Wietzaden

De beste kwaliteit Shilajit?

de beste kwaliteit shilajit

De beste kwaliteit Shilajit hoe ziet dat er uit?

Onze shilajit is de beste kwaliteit Mumijo en een teerachtige substantie die wordt gevonden in ‘t Himalaya gebergte, Nepal, Pakistan, China, Tibet en Rusland; op de hoogvlaktes +- 3000-5000m boven zee-niveau van de oh zo mooie Himalaya, de Kaukasus en het Altai gebergte, alle in Centraal-Azie. Ook kunnen er in bepaalde plekken van Antarctica is een soortgelijke extractie gevonden.

De kleur van Shilajit?

De kleur varriatie kan variëren van gelig bruin tot dropzwart, afhankelijk uiteraard van de samenstelling. Voor medicinaal gebruik wordt aan de zwarte soort de voorkeur gegeven, deze kleur is de beste kwaliteit shilajit en is het meest krachtig. Mumijo of ook wel Shilajit is zeer zeldzaam en daardoor ook duur.

Veel van de mumijo die aangeboden word?

Veel van de te koop aangeboden supplementen zijn waarschijnlijk Ozokerite, een soortgelijke substantie wat op mumijo lijkt, die helaas echter geen organische bestanddelen bevat, wordt dus ook niet gewonnen in de bergen van de Himalaya.

Het heeft geen medicinale werking. Ozokerite is een keihard substraat, terwijl Mumijo een fijne zachte pasta is. Echte Mumijo heeft een vaag olieachtige asfaltachtige geur als straatmaker van origine werk je vaak met asfvalt en herken je dit uit 1000e, shilajit zal in je palm van de hand zacht worden door de tempratuur van lichaamswarmte. #beste kwaliteit shilajit

Lokale bevolking van de Himalaya

Als we de Altai folklore mogen geloven viel het de lokale bevolking op dat hun dieren, wanner zij zich zwak voelden of ziek waren, dat deze dieren aan de zwarte of geelbruine substantie die op de rotsen zat likten en daar dus blijkbaar heel veel baat bij hadden. De lokale bevolking en de mensen die daar woonden gingen het zelf proberen en de resultaten maakten zeer grote indruk. In de Himalaya circuleren soortgelijke verhalen.

De lokale Tibetaanse bevolking ontdekte Brag Shun / shilajit toen ze op het gemakje lekker zaten te genieten en apen observeerden. Deze apen zagen ze ook likken aan de het mysterieuze bergzweet wat in de zomer door de zonnewarmte tussen de rotsen vandaan zweet.

Na dat de bevolking beter ging observeren en er duidelijk werd dat misschien niet alleen dieren baat zouden kunnen hebben bij dit super mooie natuur product. Is de bevolking dit zelf gaan gebruiken en tot hun grote verbazing doen mensen het net als dieren super goed op!

Oorsprong van Shilajit?

Moeder natuur en haar krachten maken super mooie dingen. Er moeten een paar dingen samen werken in de natuur waardoor invloed van zonnewarmte de rots laat zweten. en dit noemen wij berg zweet genaamd de Mumijo / Shilajit.De chemische samenstelling is inmiddels vastgesteld. Het is een wisselende samenwerking van gefossiliseerde / gefermenteerde vegetatie van planten zoals de Euphorbia royleana zie het als een cactus die een latex-achtige substantie afscheidt en daarmee hoogst waarschijnlijk verantwoordelijk is voor de pasta achtige textuur van Mumijo en Trifolium repens.

Ook wel genoemd de witte klaver, gemixed met mineralen die van oorsprong in het gesteente van de berg aanwezig zijn. Verder zijn er schimmels en sporenelementen in overvloed werkelijk een overheerlijke tractatie voor het lichaam, zoals in alle humus-achtige substanties kunt vinden.

De samenstelling is afhankelijk van de plaats waar je reis voortzet en je shilajit als vindplaats tegen komt, uiteraard kan dit in verschillende landen zijn. Vanuit de optiek van de medische wetenschap zijn de belangrijkste actieve componenten benzoëzuur en verwante elementen zoals: humuszuur en fulvinezuur, die ontstaan door het vergaan en verteren van onder meer planten.

De beste kwaliteit Shilajit hoe herken je dat?

Veel van de mensen zullen misschien wel de capsules kennen of het poeder? Maar de beste kwaliteit shilajit is en blijft een kleverige zwarte zachte extractie. Het is eigenlijk heel simpel om te testen of je de beste kwaliteit hebt. Als je wilt testen of jou shilajit van hoog waardige kwaliteit is? Probeer dan je shilalit eens op te lossen in een kopje warm water, hoe beter die oplost hoe beter je mumijo is!

Wetenschap en medicinaal gebruik Shilajit?

In Rusland was de eerste die Mumijo wetenschappelijk onderzocht Prof. A.M. Shakirov, directeur van het Oezbeeks Wetenschappelijk onderzoeksinstituut van Traumatologie en Orthopedie. Deze man kwam met het briljante idee, Hij kwam met de aanbeveling dat shilajit zou moeten worden toegepast als hulpmiddel bij het herstellen van botbreuken. Sinds 1961 is het een officieel toegelaten en erkend medicijn.

Uit de onderzoeken die hij deed bleek dat het de heling van botbreuken aanzienlijk versneld, door Baraga Shun oraal te gebruiken. In 1965 werd een eerste Mumijo symposium georganiseerd in Doeshanbe (Tadzjikistan), waar onderzoeksresultaten met elkaar werden vergeleken en geëvalueerd onderling met elkaar.

Uitkomst Shilajit?

De uitkomst was dat meer klinische studies gerechtvaardigd waren om een beter beeld te kunnen geven wat dit kan betekenen voor het menselijk lichaam. Het is duidelijk dat de positieve resultaten van onderzoek en klinisch gebruik de aandacht trekken ook nog in anno 2023.

In het territorium van Rusland worden geneesmiddelen en supplementen op basis van Mumijo nog steeds in iedere apotheek te koop aangeboden. en verder ontwikkeld de resultaten van onderzoeken geven daar aanleiding toe. Het gaat dan vooral om tabletten en capsules, wij bieden de beste kwaliteit shilajit met 50% fulvinezuur.

Erkenning van Shilajit als medicijn

Black gold shilajit is in de Himalaya gebergte erkend als geneesmiddel, en er is de afgelopen decennia veel wetenschappelijk onderzoek naar verricht dat echter voor de rest van de wereld grotendeels onbekend is vanwege de oorlog vandaag de dag en de gesloten grenzen van Rusland. Word het er allemaal niet makkelijker op.

Momenteel in 2023 wordt vooral in India wetenschappelijk onderzoek verricht naar de basis van de werking van traditionele Ayurvedische medicatie, waarmee dus ook Mumijo of ook wel genoemd Shilajit.

Het wordt daar regionaal en tegenwoordig ook via grote bedrijven en hoogwaardige aangeschreven vak mensen in grote mate aangeboden, met vaak de wildste verhalen voor wat betreft de werking van bergzweet.

Bevestigde claims alle op basis van dierproeven:

1. Pij verdrijvend
2. Anti Alzheimer, zeer veelbelovend meer onderzoek voor nodig in 2023. Er is een effect op de cholinerge activiteit waargenomen in de hersenen. Medicatie die een toename van die activiteit bewerkstelligd is belangrijk binnen het onderzoek naar anti-alzheimer medicatie.
3. Ontstekingsremmend
4. Maagzweer remmend, door de aanwezigheid van fulvinezuur en 4-methoxy en 6-carbomethoxy bi phenyl
5. Anxiolyse
5. Noötropisch effect, algehele verbetering van de bloedtoevoer naar de hersenen.
6. Optimaliseert, de opname van eten en drinken in het lichaam, wat kan leiden tot gewichtstoename

#Beste kwaliteit Shilajit

Waar kan ik Shilajit / Mumijo kopen?


De shilajit die je bij 420 Dutch Highlife kunt kopen is de beste kwaliteit die er te vinden is op de markt. Hebben we je nieuwsgierig gemaakt?

En wil je graag een potje Shilajit kopen? 420 Dutch Highlife Shilajit Kopen

Wist je dat we ook actief zijn op Tik Tok, Volg je ons ook gezellig? 420 Dutch Highlife Tik Tok

Mocht je gezellig met andere mensen willen communiceren in onze: 420 Dutch Highlife a Cannabis Community

Wij hebben ook een winkel in Amersfoort of in Utrecht waar je altijd welkom bent: 420 Dutch Highlife Utrecht , 420 Dutch Highlife Amersfoort

Met vriendelijk groet.

‘T 420 Dutch Highlife Team

Wat is 420?

WIJ STAAN ALTIJD VOOR JOU KLAAR

Vicarialaan 17

3401 AP IJsselstein
Nederland

KVK: 66213126
BTW-Nummer: NL001233601B90

Onze klanten zeggen Uitstekend
4.5/5

4.8 uit 5 op basis van onze klanten recenies.

%d bloggers liken dit: