Skip to main content

Wiet zonder heftige stoned te worden Delta 8 THC, Zou dit de uitvinding zijn voor mensen met angst?

Wat is dit nou precies dan Delta 8 THC

THC-producten met delta 8 en ook met delta 10 worden steeds meer populair, zeker in de landen waar cannabis legaal is op de wereld, onze voorlopers zogezegd helaas. Maar ook wereldwijd lijkt weed overal steeds makkelijker verkrijgbaar waardoor mensen hierdoor zelf ook meer gaan proberen. Ook op medicinaal gebied want laten we eerlijk zijn alle wiet is medicinaal. Zowel delta-10 als delta-8 kennen sterke effecten, alleen zul je deze verschillen zeker merken van elkaar.

Wat is delta-8-THC eigenlijk?

Delta-8-THC is een van de vele cannabinoïden die ontdekt is in de cannabisplant. Het staat bekend om de kalmerende sensaties en milde euforische uitwerking. Het is helaas niet zo krachtig als delta-9-THC, dus deze cannabinoïde zal dan ook minder snel voor bijwerkingen zorgen. Zelf ervaarde we het als een soort lichamelijk high, Zonder een al te stoned gevoel. Ik was werkelijk helemaal ZEN!!

Het is ook een van de vele cannabinoïden die door moeder natuur door de cannabisplant worden geproduceerd, maar niet in een hele hoge concentratie. Om die reden wordt delta-8 meestal gemaakt van van hennep afgeleide cannabidiol. Helaas neemt het proces nog al dure kosten met zich mee.
Delta-8 wordt van nature in extreem kleine hoeveelheden in wietplanten aangetroffen. Vaak is dit minder dan 1% van de totale hoeveelheid cannabinoïden. Extractie is vaak een lang en tijdrovend proces.

 

Voordelen delta 8 THC

 

Delta 8 THC (tetrahydrocannabinol) is een cannabinoïde die vergelijkbaar is met delta 9 THC, de meest bekende cannabinoïde die verantwoordelijk is voor het psychoactieve effect van cannabis. Delta 8 THC is echter minder krachtig dan delta 9 THC. En sommige mensen beweren dat het een aantal voordelen heeft, waaronder:

  1. Minder angst en paranoia:  THC kan minder angst en paranoia veroorzaken dan delta 9 THC, waardoor het voor sommige mensen een betere keuze kan zijn.
  2. Verbeterde eetlust: THC kan de eetlust stimuleren en kan nuttig zijn voor mensen die moeite hebben met het behouden van een gezonde eetlust.
  3. Pijnverlichting: THC heeft pijnstillende eigenschappen en kan nuttig zijn voor mensen met chronische pijnklachten.
  4. Anti-emetisch: THC kan misselijkheid en braken verminderen en kan daarom nuttig zijn voor mensen die chemotherapie ondergaan of last hebben van andere vormen van misselijkheid.
  5. Neuroprotectief:  THC heeft neuroprotectieve eigenschappen en kan bescherming bieden tegen neurologische aandoeningen zoals Alzheimer’s en Parkinson’s.

Nadelen delta 8 THC

Ondanks de mogelijke voordelen van delta 8 THC, zijn er ook een aantal mogelijke nadelen en bijwerkingen waarvan u op de hoogte moet zijn, waaronder:

  1. Psychoactieve effecten:  THC kan psychoactieve effecten hebben en sommige mensen kunnen zich verward, angstig of ongemakkelijk voelen na gebruik.
  2. Verhoogde hartslag:  THC kan de hartslag verhogen, wat gevaarlijk kan zijn voor mensen met een hartaandoening.
  3. Droge mond:  THC kan de speekselproductie verminderen, wat kan leiden tot een droge mond en verhoogd risico op tandbederf en tandvleesaandoeningen.
  4. Duizeligheid en licht in het hoofd:  8 THC kan duizeligheid en licht in het hoofd veroorzaken, vooral bij hogere doses.
  5. Vermoeidheid:  THC kan vermoeidheid veroorzaken, wat kan leiden tot slaperigheid en verminderde alertheid.

Delta-8-THC heeft enorm therapeutisch potentieel

Het kleine verschil op moleculair niveau werkt wel degelijk door in het effect. In het cannabis woordenboek op de Amerikaanse website WeedMaps wordt dat effect omschreven als ‘a smooth high with no anxiety or paranoia’. Zacht, zonder angst of paranoia. Net als ‘gewone’ THC bindt Delta-8-THC zich aan de CB1 receptoren in het lichaam, maar ook aan de CB2 receptoren, al is daar nog maar weinig over bekend.

In een recent interview met Inverse.com zegt Peter Grinspoon, arts aan de Harvard Medical School en zoon van de wereldberoemde, eerder dit jaar overleden Lester Grinspoon, interessante dingen over Delta-8-THC. Hij denkt dat deze cannabinoïde een enorm therapeutisch potentieel heeft: Ik ben ontzettend benieuwd naar de resultaten als we alle verschillende cannabinoïden door veredeling gaan produceren en evalueren. En Delta-8-THC is een perfect voorbeeld.

Het verminderen van misselijkheid en braken. De behandeling van kanker. Het behandelen van slaapstoornissen. Het remmen van ontstekingen of denk aan een high zonder angst of paranoia?

Delta 8 thc wat zal het ons gaan brengen in de toekomst?

Wil je graag verder lezen? Neem dan een kijkje in een van onze andere blogs: 420 Dutch Highlife Blogs

Wil je graag met andere mensen je mening delen? informatie winnen? gezellig kletsen of je high life promoten? Neem dan gezellig een kijkje in onze: 420 Dutch Highlife a Cannabis Community

Mocht je interesse hebben in cannabis olie? Check hier ons assortiment: 420 Dutch Highlife Cannabinoiden Olie

#CNNBS #MEDIWIET

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: