fbpx Skip to main content

5 buitenwiet kweektips voor een maximale oogst 2023.

Een ding is zeker bijna alles is te koop behalve het weer. Ondanks dat we het weer niet kunnen manipuleren kun je wel wietplanten manipuleren. Om zo vervolgens meer wiet te oogsten, dit komt overheen met planten die binnen staan onder kunstmatig licht. Door bepaalde handigheidjes toe te voegen kun je een wietplant optimaal gebruik laten maken van het licht. Ben je klaar voor 5 kweek tips voor je buitenwiet planten? Hier onder volgen dan nu de 5 buitenwiet kweektips voor een maximale oogst. De zon mag dan misschien voor niets op gaan maar een echte Nederlander wil graag zuinig zijn en waar voor ze geld hebben. Door middel van een lekker biologisch dieet voor je plant, biologisch eigenlijk heel logisch he. en gebruik maken van deze 5 kweektips zal oogsten wat je gezaaid hebt!

 

Buitenwiet Tip 1 #Toppen.

Het trucje is wanneer je een wietplant top wanneer die 1 steel heeft, zij je er 2 terug geeft na dat ze hersteld is. Moet je na gaan als je een hele zomer voor groeit en je dus 10 tallen keren je plant top. Moet je is voor de gein kijken hoe veel toppen deze struik je dan wel niet geeft! Wanneer je in een pot kweekt zal ik kijken na de grote van me plant, kleine pot paar keer toppen. Grote pot meerdere malen toppen. hoe top ik  nou eigenlijk een wietplant hoor ik je zeggen.

Een wietplant toppen is het weghalen van het bovenste groei punt van de hoofdstam van je wietplant of een zij tak van je wietplant. Door het topje te verwijderen haal je een vertakking weg, waardoor er twee terug groeien. Zelf heb ik wel eens gehad dat er vier toppen terug groeide. Reken maar uit, wat geeft je meer 1 top of 2 en soms 4 toppen?

 

Buitenwiet Tip 2 #Scroggen.

Scroggen is een techniek waardoor je het aantal toppen vermeerdert, en zo dus je opbrengst vergroot. Alleen in plaats van twee toppen, zorg je dat je meerdere malen topt en zo dus een heel toppenveld laat groeien. Scroggen lijkt misschien super moeilijk, maar als je het weet is het net als fietsen en verleer je het nooit meer. Ik zal je niet langer meer in spanning houden en het je uitleggen. Je zorg dat je een flink grote pot hebt zo groot mogelijk 100 liter +. Boven je pot op +- 30 cm zorg je dat een vierkant rek / gaas maakt. Met hele kleine vierkante vakjes waar je gaat zorgen dat deze helemaal gevuld worden met toppen. Door je plant net zo lang te toppen tot je een mooie gevuld rek / gaas hebt. Door middel van je plant te lijden en je plant te toppen. Wanneer dit veld eenmaal goed gevuld is dan zet je ze in de bloei!

 

Buitenwiet Tip 3 #Schimmels.

Gebruik trichoderma schimmels, Trichoderma schimmels zijn nuttige bodem schimmels die de wortels van wietplanten voeden, beschermen en uitbreiden. Ze hechten zich aan de wortels en beschermen de tegen vijandige schimmels, en werken als een uitbreiding van het wortelstelsel in ruil voor glucose wat de schimmels zelf niet kunnen maken. Om een lang verhaal kort te maken en het simpel te houden, hoef je eigenlijk alleen te weten dat je dit in je aarde moet stoppen. Hoe en wanneer je dit moet gebruiken zal ik jullie later uitleggen in een blog over trichoderma schimmels.

 

Buitenwiet Tip 4 #Bodemleven.

Trichoderma schimmels zijn een vorm van leven in de bodem maar naast deze schimmels is er nog veel meer leven in de bodem. Nuttige bodembacteriën bijvoorbeeld zijn een uitkomst voor wietplanten. Ze breken organisch materiaal en organische voeding af, en zetten dit weer om in opneembare mineralen. Zorg altijd dat je werkt een met de natuur dit zal het proces ook een stuk vermakelijke. Dood gespoten aarde weer tot leven brengen is universiteit niveau. Nieuwe aarde kopen elke keer is ook zonde van je geld biologisch eigenlijk heel logisch! Dit geeft vaak nog een betere oogst dan wanneer je te werk gaat met kunst mest. Als je dan je plant een extra boost wil geven? Geef dan nuttige bodem bacteriën uit een potje bijvoorbeeld.

 

Buitenwiet Tip 5 #Plantvoeding.

Biologische plant voeding uiteraard, van minerale plant voeding help je het bodem leven juist om zeep. Lekker biologisch voeden en het bodem leven optimaal in leven houden zodat dit zorgt voor een rode lopertje voor je wortelstelsel. Controleer goed of je geen kunstmatige voeding stoffen koopt vraag het aan de verkoper als je twijfelt. Chemische wiet gebruiken wil je niet neem ik aan! Voeding merken hebben allemaal hun eigen ken merken de een is voor smaak, de ander is voor opbrengst al met al zijn ze in grote lijnen het zelfde behalve het prijs kaartje helaas. Wil je toch te werk gaan met minerale voedingen dan is er maar een manier en dat is weer het oude gezegde van jan de timmerman METEN = WETEN.

 

Wat gaat er fout met buiten wiet kweken?

 

Er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen aan problemen bij het kweken van wietplanten buiten. Hieronder staan enkele veelvoorkomende problemen:

  1. Verkeerde locatie: Het kiezen van een verkeerde locatie kan een groot probleem zijn bij het kweken van wietplanten buiten. Een locatie die te weinig zonlicht ontvangt of te veel schaduw heeft, kan bijvoorbeeld de groei en bloei van de planten belemmeren.
  2. Verkeerde bodem: De kwaliteit van de bodem kan een grote invloed hebben op de gezondheid en groei van wietplanten. Slechte bodemkwaliteit kan leiden tot slechte groeiresultaten en verminderde opbrengsten.
  3. Onvoldoende water: Wietplanten hebben regelmatig water nodig om gezond te blijven en te groeien. Een gebrek aan water kan leiden tot uitdroging en afsterven van de planten.
  4. Onjuiste voeding: Wietplanten hebben specifieke voedingsstoffen nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Een gebrek aan voedingsstoffen kan leiden tot zwakke planten en verminderde opbrengsten.
  5. Pestschade: Wietplanten zijn gevoelig voor plagen en ziekten, zoals insecten en schimmels. Als deze plagen niet tijdig worden aangepakt, kunnen ze grote schade aan de planten veroorzaken.
  6. Slechte weersomstandigheden: Onverwachte weersomstandigheden zoals zware regenval, hagel of extreme hitte kunnen ook problemen veroorzaken bij het kweken van wietplanten buiten.

Om problemen bij het kweken van wietplanten buiten te voorkomen, is het belangrijk om de juiste locatie te kiezen, goede bodem te gebruiken, regelmatig water en voeding te geven, en plagen en ziekten tijdig aan te pakken.

 

Dit waren 5 buitenwiet kweektips voor een maximale oogst!

Heb je al eens een kijkje genomen in onze super gezellige community? Klik hier op de link en beleef het avontuur:

420 Dutch Highlife a Cannabis Community

Mocht je nog niet klaar zijn met ons en nog meer wilt leren, Neem dan een kijkje in een van onze ander blogs:

420 Dutch Highlife Blogs

Met de vriendelijke groene groeten, Het 420 Dutch Highlife Team