Skip to main content

Cannabis legalisatie Duitsland 2022

We wille het met jullie hebben over cannabis legalistatie in Duitsland, Is wiet legaal in Duitsland?

Consumptie, bezit, hoeveelheid, teelt, verkoop en helaas een THC-limiet na onze mening.

Wanneer wordt het roken van wiet legaal in Duitsland?

De legalisering van cannabis in Duitsland staat voor de deur. De wetgeving voor het legalisering van wiet en cannabis zal naar verwachting eind 2022 van kracht zijn, Hang ons er niet aan op het is een verwachting. Alle informatie over de huidige status hier.

De federale overheid van duitsland wil cannabis legaliseren als een recreatieve drug. Komt er nog legalisatie in 2022 of zal het uit lopen? Dit zijn de huidige plannen voor het verkopen, bezitten en gebruiken van marihuana.

De federale overheid is bereid cannabis te legaliseren als een recreatieve drug. Komt er nog legalisatie in 2022? Dit zijn de huidige plannen voor het verkopen, bezitten en gebruiken van cannabis.

Wiet legaal in Duitsland op het moment nog even niet

Het is op het moment nog steeds illegaal helaas om cannabis, marihuana, gras, wiet of wat er ook op lijkt welk naampje het ook kan geven, dergelijke te kopen of verkopen in Duitsland. Teelt en bezit is ook verboden helaas. Maar de federale overheid in Duitsland bereidt zich voor om THC vrij te geven.

De overheid heeft in Nederland al decenias nodig voor legalisering, Hopelijk kan Duitsland het eventjes voor hoe je dit dit in een snelle versie.

Marihuana zal binnenkort vrij verkrijgbaar zijn voor aankoop voor consumptie als recreatieve drugs. De federale regering bestaande uit de SPD, FDP was het hierover al eens in hun regeerakkoord.

Burgers ouder dan 18 jaar zouden dan wiet moeten kunnen kopen in speciaalzaken zo als 420 Dutch Highlife <<<<<—– Cannabis gespecialiseerd is.

Het contract spreekt van een gecontroleerde verkoop van cannabis aan volwassenen voor recreatieve doeleinden in winkels met een vergunning. In juni 2022 begonnen de hoorzittingen van deskundigen over de goedkeuring om cannabis legaal in duitsland te maken.

Hoe zou de nieuwe cannabiscontrolewet eruit kunnen zien?

Hoorzittingen van deskundigen over cannabis in juni 2022

Als laatste om wiet legaal in Duitsland te krijgen zijn:

Er starten concrete technische voorbereidingen voor de geplande gecontroleerde introductie van cannabis in Duitsland. Op 13 juni 2022 begon de eerste van vijf hoorzittingen van deskundigen. De onderwerpen van de niet-openbare eerste ronde waren aspecten van gezondheid en consumentenbescherming. Het consultatieproces “Cannabis veilig” is bedoeld om een volgende wetgevingsprocedure voor te bereiden. Na de eerste hoorzitting zijn er eind juni nog vier gepland.

Dit zijn de onderwerpen van de experthoorzittingen in één oogopslag:

Zouden hun ook inzien dat gepakt worden met cannabis het gevaarlijkste is aan heel cannabis?

Aanbevolen door gezondheid en consumentenbescherming:

Bescherming van minderjarigen en preventie

Toeleveringsketens en economische vraagstukken

Strafrechtelijke aansprakelijkheid, beheersmaatregelen en vergunningen voor mensen die zich aantoonbaar misdragen

Internationale ervaringen de wereld heeft grote intresse in de nederlandse boeren die het beste kunnen kweken uit de wereld.

In totaal zijn meer dan 200 experts uit de verslavingsgeneeskunde, verslavingszorg, recht, het bedrijfsleven, verenigingen en vertegenwoordigers van de federale, deelstaat en lokale overheden betrokken. De vijf hoorzittingen zouden de basis moeten vormen voor een nota van kernpunten door de drugscommissaris en de betrokken federale ministeries, die vervolgens de basis zou moeten vormen voor het geplande wetsontwerp.

Cannabislegalisatie: wetsontwerp klaar in tweede helft 2022 was de bedoeling

Tot het najaar zullen vooraanstaande experts discussiëren over de meest relevante onderwerpen op het gebied van gezondheidsbescherming, teelt, toeleveringsketens en belastingen.

Minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach (SPD) had deze zomer de start van technische besprekingen aangekondigd. Een wetsvoorstel volgt naar verwachting in de tweede helft van het jaar. De SPD, Groenen en FDP zijn in het regeerakkoord overeengekomen om een “gecontroleerde verkoop van cannabis aan volwassenen voor recreatieve doeleinden in winkels met vergunningen in te voeren. De overheid maakte duidelijk dat zij aanvankelijk negatieve standpunt ter zake had herzien.

Komt er een limiet op het bezit van cannabis?

De verkeerslichtcoalitie wil bij de geplande legalisering van cannabis een duidelijke bovengrens stellen voor toegestane kleine hoeveelheden. We hebben het over 20 tot 30 gram, zei SPD-politica Carmen Wegge van de “Augsburger Allgemeine”. Het medicijn moet door alle volwassenen in winkels met een vergunning kunnen worden gekocht. Het doel van legalisatie is om de zwarte markt volledig op te drogen, legt de SPD-politicus uit.

Wiet legaal in Duitsland de woordvoerder vind:

De woordvoerder van het gezondheidsbeleid van de FDP-parlementaire fractie, Andrew Ullmann, kondigde aan dat de legalisatie gepaard moet gaan met een brede educatieve campagne. “Het cannabisverbod is mislukt gelukkig!!”, benadrukte Ullmann. Het gebruik van cannabis word steeds hoger en al lang een realiteit in veel delen van de samenleving. “Ik stel me voor dat cannabisgebruik, net als alcohol en tabaksgebruik, op de lange termijn zal afnemen zei een arts.

Cannabis staat nog in haar kinderschoenen dagelijks ontwikkeld er zich van alles in de cannabis scene. Niet de eerste keer dat de overheid de bevolking voor de gek houd!

Zal er een bovengrens zijn voor het actieve ingrediënt in cannabis, THC?

De drugscommissaris van de federale overheid van Duitsland, Burkhard Blienert, roept op tot een debat over een bovengrens voor de psychoactieve stof THC voordat cannabis in Duitsland wordt gelegaliseerd. Het THC-gehalte is de afgelopen jaren gemiddeld verdrievoudigd. Een joint uit de jaren 70 is niet meer te vergelijken met die van nu zeggen ze maar volgens de mensen die in de jaren 60 al met wiet aan de gang waren vinden de kwaliteit van vroeger stukken beter!, Volgens Blienert en Welt am Sonntag. Men moet “serieus bespreken” of er in de loop van de legalisatie een THC-bovengrens voor recreatief gebruik van cannabis moet worden ingevoerd.

Volgens Blienert stellen tegenstanders van een bovengrens dat dit de zwarte markt niet zal beteugelen. Voorstanders noemden met name de risico’s van krachtige cannabis. “Ik denk dat beide argumenten begrijpelijk zijn. We zullen zien waar we aan het einde van het proces terechtkomen”, zei de drugscommissaris. De Federale Kamer van Psychotherapeuten had zich onlangs uitgesproken voor een bovengrens voor THC.

Cannabislegalisatie: wanneer is wiet legaal?

In het regeerakkoord wordt gesproken over “gecontroleerde verkoop” aan volwassenen in “vergunde winkels”. Het is dus duidelijk dat er alleen wordt verkocht aan personen boven de 18 jaar. De SPD wilde dit aanvankelijk testen in modelprojecten. Maar dit idee is nu van tafel Coalitiekringen zeggen dat er al is afgesproken om direct met de “Canadese oplossing” aan de slag te gaan: Teelt, verwerking, groothandel en handel worden tegelijkertijd gelegaliseerd en mogen na invoering van de wet in Duitsland plaatsvinden.

Sommige experts zijn van mening dat begin 2024 de vroegste realistische datum is voor legalisatie, al was het maar vanwege de beperkingen van het internationaal recht. Hier lees je meer over de tijdlijn en achtergrond van de legalisering van cannabis.

Cannabis verkopen in Duitsland in apotheken en coffeeshops?

Volgens de federale minister van Justitie Marco Buschmann (FDP) moet iedereen die cannabis voor recreatieve doeleinden wil verkopen, bewijzen dat hij kennis heeft van de drug en de risico’s die eraan verbonden zijn. Het doel dat de SPD, de Groenen en de FDP in het regeerakkoord zijn overeengekomen, is duidelijk: “Het moet wettelijk mogelijk zijn voor volwassenen om cannabis te kopen in winkels met een vergunning”, zei de minister van het Duitse persbureau.

Dit kunnen bijvoorbeeld apotheken zijn, “maar mogelijk trekken we de cirkel ook verder door”. Een vereiste kan een “vereiste expertise van het verkooppersoneel” zijn. Dit zou de verkopers in staat stellen om “informatie te geven over de producten en om risicovolle cannabisconsumptie tegen te gaan, vooral in het geval van mensen die duidelijk verslaafd zijn”.

De directeur van de jonge vereniging van de cannabisindustrie, Jürgen Neumeyer, pleitte ook voor opleiding van het personeel als voorwaarde voor een verkoopvergunning. Hij zei dat degenen die de zwarte markt niet willen, ervoor moeten zorgen dat het dichtstbijzijnde verkooppunt met vergunning niet te ver weg is, zelfs niet in landelijke gebieden.

Hennepteelt als kans voor boeren in de regio?

Cannabis legaal in Duitsland, Na de legalisatie

Hennepteelt als kans voor boeren in de regio? Wat zou het mooi zijn weilanden vol met hennep! Wij zijn voor minder gebouwen meer cannabis!

Bezit, gebruik, verkoop en teelt van cannabis: wat moet er precies worden toegestaan?

Verkoop alleen voor volwassenen ouder dan 18 jaar? Maal wiet legaal in Duitsland!

Verkoop moet worden gecontroleerd……

Alleen verkocht in  winkels met een licentie, Alleen experts laten verkopen staan wij achter!

De teelt van cannabis blijft waarschijnlijk verboden voor alle particulieren, dat is echt om te janken…

Dat zou betekenen dat marihuana wordt gelegaliseerd voor de schatkist belasting geld.

#BERLIJN

Cannabis kopen in Duitsland: wat gecontroleerde uitgifte betekent

Het is nog niet duidelijk in welke winkels cannabis na legalisatie wordt aangeboden. Wat wel zeker is, is dat cannabis alleen te koop zal zijn in winkels met een vergunning. Vooral apotheken zijn tot nu toe als uitgiftepunt besproken. In het regeerakkoord wordt expliciet gesproken over een “gecontroleerde” heffing. Het spreekt vanzelf dat de hoeveelheid die kan worden verkocht of gekocht ook beperkt zal zijn.

Prijzen, preventie, drugscontrole

Sommige gebruikers vrezen dat de illegale verkoop van cannabis ook na legalisatie zal voortduren. De reden: ze gaan ervan uit dat de prijzen in vergunde winkels te hoog zijn vastgesteld.

Ook de verkeerslichtenregering rekent op preventieve maatregelen. Er moeten meer mogelijkheden komen voor zogenaamde drugscontroles. Dit betekent dat medicijnen die nog steeds op de zwarte markt worden gekocht, op de daarvoor bestemde contactpunten kunnen worden getest op zuiverheid. Dit is bedoeld om de gezondheidsrisico’s van goederen die additieven bevatten te verminderen.

#Wiet legaal in Duitsland!

Zou je nog verder willen lezen in een leuke blog? 420 Dutch Highlife Blogs

Of wil je met die hard cannabis fans in contact komen? Check: 420 Dutch Highlife a cannabis community


cannabis duitland

%d bloggers liken dit: