Malta legaliseert cannabis als eerste in EU: Waar blijft Nederland?
Cannabis in Malta hoe zit dat nou?
Jaren lang was Nederland een echte voorloper op het gebied van decriminaliseren van cannabis en vooral in het kweken van wiet! En vergeet het nuttigen dat kunnen we ook met ze alle haha. Door de invoering van het gedoogbeleid in 1976 kun je hier ongestraft een jointje roken ze moeten je er niet mee aanhouden boven de 5 gram maar in bijna alle steden kan je blowen. Inmiddels is Nederland door meerdere landen ingehaald. Malta stemde afgelopen week als eerste EU-land voor legalisatie en de verwachting is dat andere Europese landen in 2022 volgen. Denk aan Duitsland bijvoorbeeld die zijn lekker op weg naar in hun ogen een goede legalisatie.
Wat zegt de premier over cannabis in Malta?
De premier van Malta pleitte voor legalisatie, zodat mensen niet meer de zwarte markt op hoeven. Wereldwijd is de softdrug nog steeds op de meeste plekken verboden helaas, al is in meerdere landen is cannabis al wel toegestaan voor medicinaal gebruik. Recreatief gebruik is ook legaal in bijvoorbeeld Canada, Zuid-Afrika, Uruguay, Georgië en Zwitserland er volgen steeds meer landen gelukkig.
Dat het telen, verkopen en roken van wiet in Malta legaal wordt is een feest natuurlijk, betekent niet dat alles ineens zomaar mag. Je mag maar maximaal 7 gram cannabis op zak hebben en vier wietplanten hebben. Ook is roken in het openbaar nog steeds verboden helaas, Je kan ook geen joint opsteken in het bijzijn van minderjarigen en mag er geen reclame gemaakt worden voor de cannabis jammer genoeg.
Niet het enigste land dat Nederland voor bij gaat
En Malta is niet het enige Europese land dat ons voorbijstreeft. Ook Luxemburg, Duitsland en Italië zijn bezig met de legalisering van cannabis. Het verloopt niet soepeltjes maar we gaan nog mee maken dat het legaal word!
“We voeren al 100 jaar een verloren war on drugs”, zegt een wetenschappelijk medewerker aan het Trimbos Instituut. Hij doelt op het Opiumverdrag uit 1912 en de Opiumwet die een paar jaar later in Nederland is ingevoerd. Hierdoor werd drugs verboden.
Onderzoek: wietgebruik leidt dit tot rustiger rij gedrag?
Verbieden zorgt er dus niet voor dat er niet meer gebruikt wordt, maar zomaar legaliseren is ook geen oplossing. Met een eerlijk onderzoek onder vaste gebruikers is voor alles een oplossing. En volledige wetten zodat er geen slachtoffers tussen wal en schip kunnen vallen!
Gedoogbeleid
Cannabis is in Nederland officieel nog steeds illegaal. Maar onder bepaalde voorwaarden is de verkoop en het gebruik ervan toch toegestaan. Iedereen ouder dan 18 jaar mag 5 gram wiet bij zich hebben of zelf maximaal 5 plantjes telen wanneer de politie ze ziet worden ze weg gehaald. Voor coffeeshops zijn er ook regels over wat ze maximaal op voorraad mogen hebben en ze mogen niet voor overlast zorgen.
Experiment voor legale staatswiet van start: hoe zit dat ook alweer?
Monopoly voor de heer Bedrocan jaren lang in Nederland met ze blaadjes wiet, Foxtail wiet die kennen we en mogen ze houden!
In Nederland is de markt meegegroeid met de consumenten, het telen is nog wel altijd verboden je zou denken dat wanneer je mag gebruiken je het ook kan telen. Zo werkt dat niet in Nederland. Cannabis in malta is nu helemaal hot!
“Op dit moment weet je eigenlijk niet wat je koopt tenzij je een expert bent. Het personeel in de coffeeshop test zelf hun producten. Ze roken, voelen, kijken. Maar ze kunnen niet zeggen: dit zit erin.
Dit zal in de toekomst precies aantoonbaar zijn elke dag komen er nieuwe ontwikkelingen!
Waarom cannabis legaliseren?
Als eerste dat we natuurlijk ongestraft cannabis kunnen gebruiken, telen en vervoeren!!
Er zijn verschillende redenen om cannabis te legaliseren. Dat zoveel Europese landen er nu ineens mee bezig zijn, heeft onder andere te maken met een besluit van de Verenigde Naties om de softdrug van de lijst met meest gevaarlijke drugs te schrappen. Er is vandaag zoveel bewijs hoe cannabis nuttig kan zijn voor je leven.
Cannabis is bijvoorbeeld veel minder verslavend en giftig dan alcohol en tabak en ook de sociale schade is minder groot. Er is geen direct verband tussen beleid en gebruik.
Die internationale verdragen hebben er wel voor gezorgd dat Nederland de afgelopen jaren terughoudend is geweest om verdere stappen te zetten”, meent Maasté. “Met het toestaan van coffeeshops doe je iets wat eigenlijk niet mag en dat kan tegen je werken. Ook denk ik dat Nederland bang was dat er veel export zou komen als je de teelt legaliseert en dan kom je al helemaal niet meer van het imago Nederland drugsland af.”
Staatskas belasting paradijs Nederland!
Ook kan legaliseren de illegale handel en dus criminaliteit te verminderen. “Tijdens de eerste lockdown werd aangekondigd dat coffeeshops dicht gingen. Er stonden toen enorme rijen en je zag toen dat illegale dealers overal telefoonnummers gingen uitdelen. Slimme straat verkopers speelde gelijk in op de sluiting. Lange rijen voor de coffeeshop toen werd aangekondigd dat deze dicht zouden gaan tijdens de lockdown.
Meer doel gericht reclame maken als dit kan bijna niet dit noemen we een perfecte straat marketing actie! Denk aan vraag en aanbod in de wereld, Daar is dit een mooi stukje vakwerk van en het bewijs er van!
Daarnaast, als je wiet legaliseert, kan er belasting over geheven worden en dat is weer goed voor de staatskas. Een aantal jaar terug heeft RTL Z een berekening gemaakt en kwam toen uit op ongeveer 405 miljoen euro aan accijnzen en btw.
Als Nederland wietteelt legaliseert, levert dat ons 405 miljoen euro op in het belasting kartels staat kas! #Cannabis in Malta
Sinds de legalisatie in Canada in 2018 is daar al voor meer dan 6 miljard aan producten verkocht. Het nieuwe kabinet Scholz in Duitsland heeft nu ook aangekondigd cannabis te willen reguleren voor recreatief gebruik. Dit zou positief kunnen zijn voor Nederlandse wiettelers, die al meer expertise en uitgebreide logistiek hebben. Maasté: “Duitsland is toch een beetje onze grote broer en ik denk dat Nederland wel gaat volgen. De beweging is ingezet, op zoveel plekken in de wereld. We gaan die kant op, de vraag is alleen: in welk tempo?”
Waarom blijft Nederland nou achter in de cannabis industrie?
Nederland staat bekend als een echt handels land onze genen bestaat uit handel, Als elite kan je ook met Nederlanders onderhandelen.Neem even in gedachte dat hier in nederland al een kleine 50 jaar geprobeerd word om wiet legaal te maken wat nog steeds niet gelukt is, En dan bedenkt dat we een demissionair kabinet hebben…..In de plannen van het nieuwe kabinet van Rutte ligt de focus voorlopig op de experimenten die vorig jaar zijn begonnen de heer rutte is druk met een beer op ze tenen te stampen in ukraine!
Cannabis in malta daar kan Nederland nog wat van leren….
Wil je eens gezellig verder lezen? Neem dan een kijkje in onze: 420 Dutch Highlife Blogs
Of wil je graag een kijkje nemen in onze community? 420 Dutch Highlife a cannabis community
Je kunt ook altijd een mailtje sturen: Info@420dutchhighlife.com
Of via watsapp: +316116218

Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Laden...