fbpx Skip to main content

Dab Rigs van 420 Dutch Highlife

 

Een dab rig wordt in het Nederlands ook wel een olie rig genoemd. Het is een soort waterpijp die specifiek is ontworpen voor het consumeren van concentraten van cannabis, zoals was of olie. Het is ontworpen om de hoge hitte aan te kunnen die nodig is om deze concentraten te verdampen, die op een verwarmde nagel of oppervlakte worden geplaatst.

 

Hoe gebruik ik een dab rig?

 

Als je een olie pijp wilt gebruiken, volg dan deze stappen:

Verzamel de benodigdheden: Je hebt een dab rig nodig, een verwarmingselement (zoals een nagel of een banger), een dabber (een tool om de concentraat op het verwarmingselement te plaatsen), en concentraat van cannabis.

Verwarm het verwarmingselement: Het verwarmingselement moet worden verwarmd tot een hoge temperatuur voordat je het concentraat erop kunt plaatsen. Dit gebeurt meestal door een verwarmingselement op te warmen met een butaanbrander.

Doe het concentraat op het verwarmingselement: Gebruik de dabber om een kleine hoeveelheid concentraat op het verwarmingselement te plaatsen.

Inademen: Plaats het mondstuk van de dab rig aan je lippen en inhaleer de verdampte rook.

Uitademen: Adem de rook uit en geniet van de ervaring.

Houd er rekening mee dat het gebruik van cannabis en concentraten ervan soms verboden is en dat het belangrijk is om te weten wat de wetten en regels zijn in de plaats waar je woont.

 

Maak ik een olie pijp schoon?

Om je olie pijp schoon te maken, volg deze stappen:

Verwijder het verwarmingselement: Verwijder het verwarmingselement uit de dab rig en zet het opzij.

Maak het glas schoon: Gebruik warm water en een mild reinigingsmiddel, zoals afwasmiddel, om het glas van de dab rig grondig schoon te maken. Scrub het glas met een zachte borstel of een schoonmaakdoek om hardnekkige resten te verwijderen.

Maak het verwarmingselement schoon: Gebruik een alcoholoplossing, zoals isopropylalcohol, om het verwarmingselement schoon te maken. Scrub het verwarmingselement grondig met een schoonmaakdoek of borstel.

Droog alles af: Droog het glas en het verwarmingselement grondig af met een schone doek of papieren handdoek.

Assembleer de dab rig: Plaats het verwarmingselement weer in de dab rig en maak de verbindingen schoon en stevig vast.

Herhaal dit schoonmaakproces ook regelmatig om ervoor te zorgen dat je dab rig in goede staat blijft en de smaak van het concentraat niet wordt beïnvloed door achtergebleven resten.

Wil je graag verder lezen check 420 Dutch Highlife Blog, Of 420 Dutch Highlife a Cannabis Community

%d