fbpx Skip to main content

Wat is cannabichromene in 2023?

Cannabichromene (CBC) is een van de vele cannabinoïden die voorkomen in de cannabisplant. Het is een niet-psychoactieve verbinding, wat betekent dat het geen high veroorzaakt zoals THC dat doet. CBC wordt vaak in kleine hoeveelheden gevonden in sommige stammen van cannabis, en het wordt ook gevonden in andere planten zoals hennep en zwarte peper.

CBC wordt soms beschouwd als een veelbelovende therapeutische stof vanwege zijn mogelijke ontstekingsremmende. Pijnstillende en antivirale eigenschappen. Sommige studies suggereren ook dat CBC kan helpen bij de behandeling van depressie en angst, hoewel meer onderzoek nodig is om deze bevindingen te bevestigen.

Het is belangrijk op te merken dat de meeste van de huidige informatie over CBC is gebaseerd op dierstudies en laboratoriumonderzoek. Meer klinisch onderzoek is nodig om de effecten van CBC op mensen te bepalen.

Wat zijn de voordelen van cbc olie?

CBC-olie is een relatief nieuwe vorm van cannabinoïde-supplement dat cannabichromene (CBC) bevat als actief ingrediënt. CBC-olie wordt vaak gemaakt door CBC-extracten te mengen met een dragende olie, zoals hennepzaadolie of kokosolie. Hoewel er nog niet veel onderzoek is gedaan naar CBC-olie, zijn er een aantal mogelijke voordelen verbonden aan het gebruik ervan:

 1. Ontstekingsremmend: CBC heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan mogelijk helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Dit kan gunstig zijn voor mensen met ontstekingsgerelateerde aandoeningen zoals artritis en inflammatoire darmaandoeningen (IBD).
 2. Pijnverlichting: CBC kan mogelijk helpen bij het verlichten van pijn. Studies hebben aangetoond dat CBC een effectieve pijnstiller kan zijn bij muizen en ratten. Het is echter belangrijk op te merken dat er meer onderzoek nodig is om de effecten van CBC op pijn bij mensen te bepalen.
 3. Antidepressivum: CBC kan mogelijk helpen bij de behandeling van depressie en angst. Een dierstudie uitgevoerd in 2010 wees uit dat CBC de effecten van serotonine kan nabootsen en de stemming kan verbeteren.
 4. Neuroprotectief: CBC heeft neuroprotectieve eigenschappen en kan mogelijk helpen bij de behandeling van neurodegeneratieve aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson. Een dierstudie uitgevoerd in 2013 wees uit dat CBC de groei van nieuwe hersencellen kan bevorderen.

Hoe gebruik je CBC?

CBC kan op verschillende manieren worden gebruikt, afhankelijk van de vorm waarin het wordt geleverd. CBC kan worden gebruikt in de vorm van een olie, een tinctuur, een capsule, een crème of een andere topische toepassing. Hier zijn enkele manieren waarop CBC kan worden gebruikt:

 1. CBC-olie: CBC-olie wordt vaak geleverd in een flesje met een druppelaar, zodat het gemakkelijk kan worden gedoseerd. Om CBC-olie te gebruiken, plaatst u een druppel (of de aanbevolen dosering) onder uw tong en houdt u deze daar gedurende 30 seconden tot 1 minuut voordat u het doorslikt. Dit wordt sublinguale toediening genoemd en zorgt ervoor dat het CBC snel in uw bloedbaan wordt opgenomen.
 2. CBC-tinctuur: CBC-tinctuur wordt vaak geleverd in een flesje met een druppelaar, vergelijkbaar met CBC-olie. Het wordt echter gemaakt met alcohol als oplosmiddel. Om CBC-tinctuur te gebruiken, plaatst u de druppels onder uw tong en houdt u deze daar gedurende 30 seconden tot 1 minuut voordat u het doorslikt.
 3. CBC-capsules: CBC-capsules kunnen worden ingenomen zoals elk ander supplement. U slikt de capsule heel door met een glas water en volgt de doseringsinstructies op de verpakking.
 4. CBC-crème: CBC-crème kan lokaal worden aangebracht op de huid waar het kan helpen bij de behandeling van ontstekingen of pijn. U brengt de crème eenvoudigweg aan op de gewenste plek en wrijft deze zachtjes in.

Het is belangrijk om de doseringsinstructies op de verpakking te volgen en uw cannabis specialist te raadplegen voordat u CBC gaat gebruiken

Voordelen cannabichromene in 2023?

Cannabichromene kan op verschillende manieren worden gebruikt. Afhankelijk van de vorm waarin het wordt geleverd. CBC kan worden gebruikt in de vorm van een olie, een tinctuur, een capsule, een crème of een andere topische toepassing. Hier zijn enkele manieren waarop CBC kan worden gebruikt:

 1. CBC-olie: CBC-olie wordt vaak geleverd in een flesje met een druppelaar, zodat het gemakkelijk kan worden gedoseerd. Om CBC-olie te gebruiken, plaatst u een druppel (of de aanbevolen dosering) onder uw tong en houdt u deze daar gedurende 30 seconden tot 1 minuut voordat u het doorslikt. Dit wordt sublinguale toediening genoemd en zorgt ervoor dat het CBC snel in uw bloedbaan wordt opgenomen.
 2. CBC-tinctuur: CBC-tinctuur wordt vaak geleverd in een flesje met een druppelaar, vergelijkbaar met CBC-olie. Het wordt echter gemaakt met alcohol als oplosmiddel. Om CBC-tinctuur te gebruiken. Plaatst u de druppels onder uw tong en houdt u deze daar gedurende 30 seconden tot 1 minuut voordat u het doorslikt.
 3. CBC-capsules: CBC-capsules kunnen worden ingenomen zoals elk ander supplement. U slikt de capsule heel door met een glas water en volgt de doseringsinstructies op de verpakking.
 4. CBC-crème: CBC-crème kan lokaal worden aangebracht op de huid waar het kan helpen bij de behandeling van ontstekingen of pijn. U brengt de crème eenvoudigweg aan op de gewenste plek en wrijft deze zachtjes in.

Het is belangrijk om de doseringsinstructies op de verpakking te volgen en een cannabis specialist te raadplegen voordat u CBC gaat gebruiken

Wat zijn de nadelen van CBC in 2023?

Er is tot nu toe weinig bekend over de mogelijke nadelen van cannabichromene (CBC). Cannabichromene wordt beschouwd als een niet-psychoactieve cannabinoïde. Wat betekent dat het niet dezelfde psychoactieve effecten veroorzaakt als tetrahydrocannabinol (THC), de belangrijkste psychoactieve stof in cannabis.

Hoewel CBC als relatief veilig wordt beschouwd, zijn er enkele mogelijke bijwerkingen die kunnen optreden als het in hoge doses wordt ingenomen. Deze kunnen zijn:

 1. Duizeligheid
 2. Vermoeidheid
 3. droge mond
 4. Misselijkheid
 5. Veranderingen in eetlust

Het is belangrijk op te merken dat deze bijwerkingen zeldzaam zijn en vooral kunnen optreden. Bij het gebruik van hoge doses CBC of het combineren van CBC met andere medicijnen of stoffen. Daarom is het altijd belangrijk om de doseringsinstructies op de verpakking te volgen en uw arts te raadplegen voordat u CBC gaat gebruiken, vooral als u andere medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen heeft.

420 Dutch Highlife de beste kwaliteit CBC olie?

Onze CBC olie bevat 5% dat is 500mg per 10ml, Met een top kwaliteit olijf olie als basis. 100% vegan, GMO free & 100% natuurlijk

De beste kwaliteit CBC olie is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de cannabisplant waaruit de olie is gewonnen, het extractieproces dat is gebruikt om de olie te verkrijgen en de zuiverheid en potentie van de olie zelf. Hier zijn enkele dingen waar u op moet letten bij het kiezen van een kwalitatief hoogwaardige CBC olie:

 1. Kies een gerenommeerd merk: Zoek naar een merk dat een goede reputatie heeft. En bekend staat om het produceren van hoogwaardige, veilige producten. Net als dat 420 Dutch Highlife dat doet, We zijn immers zelf medicinaal patiënt en streven naar alleen de beste kwaliteit!
 2. Controleer de extractiemethode: Zoek naar een cannabichromene olie die is gemaakt met behulp van een veilige en effectieve extractiemethode, zoals CO2-extractie.
 3. Controleer de ingrediëntenlijst: Zorg ervoor dat de olie geen schadelijke chemicaliën of verontreinigingen bevat. Controleer ook of de olie geen THC bevat. Omdat dit in sommige landen illegaal kan zijn.
 4. Controleer de zuiverheid en potentie: Zoek naar een CBC olie die is getest op zuiverheid en potentie door een onafhankelijk laboratorium. De testresultaten moeten beschikbaar zijn op de website van het bedrijf of op verzoek beschikbaar zijn.
 5. Kies voor organische en duurzame producten: Zoek naar cannabichromene olie. Die is gemaakt van organisch geteelde cannabisplanten en geproduceerd met behulp van duurzame methoden.

Hebben we je interesse gewekt met werkt cannabichromene in 2023?

Wil je graag verder lezen over cannabis check dan: 420 Dutch Highlife Blog420 Dutch Highlife Webshop

Wanneer je graag met andere cannabis gebruikers in contact komt: 420 Dutch Highlife  a Cannabis Community420 Dutch Highlife Tik Tok

Je kan natuurlijk ook een kijkje komen nemen in een van onze winkels: Lifestyle 030: Kanaalstraat 68 te Utrecht of bij Smiley Moment: Kamp 84 te Amersfoort

Leave a Reply