Skip to main content

wiet en hasj Wiet en hasj wat is dat nou?

Hasj en wiet samen zijn afkomstig van een vrouwelijke wietplant en bevatten zoeen beetje dezelfde werkzame stoffen. Deze stoffen zitten vooral in de trichomen uit de wiettoppen, maar in mindere concentraties vind je dit ook op de bladeren van een plant.

Het verschilt heel erg met welke soort er gekweekt word, En welke kweker er kweekt & welke invloed je kan hebben van 3e ofterwijl dingen die je niet als kweker in de hand hebt kunnen soms je oogst verkloten!

We kennen allemaal wel hoe de klasieke hollandse wiet er uit ziet! ook wel : cannabis, marijuana, ganja, poenk! zo heeft dit veelzijdige plantje zoveel namen 🙂
Al lopen we vandaag de dag een beetje achter op de rest van de wereld de wiet wereld kan niet onder nederlandse kennis uit.

Cannabis toppen drogen we op het gemakje hoe langer je het laat drogen hoe beter die rijpt!

Naast gedroogde toppen kan je ook van je wiet op meerdere soorten manieren hasj maken.
In marocco daar kloppen ze de thc van de wiet plant af, Afghanistan daar kneden ze het met en lossen ze het een soort op in alcohol vandaar die smerige chemische smaak bij afghaan. Jamaica & India zie je veel “Charas” Hand gemaakte hasj .

Ik heb dit zelf wel eens mogen proeven,maar charas maken je ogen toch wel echt bloed rood van kleur. Dit maakte me egt knetter stonend “Zelf zijn we een echte wiet roken”

Om hasj te maken haal je de trichomen van de wiet plant af je verzameld alle thc wat op de plant zit.
Dit pers je dan warm of koud op elkaar en maak je een blokje van. Gek gezien zou hasj duurder moeten zijn dan wiet. Maar vaak gebruiken ze wiet van mindere kwaliteit dan dat we hier in nederland gewend zijn. in marokko staan zoveel wiet planten dat zuid spanje wiet word van het stuifmeel.

Sterkteverschil tussen hasj en wiet

De belangrijkste werkzame stof van hasj & wiet is Tetrahydrocannabinol (THC). Hasj is meestal sterker dan wiet. Dit hebben we zelf vaak genoeg ervarenr THC-concentraties in wiet en hasj van Nederlandse bodem zijn zeer sterk!

Nederlandse wiet (nederwiet) bevat gemiddeld +- 18/19% THC
Buitenlandse wiet bevat gemiddeld +- 9/10% THC
Buitenlandse hasj bevat 15/16% +- THC

Hasj en wiet

Cannabis / Marijuana is de verzamelnaam van hasj en wiet. Hasj en wiet zijn allebei afkomstig van de cannabisplant. Wiet komt van de groene verse toppen van de plant en voor hasj wordt de hars van de cannabistoppen gebruikt. De hars bevat THC, een van de belangrijkste werkzame stoffen in hasj en wiet. De vrouwelijke variant van een cannabisplant bevat veel meer THC dan de mannelijke planten. Wiet wordt onder vele soorten verkocht, zoals Kush, Haze, Skunk en Cali soortjes en nog veel meer!.

Hoe ziet het eruit?

Wiet is groen gedroogd plantmateriaal kan tegen woordig ook paars zijn, of blauw zijn, licht bruin zijn , Zwart zijn en komen steeds meer kleuren beschikbaar

Hasj is een bruine, kleverige plak of reep.

In Nederland is de verkoop van hasj en wiet via coffeeshops toegestaan (gedoogd), net als het bezitten van kleine gebruikshoeveelheden. Hieronder zie je een afbeelding van een wietplant.

Hoe werkt het?

De belangrijkste werkzame stof van hasj en wiet is THC (tetrahydrocannabinol). Dit is de stof die jee een rustig gevoel geeft.

Wat voor gevoel geven hasj en wiet?

Hasj en wiet werken allebei op de waarneming. Het geeft een ontspannende werking en versterkt je gevoelens “zowel het negatieve als positieve gevoel”. Je zin tuigen zullen intensiever en soepeler zijn.

Veel gestelde vragen over hasj en wiet:

Kun je verslaaft raken?

Dit is voor een ieder verschillend de een kan niet zonder en de ander boeit het niet

Persoonlijk ben ik al jaren medicinaal cannabis patiënt en wanneer ik naar het buitenland ga en ik geen wiet mee kan nemen doe ik dit niet en heb ik er ook geen behoefte naar om te blowen.

Mag je wiet kweken in nederland?

Nee, zelfs 5 wiet planten mag je niet hebben als je verraden word heb je alleen geen rechtszaak de politie neemt alles in beslag!

Wij zullen u daarom ook nooit adviseren om te gaan kweken! Ben je nog niet uit gelezen? Check dan hier : 420 Dutch Highlife Blogs

Heb je al een kijkje genomen bij ons in onze facebook groep : 420 Dutch Highlife a Cannabis Community

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: