Wietzaden

De geschiedenis van wiet

De Geschiedenis Van Wiet

Vandaag de dag wordt er veel wiet gerookt en wellicht wordt wiet ooit wel helemaal gelegaliseerd in ons land. Wist je echter dat ook de geschiedenis van wiet zeer indrukwekkend is? Wiet wordt namelijk al duizenden jaren gebruikt. We weten zeker dat wiet 2500 jaar terug al gebruikt werd als medicijn in Azië. Tijdens archeologische ontdekkingen worden er echter ook wel eens opgravingen gedaan die doen vermoeden dat wiet al veel langer gebruikt wordt.

Wiet was een van de eerste planten die door de mens verbouwd werd

Naar verluidt waren de voorlopers van de moderne wietplanten een van de eerste planten die door mensen verbouwd werden. Het is echter niet zeker dat de plant destijds ook gebruikt werd om high van te worden. Hennepplanten werden bijvoorbeeld gebruikt om stof van te maken, maar ook om te eten. Er zijn bewijzen dat cannabis al minstens sinds het jaar 300 gebruikt wordt vanwege de psychoactieve werking. Voor de cannabisliefhebbers onder ons is het zeker interessant om de geschiedenis van wiet te kennen.

Wanneer is wiet zo populair geworden?

Wiet wordt dus al ontzettend lang gebruikt, maar is wiet altijd zo populair en algemeen geaccepteerd geweest? Cannabis heeft zich in de 18e en 19e eeuw enorm verspreid. Dit kwam onder andere doordat Europese kolonisten gebieden binnenvielen waar veel cannabis werd gebruikt. In de jaren 60 van de vorige eeuw werd wiet echt populair in het Westen. Destijds was ook de hippie-cultuur zeer populair aan het worden. Kort hierna begon ook pas echt de War on Drugs. Zowel de hippie-cultuur als de War on Drugs zijn zeer belangrijke onderdelen van de geschiedenis van wiet.

Wietzaden 420dutchhighlife

Koop hier jouw eigen wietzaden!

Het Nederlandse gedoogbeleid

Aan het begin van de jaren 70 begon de Nederlandse overheid onderscheid te maken tussen softdrugs in harddrugs. In 1976 werd vastgelegd dat wiet ondanks het verbod erop gedoogd zou worden. Sinds die tijd is het gebruik van wiet in Nederland altijd gedoogd geweest. In Nederland zijn we zo bekend met het gedoogbeleid dat niemand tegenwoordig nog raar opkijkt als er ergens een jointje gerookt wordt. Nederland heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van wiet.

Tegen de handel in wiet en het commercieel kweken van wiet wordt in Nederland overigens wel opgetreden door de politie. Alleen coffeeshops mogen legaal wiet verkopen, mits ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. Coffeeshops zijn hierdoor gedwongen om samen te werken met commerciële kwekers die door justitie als criminelen gezien worden. 

De legalisatie van wiet (geschiedenis)

Nederland stond lang bekend als een progressief land als het om wiet ging vanwege het Nederlandse gedoogbeleid. Inmiddels zijn er verschillende landen die ons hebben ingehaald. Zo werd Uruguay in 2013 het eerste land waar het officieel is toegestaan om wiet te gebruiken. Vanaf 2018 is het recreatieve gebruik van wiet ook wettelijk toegestaan in Zuid-Afrika, Canada en Georgië. Vanaf ditzelfde jaar legaliseerde Luxemburg wiet voor medicinaal gebruik. Er zijn ook staten in de VS waar het inmiddels is toegestaan om wiet te kweken, te verhandelen en te gebruiken. Wellicht dat wiet over een aantal jaar ook in Nederland legaal gekweekt en verhandeld mag worden. Dit zou nog een belangrijke stap zijn voor de geschiedenis van wiet in ons land.

Logo 420 Dutch HighLife

WIJ STAAN ALTIJD VOOR JOU KLAAR

Vicarialaan 17

3401 AP IJsselstein
Nederland

KVK: 66213126
BTW-Nummer: NL001233601B90

Onze klanten zeggen Uitstekend
4.5/5

4.8 uit 5 op basis van onze klanten recenies.

%d bloggers liken dit: