fbpx Skip to main content

Fulvinezuur: Het Oeroude Geheim voor Moderne Gezondheid

Shilajit (Asphaltum punjabianum) betekent gewoon letterlijk bedwinger van bergen. Shilajit is een zachte taaie zwart bruine teer achtige bergdrop die hoog in de Himalaya gebergten alleen kunt vinden. De steile rotswanden zijn hier en daar bedekt met deze mineraalrijke substantie zijn. Shilajit wordt al eeuwenlang verzameld vanwege zijn heilzame werkingen op de gezondheid voor mens en dier. Wil je gelijk Shilajit kopen, klik dan hier

 

Ontgrendel de Kracht van de Aarde: Fulvinezuur, Shilajit, en Mumijo

shilajit capsules 500 mg, shilajit capsules, shilajit, mumijo
In een wereld die steeds meer wordt gedomineerd door synthetische medicijnen en supplementen, is er een groeiende interesse in de helende kracht van de natuur. Eeuwenoude remedies die ooit werden gezien als folklore krijgen nu erkenning van de moderne wetenschap. Fulvinezuur, Shilajit, en Mumijo zijn drie van dergelijke natuurlijke wonderen die onze aandacht verdienen.

 

Wat is Fulvinezuur?

 

Fulvinezuur is een organisch product dat wordt gevormd door de ontbinding van plantenmateriaal. Dit wonderbaarlijke molecuul, dat een cruciale rol speelt in de gezondheid van de bodem, heeft ook verbazingwekkende voordelen voor de menselijke gezondheid. Het fungeert als een krachtige antioxidant, ontgift het lichaam van zware metalen en bevordert de opname van voedingsstoffen.

 

Shilajit: Het Zwarte Goud van de Himalaya

 

Shilajit, ook wel bekend als “Bergzweet”, is een bruine teerachtige pasta die voornamelijk wordt gebruikt in de Ayurveda, de traditionele Indiase geneeskunde. Onze Shilajit wordt al meer dan 3000 jaar gebruikt en wordt gezien als een krachtig middel tegen veroudering en een vruchtbaarheidsbevorderaar voor mannen. Het wordt ook gecrediteerd met het vermogen om het testosterongehalte te verhogen. De werkzame stoffen in Shilajit omvatten dibenzo-alphapyrones en, je raadt het al, fulvinezuur.

 

Mumijo: De Bergbalsem

 

Mumijo, een ander woord voor Shilajit, deelt veel van dezelfde voordelen en toepassingen. De lokale bevolking in Centraal-Azië ontdekte dat dieren, als ze zich zwak voelden of gewond waren, aan de bruine teerachtige pasta likten die uit de rotsen kwam en daar zichtbaar baat bij hadden. Deze observatie leidde tot de ontdekking van de helende krachten van Mumijo.

 

De Veelzijdige Voordelen van Fulvinezuur, Shilajit, en Mumijo

 

Bloedsuikerregulatie: Deze natuurlijke middelen kunnen helpen bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel, wat essentieel is voor mensen die worstelen met diabetes.
Bloedzuivering: Ze worden traditioneel gebruikt om het bloed te zuiveren en het lichaam te ontgiften van schadelijke stoffen.
Bevordering van vruchtbaarheid: Ze zijn bekend om hun potentie-verhogende effecten en kunnen de vruchtbaarheid bij mannen bevorderen.
Bescherming en herstel van hersenfunctie: Ze kunnen bescherming bieden tegen degeneratieve aandoeningen zoals Alzheimer.
Verbetering van de immuunfunctie: Ze kunnen het immuunsysteem versterken en het lichaam helpen om infecties te bestrijden.
**Ondersteuning van de spi# Let’s first find some general information and scientific research about fulvic acid and shilajit that we can incorporate into the blog.

Shilajit, ook wel Mumijo genoemd, is een bruine tot teerachtige pasta die traditioneel wordt gebruikt in de Ayurveda, de traditionele Indiase geneeskunde. Het wordt al meer dan 3000 jaar gebruikt en wordt vooral gezien als een anti-verouderings- en vruchtbaarheidsmiddel. Het kan het testosterongehalte bij mannen verhogen en wordt ook gebruikt om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren, het bloed te zuiveren, het herstel te stimuleren, hulp te bieden bij allerlei longklachten, en bescherming en herstel van de hersenfunctie te bieden​.

 

Het werd ontdekt door de lokale bevolking!

 

De bevolking van het Altaj – en Himalayagebergte, die merkten dat dieren, wanneer ze zich zwak voelden of gewond waren, aan deze pasta likten die uit de rotsen kwam en er baat bij hadden. Shilajit ontstaat door humusvorming, waarbij de humus door het berggesteente wordt opgenomen en vervolgens door invloed van zonnewarmte wordt uitgezweet​​.

Het actieve bestanddeel van Shilajit is fulvinezuur, dat giftige en schadelijke vrije radicalen neutraliseert en kan binden aan giftige en zware metalen om ze uit het lichaam te helpen verwijderen. Het is een antioxidant, werkt ontstekingsremmend, versterkt het immuunsysteem, helpt bij spijsverteringsstoornissen, heeft een goede invloed op de bloedsuikerspiegel en helpt bij verschillende longklachten​​.

BioAg Europe is een team van specialisten in de extractie van natuurlijke humus, humuszuur en fulvinezuur producten voor de agrarische sector, tuinders en industrie. Ze streven ernaar het bewustzijn van humus, humuszuur en fulvinezuur in het algemeen te vergroten​​.

De werkzame stof in Shilajit?

 

Fulvinezuur, de werkzame stof in Shilajit, is een micro deeltje dat in humus voorkomen en is ontstaat uit ‘t proces van humificatie. Hier wordt niet het voedingsmiddel uit erwten bedoeld, maar de bovenste laag van de bodem.

Humus is erg vruchtbaar. Het lijkt op compost, maar is verder verteerd dan compost. Shilajit ontstaat in de natuur voor het grootste deel door humusvorming. De weelderige plantengroei op plaatsen waar shilajit gevonden wordt, zorgt voor een voortdurende aanvoer van humus. Dit noemen ze ook wel bergzweet, moutain drop, black medical gold

Deze extractie wordt na verloop van tijd meer & meer door het gesteente opgenomen. Onder invloed van de warmte in de zomer doet de hitte van de zon de bergen laten zweten en persen de rotsen de shilajit uit.

Daarnaast bevat Shilajit dibenzo-a-pyrones en dibenzo-a-pyrone chromoproteinen en stimuleert het de vorming en activiteit van superoxyde-dismutase (SOD), catalase (CAT) en glutathionperoxydase (GPX).

 

 

buy shilajit, shilajit, mumijo, fulvinezuur, fulvic acidDe bijwerkingen van Shilajit?

1. Neem nooit geen shilajit als je Sikkelcelanemie hebt.
2. Neem nou geen shilajit als je hemochromatose hebt, aangezien shilajit van nature ijzer-rijk is. Ook is het niet verstandig om te combineren met ijzersupplementen.
3. Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor fulvinezuur. Stop met het gebruik als je last krijgt van huiduitslag of duizeligheid.

Vrouwen die zwanger zijn kunnen het gebruik van mumijo het beste eventjes op pauze zetten, er is te weinig onderzoek gedaan om veiligheid te garanderen voor je baby.

 

Wanneer fulvinezuur gebruiken?

Fulvinezuur is een organische verbinding die vaak voorkomt in Shilajit, een ayurvedisch supplement dat populair is in India en andere delen van de wereld. Fulvinezuur wordt verondersteld verschillende gezondheidsvoordelen te hebben, waaronder ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen.

Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van Shilajit omwille van het fulvinezuurgehalte, is het belangrijk om eerst met uw arts te praten, vooral als u een onderliggende medische aandoening heeft of medicijnen gebruikt.

Als uw arts akkoord gaat met het gebruik van Shilajit, volg dan de aanbevolen doseringsinstructies op het supplementlabel. Over het algemeen wordt Shilajit meestal in capsule- of poedervorm ingenomen, die kunnen worden gemengd met water of sap. Het is ook belangrijk om te onthouden dat het gebruik van Shilajit niet mag worden beschouwd als een vervanging voor een gezonde levensstijl en een uitgebalanceerd dieet.

 

Wat doet fulvinezuur met je hersenen?

Hoewel er enig bewijs is dat fulvinezuur verschillende gezondheidsvoordelen kan hebben, is er momenteel geen overtuigend wetenschappelijk bewijs dat het direct van invloed is op de hersenen.

Er zijn wel enkele studies die suggereren dat fulvinezuur ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen heeft, die kunnen helpen om ontstekingen in het lichaam te verminderen en oxidatieve stress te verminderen. Omdat oxidatieve stress en ontstekingen geassocieerd zijn met verschillende neurologische aandoeningen, waaronder de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson, wordt er momenteel onderzoek gedaan naar het potentieel van fulvinezuur als behandelingsoptie voor deze aandoeningen.

Het is echter belangrijk op te merken dat er meer onderzoek nodig is voordat definitieve conclusies kunnen worden getrokken over de mogelijke effecten van fulvinezuur op de hersenen. Als u overweegt fulvinezuur te gebruiken voor een specifiek gezondheidsprobleem, raadpleeg dan uw arts om te bepalen of het geschikt is voor u en om eventuele mogelijke bijwerkingen te bespreken.

 

Hoeveel Shilajit moet ik gebruiken?

Je kan beginnen met ongeveer 300 mg per dag. Het werkelijke tijdstip is niet erg belangrijk. Afhankelijk van de reactie van je lichaam op de ingenomen stof kan je opbouwen tot max 500 / 600 mg.

De ruwe en onbewerkte variant, waar er dus een lichte variatie in sterkte voor kan komen. Bevat in 95% van de batches 5 t/m 8 procent. Vaak als iemand wenst om een hogere dosering binnen te krijgen is het nodig om te kiezen voor een extract. Maar dan heb je weer niet de voordelen van de betere opname van een ruw product. Kijk uit ruwe onbewerkte producten zijn niet getest en kunnen in het slechtste geval soms gevaarlijke stoffen bevatten! Neem dan daarom ook altijd een betrouwbaar merk die zich bekommeren om dit soort praktijken. Bedrijven die alles wel oke vinden en lekker makkelijk nergens naar kijken kun je beter niet van kopen.

 

Wat zijn de ervaringen met fulvic acid?

Veel mensen gebruiken Shilajit langdurig en al 1000e jaren en zijn er erg zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. De bevolking uit de bergen van de Himalaya viel het vroeger op dat wanneer de dieren ziek werden begonnen te likken aan shilajit. Voor ons mensen zag het er vroeger nog al gek uitnatuurlijk een berg die een medicinale moutain drop produceert.

Toen de locale bevoling van ‘t ooh zo zeldzame Himalaya gebergte de stoute schoenen aantrok, en ook maar eens ging proberen of mensen net zo goed reageerde op mumijo als dieren. Kwamen zij er met grote verbazing achter dat ook het mensenlijk lichaam er posietiver op reageert als gedacht. Veel landen proberen het illegaal te maken hopelijk krijgen we met ze alle aangetoont dat er niks mis is met een potje moutain drop.

 

Wat is dat nou dit speciale stofje fulvinezuur?

Shilajit (Asphaltum punjabianum) betekent gewoon letterlijk bedwinger van bergen. Shilajit is een zachte taaie zwart bruine teer achtige bergdrop die hoog in de Himalaya gebergten alleen kunt vinden. De steile rotswanden zijn hier en daar bedekt met deze mineraalrijke substantie zijn. Shilajit wordt al eeuwenlang verzameld vanwege zijn heilzame werkingen op de gezondheid voor mens en dier.

 

De werkzame stof in ons product?

Fulvinezuur, de werkzame stof in Shilajit, is een micro deeltje dat in humus voorkomen en is ontstaat uit ‘t proces van humificatie. Hier wordt niet het voedingsmiddel uit erwten bedoeld, maar de bovenste laag van de bodem.

Humus is erg vruchtbaar. Het lijkt op compost, maar is verder verteerd dan compost. Shilajit ontstaat in de natuur voor het grootste deel door humusvorming. De weelderige plantengroei op plaatsen waar shilajit gevonden wordt, zorgt voor een voortdurende aanvoer van humus. Dit noemen ze ook wel bergzweet, moutain drop, black medical goldShilajit Capsules, shilajit, mumijo,

Deze extractie wordt na verloop van tijd meer & meer door het gesteente opgenomen. Onder invloed van de warmte in de zomer doet de hitte van de zon de bergen laten zweten en persen de rotsen de shilajit uit.

Daarnaast bevat Shilajit dibenzo-a-pyrones en dibenzo-a-pyrone chromoproteinen en stimuleert het de vorming en activiteit van superoxyde-dismutase (SOD), catalase (CAT) en glutathionperoxydase (GPX).

 

De bijwerkingen van Shilajit?

1. Neem geen shilajit als je Sikkelcelanemie hebt.
2. Neem geen shilajit als je hemochromatose hebt, aangezien shilajit van nature ijzer rijk is. Ook is het niet verstandig om te combineren met ijzersupplementen.
3. Sommige mensen zijn allergisch voor fulvinezuur. Stop met het gebruik als je last krijgt van huiduitslag of duizeligheid.

Vrouwen die zwanger zijn kunnen het gebruik van mumijo het beste eventjes op pauze zetten, er is te weinig onderzoek gedaan om veiligheid te garanderen voor je baby.

 

Hoeveel Shilajit moet ik gebruiken?

Je kan beginnen met ongeveer 300 mg per dag. Het werkelijke tijdstip is niet erg belangrijk. Afhankelijk van de reactie van je lichaam op de ingenomen stof kan je opbouwen tot max 500 / 600 mg.

De ruwe en onbewerkte variant, waar er dus een lichte variatie in sterkte voor kan komen. Bevat in 95% van de batches 5-8 procent. Vaak als iemand wenst om een hogere dosering binnen te krijgen is het nodig om te kiezen voor een extract. Maar dan heb je weer niet de voordelen van de betere opname van een ruw product. Kijk uit ruwe onbewerkte producten zijn niet getest en kunnen in het slechtste geval soms gevaarlijke stoffen bevatten! Neem dan daarom ook altijd een betrouwbaar merk die zich bekommeren om dit soort praktijken. Bedrijven die alles wel oke vinden en lekker makkelijk nergens naar kijken kun je beter niet van kopen.

 

Wat zijn de ervaringen met shilajit

Veel mensen gebruiken Shilajit langdurig en al 1000e jaren en zijn er erg zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. De bevolking uit de bergen van de Himalaya viel het vroeger op dat wanneer de dieren ziek werden begonnen te likken aan shilajit. Voor ons mensen zag het er vroeger nog al gek uitnatuurlijk een berg die een medicinale mountain drop produceert.

Toen de locale bevoling van ‘t ooh zo zeldzame Himalaya gebergte de stoute schoenen aantrok, en ook maar eens ging proberen of mensen net zo goed reageerde op mumijo als dieren. Kwamen zij er met grote verbazing achter dat ook het menselijk lichaam er positiever op reageert als gedacht. Veel landen proberen het illegaal te maken hopelijk krijgen we met ze alle aangetoond dat er niks mis is met een potje mountain drop.

 

Verzenden jullie ook Fulvinezuur naar andere landen?

Ja zeer zeker, klanten die Shilajit willen kopen in andere landen zijn vaak teleurgesteld door de lage doseringen. Wij verzenden dezelfde Shilajit die we in Nederland leveren over de gehele wereld.

 

Wanneer begin ik de effecten van Fulvinezuur voelen?

Shilajit is een voedingsmiddel supplement en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het structureel elke dag nemen van Shilajit tijdelijk voelen de effecten soms al na 4 tot en met 10 dagen. We kunnen je adviseren om tenminste een verpakking lang elke dag Shilajit te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden. Het beste is om je fulvinezuur / shilajit op te lossen in warm water, dan zie je ook gelijk of je de beste kwaliteit hebt. De beste kwaliteit herken je aan het volledig oplossing in je water.

 

Kunnen vrouwen ook Shilajit gebruiken?

Ja natuurlijk kunnen vrouwen ook mumijo gebruiken. Alle voordelen die de plant kan bieden voor mannen kunnen ook worden aangetroffen bij onze prinsesjes. Bij het gebruik van normale doseringen is de kans op bijwerkingen van Shilajit voor vrouwen vrij wel nihil klein.

Klanten die Shilajit willen kopen in andere landen zijn vaak teleurgesteld door de lage doseringen. Wij verzenden dezelfde Shilajit met 50% fulvinezuur die we in Nederland leveren versturen wij over de gehele wereld.

 

Wanneer begin ik de effecten van Shilajit voelen?

Shilajit is een voedingsmiddel supplement en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het structureel elke dag nemen van Shilajit tijdelijk voelen de effecten soms al na 4 tot en met 10 dagen. We kunnen je adviseren om tenminste een verpakking lang elke dag Shilajit te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden. Het beste is om je shilajit op te lossen in warm water, dan zie je ook gelijk of je de beste kwaliteit hebt. De beste kwaliteit herken je aan het volledig oplossing in je water. Als we je interesse gewekt hebben? Misschien wil je wel wat leren over cannabis, klik dan hier

 

Waar kan ik je het kopen?

Wij hebben in onze webshop shilajit te koop: 420 Dutch Highlife Webshop 

Of als je liever naar een van onze winkels komt: 420 Dutch Highlife Amersfoort, 420 Dutch Highlife Utrecht

Volg je ons ook al op Tik Tok, Instagram of andere social media? 420 Dutch Highlife Tik Tok, 420 Dutch Highlife a  Community

Wil je graag eens een informatie video bekijken over mumijo? Check dan snel: 420 Dutch Highlife Shilajit Movie