fbpx Skip to main content

Hoe ziet de industrie van cannabis 2023 eruit?

 

Wat zal het jaar 2023 ons brengen zal cannabis in 2023 verder ontwikkelen? Hier een kijkje in onze glazen bol:  overnames, branding en het entourage-effect, aldus de president en CEO van HEXO, Charlie Bowman.

HEXO is een bekroond cannabismerk met een solide reputatie bij Canadese consumenten. Na de overname van hun concurrent Redecan werden ze in het derde kwartaal van 2021 het nummer één cannabisbedrijf in Canada.

Sindsdien is het bedrijf druk bezig geweest met het opbouwen van zijn merk en het onderhouden van zijn trouwe klantenbestand. Hun president en CEO, Charlie Bowman, was vorige week in staat om wat tijd vrij te maken in zijn agenda en met mij te praten aan de telefoon.

 

Wat staat de cannabisindustrie te wachten in 2023?

Hier zijn de inzichten van Charlie.

3 – FUSIES & OVERNAMES

Cannabis 2023

Charlie Bowman, President en CEO van HEXO

De cannabisindustrie zal in 2023 misschien enkele van haar excessen moeten beteugelen. Vooral in Canada, waar investeerders veel geld insloegen, maar “het is achter waar ze dachten dat het zou zijn.”

“We hebben enorme fusies gehad”, zegt Charlie. HEXO is niet het enige cannabisbedrijf dat “het bedrijf heeft moeten verkleinen om het winstgevend te maken”.

Charlie zegt dat ze ‘zo ver moesten komen dat elke verkoop een goede verkoop is. En daarna het bedrijf weer moesten opbouwen. En we zijn niet de enige, er zijn andere bedrijven die die transformatie doormaken.”

“Het versterken van de balans is waarschijnlijk het belangrijkste”, zegt hij. “Ervoor zorgen dat de operaties cashflow-positief zijn, is het volgende belangrijke waar je meer van zult zien.”

Maar de CEO van HEXO verwacht in 2023 meer fusies en overnames.

“Ik zal geschokt zijn als je hier geen enkele fusies ziet plaatsvinden. Sommige mensen zijn heel goed in groeien. Anderen zijn fenomenaal in de medische kant ervan, sommigen hebben een ongelooflijke distributie en bereiken de markt via hun netwerken en detailhandel. Ik denk dat je steeds meer van deze fusies samen zult zien komen.”

 

2 – 2023 CANNABIS-MERK

Cannabisindustrie 2023

Als het gaat om de cannabisindustrie in 2023, vooral de Canadese cannabisindustrie, leidt de vraag altijd terug naar branding.

HEXO is geen onbekende in de antimarketingwetten van Canada. Mike Tyson en zijn team benaderden HEXO om samen te werken. En hoewel de relatie positief was, heeft HEXO hun Tyson-producten ten noorden van de 49e moeten hernoemen.

Ondanks het drama over Canadese toezichthouders die het cannabismerk van Mike Tyson afwijzen, is de realiteit minder sensationeel. Toen HEXO een aanvraag indiende om deze producten naar Canada te brengen, dienden ze ze in onder het merk “T20”.

“Je kunt je merk, je markten en de spanningen die je binnenhaalt niet op een koekjessnijder benaderen”, zegt Charlie. Hij zei dat bepaalde producten in BC beter verkopen dan in Ontario. En dat Quebec een moeilijke markt is om te kraken.

“Ik denk dat je in 2023 merkbedrijven gaat zien”, zegt Charlie. Daar komt nog bij dat het niet onmogelijk is om jezelf te profileren en te onderscheiden op de Canadese cannabismarkt.

“Je ziet de boetiek nu groeien”, zegt hij. “Dat moet een duurzame praktijk zijn. Je kunt er niet zomaar geld tegenaan gooien en een geweldig product verwachten. Je moet de agrowetenschap echt begrijpen.”

1 – HOGERE THC VS. HET ENTOURAGE-EFFECT

2023 Cannabis

Als de race in 2021-22 was om THC zo hoog mogelijk te krijgen, dan zal de race in 2023 gaan over kleine cannabinoïden.

“Ik denk dat de consument is overgegaan van ‘oh het is marihuana, het is legaal’ naar nu zie ik de voordelen en de gelegenheden dat ik het product gebruik. En dit is waarschijnlijk het meest opwindende deel’, zegt Charlie. “We voeren nu gesprekken over het entourage-effect, de rol van terpenen, de rol van kleinere cannabinoïden. Het gaat niet alleen om THC en CBD.”

Charlie ziet de cannabisindustrie van 2023 deze kant op gaan. Hij zegt: “ze zullen altijd een markt zijn”, die een hoog THC-gehalte wil. “Maar je zult zien dat er een grotere markt komt waar ze bepaalde terpenen, bepaalde profielen, entourage-effecten zien, en je zult zien dat de THC daalt, maar het totale aantal cannabinoïden zal nog steeds behoorlijk hoog zijn”, zegt Charlie.

Charlie zegt dat in 2023 meer cannabisconsumenten zullen beseffen dat hogere THC-niveaus niet de oplossing zal zijn

Sprekend als deze hypothetische consument, zegt Charlie: “Ik heb eigenlijk betere ontspanning gezien, wat meer kalmte, ik heb betere pijnbeheersing gezien, wanneer ik naar de totale hoeveelheid cannabinoïde begin te kijken en niet alleen naar THC als een standalone. En ik begin bepaalde terpenen te zien die ik beter vind, ik hou van de geur, ik hou van het aroma, ik hou van de manier waarop ze me laten voelen.

“Ik denk dat je dat in 2023 gaat zien”, zegt Charlie. Een beter geïnformeerde cannabisconsument.

De bedrijven die overtreffen, zullen ook degenen zijn “die effectief kunnen groeien en schalen, en de bedrijven die kunnen groeien in de boetiekomgevingen en die ambachtelijke principes kunnen behouden.”

“LAATSTE WOORD OVER DE CANNABISINDUSTRIE IN 2023”

Hoe ziet de cannabis industrie er in 2023 uit?

Voor Charlie, als we een perspectief op de toekomst willen, helpt het om naar het verleden te kijken.

“Vier en een half jaar geleden was dit een illegale markt en nu is het legaal”, zegt hij. “Canada was de eerste ter wereld die het podium betrad. Er zijn gebieden die we kunnen verbeteren, maar kijk eens wat er in slechts vier en een half jaar is gebeurd. Het is een geweldige transformatie geweest.

Ik denk dat mensen dat soms vergeten omdat ze gefrustreerd raken door het dagelijkse leven zonder een stap terug te doen en te kijken naar het verbazingwekkende grote plaatje dat zich heeft voorgedaan.

“We lopen voorop in een opkomende industrie die wereldwijd gaat worden. En de schijnwerpers staan ​​nog steeds op Canada. Dit was vijf jaar geleden onmogelijk.”

Dat gezegd hebbende, zal de trend van fusies en overnames zich in de nabije toekomst waarschijnlijk voortzetten. Consumenten zullen zich meer bewust worden van wat ze wel en niet leuk vinden, en merken zullen deze keuzes weerspiegelen. # CANNABIS 2023

Met andere woorden, de cannabisindustrie van 2023 zal een volwassen markt zijn waar terpenen en flavonoïden voorrang hebben op THC-concentraties. Maar waar uiteindelijk bedrijfsfusies onverminderd doorgaan.

Inspiratiebron: Cannabis life network

Did you check our webshop? : 420 Dutch Highlife Webshop!

Leave a Reply

%d bloggers like this: