fbpx Skip to main content

Fotosynthese de fundering voor een wietplant.

Cannabisplanten en veel van de normale planten halen hun energie uit zonlicht. Met die energie zetten ze in de bladgroenkorrels, water & Co2 om in zuurstof en glucose. Glucose voorziet de plant en zorgt ervoor dat zij groeit. Dit proces noemen wij fotosynthese.

Wat is fotosynthese in Jip en Janneke taal?

Fotosynthese is het proces waar een plant nutritions en zuurstof maakt. Een plant is het enige levende organisme dat zelf zijn eten kan maken. Wietplanten kunnen onderaan de voedselketen staan en maken zuurstof en voedsel voor mensen en dieren. Een plant is eigenlijk een klein, Mini fabriekje!

Waar gebeurt de fotosynthese in een plant?

De fotosynthese licht donkerreacties vindt zich plaats in de bladgroenkorrels dit noemen we ook wel chloroplasten. Dit zijn speciale structuren in de cel die fotosynthese mogelijk maken doordat ze de kracht van de zon kunnen opvangen en dit omzetten in energie.

Wat heeft een plant nou nodig om aan fotosynthese te doen?

Voor fotosynthese heeft die plant 3 dingen nodig: licht, water & kooldioxide. Dat is een stof in de lucht. Deze 3 materialen komen natuurlijk niet zomaar in een plant. Daarvoor heeft zij hulpmiddeltjes: de wortels, de stengels en de bladeren.

Wanneer vindt fotosynthese plaats?

Als je marihuana plant in het zonnetje staat te chille en zij kan voldoende voedingswater en koolstofdioxide opnemen, dan kan je wietplant in de groene bladeren de gehele dag door glucose produceren. De geproduceerde glucose moet de plant opslaan.

Welke plant doet niet aan fotosynthese?

Er bestaan zeker wel planten zonder bladgroen. Ze leven op andere planten. De bekendste zijn Schubwortel, warkruid en Bremraap.

Waarom wiet planten licht nodig hebben?

Ze transformeren lichtenergie dus in chemische energie, in de vorm van koolhydraatrijk stoffen. Dit proces wordt fotosynthese genoemd. Wanneer een cannabisplant geen licht, water met voeding of koolstofdioxide krijgt, dan kan de plant geen chemische energie aan maken en zal ze uiteindelijk sterven.

Wat gebeurt er tijdens fotosynthese?

Fotosynthese is het proces waarbij planten water en koolstofdioxide, onder invloed van energie uit licht, omzetten in zuurstof en glucose (suiker). Deze glucose wordt vervolgens door de plant verder omgezet in bijvoorbeeld zetmeel of cellulose.

Waarom groeit een plant sneller in het donker?

De groei en ontwikkeling van planten hangt in sterke mate af van de kwaliteit en de hoeveelheid licht die ze waarnemen. Planten hebben immers licht nodig voor de fotosynthese, het proces waarbij ze koolstofdioxide omzetten in koolhydraten. Omdat planten niet zelf kunnen bewegen, groeien ze naar het licht toe. Zaailingen strekken vaak heel snel als ze te weinig licht krijgen. Je wietplantje denkt dat he ik wil naar het licht en moet boven het gras uitgroeien om lekker te kunnen chillen in de zon,

Welke kleur licht is het beste voor fotosynthese?

Interessant genoeg halen planten tijdens fotosynthese het meeste energie uit rood licht. Rood licht is nodig voor planten voor een gezonde groei

Wat is het doel van de fotosynthese?

Dit gebeurt in de bladgroenkorrels door middel van het pigment chlorofyl. Fotosynthese is een biochemisch proces waarbij de groene planten, de meeste algen en sommige bacteriën zonlicht als energiebron gebruiken om koolstofdioxide en water om te zetten in suiker.

Hoeveel uur licht heeft een plant nodig?

Ze hebben maar liefst minstens 18 uur zonlicht per dag nodig wanneer een wietplant in de groei staat! Planten in de bloei tijd hebben het liefst 12 uur licht. Planten die van direct zonlicht houden, zijn in de natuur zijn het vaak grote planten. Gorilla kweek bomen van meters hoog zie je vaak zat wanneer iemand een wietplant in de volle grond zet bijvoorbeeld.

Hoe ziet de reactie van fotosynthese eruit?

Bij de fotosynthese reactie zet de plant anorganische stoffen zoals koolstofdioxide en water met behulp van zonne-energie om in het organische, energierijke glucose. Hierbij komt ook zuurstof vrij. De plant kan deze zuurstof afgeven aan zijn omgeving.

Wietplanten en tempratuur?

De juiste temperatuur is ook belangrijk voor de energieomzetting door fotosynthese. Wanneer het te koud is onder de 15 graden of wanneer het te warm is, zal de fotosynthese en de groei trager verlopen of zelfs helemaal stoppen.

Voor fotosynthese is het dus belangrijk dat er licht is, water, nutriënts, Co2 uit de lucht en dat de cannabisplant in een omgeving met de juiste temperatuur staat. Al deze factoren moeten zoveel mogelijk in balans zijn en van deze factoren is licht misschien nog wel de belangrijkste bepalende factor. Niet alleen het sterkte van het licht, dus met andere woorden de hoeveelheid licht, maar ook de kleur of golflengte van het licht doen er toe.

Voedingsstoffen

Als water, energie en koolstofdioxide het enige is dat wietplanten nodig hebben voor de fotosynthese om te kunnen groeien, waarom geven we ze dan meststoffen als NPK en je spoor elementen? die zijn nodig om voldoende chlorofyl te kunnen aanmaken. Zonder meststoffen kan er geen chlorofyl gemaakt worden. De bladeren worden geel door het gebrek aan chlorofyl en de fotosynthese zal dan helaas stoppen. Meer voedingsstoffen zorgt tot een zekere grens voor meer bladgroen, maar niet voor meer groei. Daarvoor is juist veel licht nodig wij houden van 1000watt hps. Je kunt een wietplant over voeden dus niet vetmesten met meststoffen je belemmerd hier het proces mee, wel met licht én precies voldoende meststoffen. te is nooit goed meten = weten!

Chlorofyl

Om licht in voeding te hervormen voor de groei te kunnen produceren, heeft een plant chlorofyl nodig. Chlorofyl zijn de zogenoemde bladgroenkorrels die planten ook hun mooie groene kleur geven. Het groen kan je vergelijken met pigment dat onder meer magnesium bevat. Bij de fotosynthese wordt de lichtenergie, koolstofdioxide Co2 uit de lucht en het water in het chlorofyl, omgezet in suikers en zuurstof. De suikers zijn voornamelijk bedoeld voor de groei van de plant te stimuleren en zuurstof wordt als restproduct afgegeven aan de lucht. Zonder fotosynthese mensen hebben we geen ganja om te roken, geen voedsel om van te leven en geen zuurstof om in leven van te blijven.

Kan ik fotosynthese bespreken met andere cannabis fans?

Wij hebben een cannabis community: 420 Dutch Highlife a Cannabis Community

Wil je ons een keertje bekijken op tik tok: 420 Dutch Highlife Tik Tok

Of wanneer je graag eens wilt rond neuzen in onze instagram profiel: 420Dutchhighlife

We hebben ook nog een linked in profiel : 420 Dutch Highlife Linkedin

Als je nog wat cannabis nodig heb voor in huis: 420 Dutch Highlife Webshop

Mocht je een bezoekje willen brengen aan onze winkel? Kanaalstraat 68 , Utrecht , Nederland

Met vriendelijke groet!

‘T 420 dutch Highlife Team

 

 

 

Leave a Reply