fbpx Skip to main content

Welke dab soorten zijn er allemaal?

Soorten Dabs welke we kennen: Wietolie, Rosin, Wax, Ice-O-Lator, BHO Butaan Hasjolie (Shatter & Crumble)

Schrik niet over de vele soorten dabs. Dabs kunnen er op allerlei verschillende manieren uitzien en op meerdere manieren bereid zijn. We hebben de meest voor ons bekende soorten extracten op een rijtje gezet. Bij elke soort geven we een korte uitleg welke dab soorten er zijn.

Wietolie

Werkt eigenlijk heel simpel je plat gezegd je gooit wiet in alcohol en je verdampt de alcohol. Het zwarte vloeibare goud wat overblijft is wiet olie. Je kan ook Co2 gebruiken of butaangas.

Rosin

heeft een THC-percentage van boven de 60%. Rosin ontstaat door droge buds te verwarmd te persen met behulp van een rosin pers. Voor het maken van rosin heb je in tegenstelling tot andere extracten niet veel wiet en weinig spullen nodig. Handig als je niet te veel wiet hebt of kan gebruiken.

#Welke dab soorten zijn er

BHO

staat voor butaan hasjolie en wordt gemaakt door middel van drijfgas en een olie extractor. Door wiet en/of hasj in zo’n olie extractor te stoppen en deze te vullen met bijvoorbeeld butaangas, extraheer je alle bruikbare stoffen zoals THC uit de wiet of hasj . Houd er rekening mee dat je voor het maken van een klein beetje BHO een flinke hoeveelheid wiet nodig hebt.

BHO kan een THC-gehalte van maar liefst 70-90%. Je moet dus even  na blijven denken voordat je dit sterke extract gaat roken. Kan je tegen het sterkste spul? dan zal je dit echter niet uit de weg gaan. Het gevolg is dat je binnen de kortste keren zo stoned als een kruk bent. En dan zegt mij vrouw tegen mij je bent zo lekker stuk!

 

Shatter en Crumble

Zijn dabs die je kunt maken van BHO. Het is dus in feite hetzelfde extract, alleen het heeft een andere structuur. Je kunt de structuur bepalen door een andere temperatuur te gebruiken tijdens het verdampen van het drijfgas. Shatter kan worden omschreven als een glasachtig concentraat dat behoorlijk hard is. Crumble wordt ook wel butter genoemd en is de zachte, boterige variant van BHO.

Waar kan ik wietolie kopen?

Wij verkopen alleen de legale versies van cannabis we kunnen je aan alle legale cannabis extracten helpen:  cbd, cbn, cbc, cbg helpen.

Je kunt in onze winkel terecht in Amersfoort bij: Podos Prevent, Happyshop  te Amersfoort, bij Lifestyle 030 te Utrecht of bij ons online natuurlijk: 420 Dutch Highlife Webshop

Kan ik met andere praten over dab soorten?

420 Dutch Highlife Extracten, BHO, Rosin, Wietolie word allemaal dab genoemd. Op deze pagina hebben wij je meer geprobeerd te vertellen over deze nieuwe vorm van hennepextractie. Hopelijk begrijp je nu wat welke dab soorten er zijn

Je kunt je gezellig aanmelden bij onze cannabis community: 420 Dutch Highlife a Cannabis Community

Je mag ons ook altijd e-mailen : Info@420dutchhighlife.com Wil je graag met ons bellen dit kan ook +31611606218 Of wil je op de koffie komen?

we zijn 7 dagen per week geopend in Utrecht van 12:00 t/m 20:00

‘T 420 Dutch Highlife Team

Leave a Reply