Skip to main content

420 Dutch Highlife Edibles In Nederland?

Edibles in Nederland hoe zit dat nou in 2023?

weet u nog In de tijd dat edibles in de mode kwamen in Nederland, Waren we er als een van de eerste bij. RTL 4 heeft ons destijds nog benaderd voor een samenwerking om het stigma van cannabis af te krijgen!

Edibles beginnen niet alleen zeer bekend te worden in Amerika. In Nederland is er geen duidelijke regelgeving helaas over de verkoop van edibles in coffeeshops – cannabis winkels. Er is echter wel veel vraag naar edibles onder de medicinaal cannabis gebruiken & Onder de recreatieve gebruiker aangezien dit vele malen gezonder is dan cannabis roken  .

Cannabis In Amerika gemixt roken is veel minder populair dan in Europa hier in Europa mixen we het met tabak en Amerikanen zijn veel minder van het mixen met tabak. In een Amerikaanse blowtje zit in principe geen tabak. In de landen in de Wereld waar wiet legaal is, zie je in de stellingen van de dispensaries  naast  wiet ook een zeer groot assortiment aan eetbare (en drinkbare) cannabisproducten, de zogenaamde edibles. De brownies, cookies, sweets, candies, winegums chocola, thee en frisdranken met cannabis zijn in deze landen niet voor te lopen. Daarnaast zie je ook een waslijst aan supplementen zoals olie, huidproducten, kleding het groeit kei hard!

 

Zoals wij destijds dachten zijn de edibles  ” THE FUTURE FOR THE WORLD “

Destijds dachten wij al door te beginnen met CBD edibles dat we misschien wel wat konden aanbieden waardoor mensen gaan stoppen met tabak in Europa! We weten allemaal dat tabak niet echt bepaald fris is voor het lichaam!

 

Cannabis voedsel in Nederland met groeiende potentie in 2023

Cannabis infused food ” Edible ” zagen wij groeiend potentie voor op de loer liggen jaren geleden al zelf hebben we wel eens een cannabis infused T-Bone steak op die was echt heerlijk!! Stiekem is de liefde voor cannabis eten daar begonnen met groeien.

 

Van bekend met wiet en hasj of edibles in Nederland, Naar de situatie waar we nu in zitten…

Nederland was redelijk bekend omtrent haar passie voor cannabis: met spacecake, hoewel in coffeeshops of cannabis winkels spacecake vooral door buitenlandse stoners wordt gekocht. De populariteit van de edibles in Europa begint steeds meer toe te nemen. Helaas krijgen we hier in Nederland al decenia’s niet geregeld om een normaal een effectief cannabis beleid te creëren zonder mensen nog dupe worden van halve regels in Nederland!

Nederlands een van de slimste mensen van de wereld

We zijn o zo slim in bepaalde dingen, maar een normaal cannabis beleid waar medicinale cannabis gebruikers niet meer tegen problemen aan lopen is tot de dag mission impossible. Dagelijks komen er steeds meer staats slachtoffers bij omdat er in Nederland geen normaal cannabis beleid is omtrent medicinale cannabis patienten. Zeer spijtig natuurlijk voor alle zieke mensen die beholpen kunnen worden met cannabis!

Niet alleen omtrent olie, of space cake het gehele cannabis beleid in Nederland klopt van geen kanten. Coffeeshops werken met een achterdeur beleid soort grey area…..

 

Wietboter illegaal in Nederland……

Het gefaalde beleid van het Nederlandse cannabis beleid rondom eetbare wietproducten heeft wiet boter illegaal gemaakt. En is dus verboden in Nederland terwijl dit natuurlijk een hele mooie manier is om cannabis te nuttigen zonder dat je schadelijke stoffen binnen krijgt van tabak. De tijd is vandaag de dag onderhand zo ver dat we allemaal wel weten waarvoor cannabis nuttig kan zijn voor de mens.

De bevolking weet hoe goed edibles in Nederland kunnen zijn. De politiek ook?

Alleen moedertje staat doet net of als haar neus bloed. En om een of andere duistere reden lukt het maar niet om wiet te legaliseren ondanks de bewijzen hoe cannabis mensen kan behelpen. Je zou toch onderhand gaan denken dat er een paar mensen die op bepaalde belangrijke plekken zitten dit een beetje tegen houden in ruil voor wat waardevols ofzo. Want we hebben allemaal wel iemand in onze omgeving die we kunnen behelpen met cannabis of dit nou via edibles is. Via roken, verdampen, druppelen, als kruiden gebruiken op je eten of misschien wil je het wel drinken. Dit moet toch voor ieder toegankelijk zijn denk je.

Er is nog nooit iemand dood gegaan aan cannabis wat ons bekend is, Er zullen alleen mensen wat centjes gaan missen in bepaalde grote sectoren die in gevaar worden gebracht door cannabis. Gepakt worden met cannabis is het gevaarlijksteen kan in sommige landen je dood betekenen wat nu langzaam begint te veranderen gelukkig!

 

je mag toch 5 gram per dag kopen waarom dan geen wietboter?

Niet te verklaren natuurlijk dit baard ons ook zorgen. Onze bemoei poppetjes van de onze regelgeving over spacecake. Het is elke gorilla strijder voor zich zelf tegen de gemeente! Nederland staat er bekend om dat in bepaalde gemeente van alles mag en bepaalde gemeente niet. Heel raar maar het is wel wat gebeurt mensen op belangrijke plekjes zijn vaak mensen met 0 kennis omtrent cannabis.

Herinnert u zich coffeeshop Alien nog?

Die word op de vingers getikt en andere shops in het land mogen wel spacecake en andere edibles verkopen. We zijn allemaal gelijk zeggen ze altijd in Nederland?
Zo gelijk zijn we niet daar was dit maar weer eens een mooi voorbeeld van!

Als je nou de wet neemt is de produceren, verwerking, bewerking en vervoeren van cannabis verboden. Het bakken van spacecake is dus niet toegestaan. We hebben in Nederland coffeeshops die lopen als een trein! Met het corona beleid en het sluiten van de Nederlandse coffeeshop konden we maar mooi zien wat voor rijen er stonden overal! Dit laat zien hoe veel vraag er is naar cannabis! En hoe gek beleid we hebben omtrent cannabis.

 

Wil je eens kijken wat voor edibles in Nederland er allemaal zijn?

Loop in Amsterdam eens de coffeeshops in en kijk is wat we allemaal aanbieden. En als je dan ziet wat er allemaal verkocht word en hoe de wet is dan zou je denken he hier klopt iets niet….. en al decenia’s word het niet makkelijker alleen maar moeilijker en moeilijker en moeilijker met zwaardere straffen en boetes. Vandaag de dag met een wiet tuintje gepakt worden omdat je edibles zou willen maken. Word je aangepakt en financieel dood gemaakt voor de rest van je leven en aankomende 10 jaar heb je rechtszaken aan je broek. En als je pech heb kom je nog in een samen veilig traject ook en raak je als je pech heb ook nog je kinderen kwijt!

 

Vroeger alleen in Amsterdam anno 2023 gelukkig wel meer plekken.

De heer Van Binsbergen stelde in 2006 een richtlijn op waarin staat dat coffeeshops spacecake mogen verkopen. De cake moet afzonderlijk per plak zijn verpakt en een bijsluiter moet in meerdere talen uitleggen om wat voor product het gaat. De richtlijn noemt zelfs een maximum toegestane hoeveelheid van 0,5 gram wiet per 100 gram cake. Een in stinkertje licht op de loer de heer Van Binsbergen eiste een maximum van 10 KG cake met of zonder cannabis er in!

Wanneer je bijvoorbeeld 10kg cake besteld en je heb nog 500gr liggen overtreed je de wet en wanneer ze dit zien zullen ze je zeker straffen!

Snoep drinken of andere soorten edibles lijken dus ook niet te mogen helaas.

Je begint steeds meer verschillende soorten snoepjes, blikjes met drinken te zien met cannabis producten zonder Thc

Denk aan blikjes gemixed met hennepzaadolie, Cbc olieCbn olieCbg olie of andere soorten cannabis dan Thc

 

Onze gezonde visie op wiet in Nederland?

Is dat het voor elke burger die hier is of het nou Nederlanders zijn of mensen van buitenlandse afkomst als toerist of als vluchteling.

Iedereen heeft recht op vitamine C, B en de rest van de vitamines maar waarom niet vitamine wietje? Wij denken dat het nog even zal duren voor het goed zal komen en het cannabis beleid gaat veranderen. Zoals het nu is kan het niet wij zijn zelf ook slachtoffer van een mislukte halve cannabis wet. En worden heel krom behandeld in Nederland werkt het op het moment zo:

We moeten werken verplicht anders is het geen grapje in Nederland en kan je niet eens de kachel aan stoken! Dus je gaat werken krijg van het werk pijn voor je pijn krijg je in overleg met de dokter medicijnen “cannabis” dan komt moedertje staat er achter dat je medicinaal cannabis patient bent. En dan val je tussen wal en schip en in een soort dobber die elke keer een klein beetje boven komt drijven om je lucht te geven om te overleven en je te beperken in je leven maximaal want je bent immers een gevaar voor je medemens te bizar voor woorden maar het is realiteit ik onder vind het zelf!

 

Is het werkelijk een gevaar of is veiligheid simpel woord om dingen voor elkaar te krijgen?

Onder het mom van landelijke veiligheid mag je niks meer. Alleen gevaarlijk werk doen waar je ook nog allerlei veiligheid diploma’s voor moet behalen tenslotte mag wel. Maar simpel auto rijden bijvoorbeeld krijg je een bataljon van bemoei mannetjes / vrouwtjes in je nek zonder een degelijk onderzoek!

Of je nou edibles eet, cannabis rookt, wiet olie druppelt het zorgt allemaal voor meer als 0.3 microgram Thc in je bloed voor langere tijd als medicinaal cannabis patient ben je een vogel vrije en is het afwachten tot de speurhonden van moedertje staat je gaan bijten!

Hopelijk word Nederland eindelijk is wakker en gaan ze is inzien dat cannabis erg goed van pas kan komen voor haar bevolking. Hopelijk word cannabis hier ook net als andere landen volledig gelegaliseerd!

En kunnen we met ze alle eens genieten van een lekker wiet snoepje! Als we allemaal op de wereld even een zakje edibles zouden delen met elkaar hebben we een paar uur wereld vrede!!

#Edibles in Nederland

‘T 420 Dutch Highlife Team

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: