Skip to main content

Wat gaat Kuipers doen, En wat betekend dit voor ons?

Kuipers: rol Bureau Medicinale Cannabis wijzigen en (daarvoor) Opiumwet

Mogelijk wordt de medicinale cannabisindustrie dus verder opengebroken, Is dit ten goede van de bevolking?.

Ernst Kuipers De minister volksgezondheid welzijn en sport kamer vragen medicinale cannabis.

Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) Ernst Kuipers (D66).

Ernst Kuipers (D66), minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) publiceerde gisteren zijn kamerbrief zoals beloofd in februari voor de zomer over de vervolgstappen naar aanleiding van de evaluatie van het Bureau Medicinale Cannabis (BMC). Het grootste nieuws is dat hij de rol van het Bureau Medicinale Cannabis (BMC) wil herzien door die rol te verkleinen, evenals de monopoliepositie en opkoopplicht. Daarvoor zal wel de Opiumwet moeten worden gewijzigd.

Is dit wel een goede oplossing, De rol van Bureau Medicinale Cannabis verkleinen zou die niet vergroot moeten worden?

Ernst Kuipers stelt aanpassing medicinale cannabis beleid voor om weer in positie te komen, inclusief een Opiumwet wijziging

In de brief erkent hij dat Nederland haar positie die zij de afgelopen jaren heeft opgebouwd dreigt te verliezen: Wij cannabis ondernemers, Gebruikers en de bevolking van Nederland weten onderhand wel dat we gigantisch achterliggen er is zelfs legalisatie in landen waar vroeger de dood straf uit werd gedeeld voor een beetje wiet.

Internationaal ontwikkelt het beleid en de sector voor medicinale cannabis zich super snel gelukkig er kunnen immers nog genoeg mensen geholpen worden!. We kunnen wel spreken van een mega grote inhaalslag wat zich plaats vind. Nederland dreigt haar koppositie die zij de afgelopen jaren heeft opgebouwd te verliezen zeggen velen. Wij zeggen dat we zijn verstoten uit de top 10!

Die positie behouden had aanpassingen van de wet nodig, Nederland is juist meer gaan straffen dan zei soepeler is geworden.

‘Dit vraagt om aanpassing van ons beleid om weer in positie te komen en de toekomst van Nederlandse medicinale cannabis te bestendigen. Met dit doel voor ogen wil ik de rol en taken van het Bureau Medicinale Cannabis (BMC) t.a.v. onderzoek en geneesmiddelenontwikkeling herzien.’

Heel wat positievere geluiden dan zijn voorganger zou je denken en dus of voormalig minister Van Ark (medische zorg). Op dit moment loopt er een tender overigens voor twee medicinale cannabis vergunningen.

Maar mogelijk wordt de medicinale cannabisindustrie dus nog verder opengebroken.

Kuipers stelt namelijk een Opiumwet herziening voor:

Een herziening van de rol en taken van het BMC ten aanzien van wetenschappelijk en klinisch onderzoek en geneesmiddelenontwikkeling heeft als doel de mogelijkheid tot samenwerking en handel tussen farmaceutische bedrijven en

onderzoeksinstellingen in binnen en buitenland te vergemakkelijken en de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, veiligheid en beschikbaarheid van de productie en het product primair bij deze partijen te beleggen.

De herziening bestaat uit het verkleinen van de rol van het BMC bij de handel in medicinale cannabis, onder andere door de monopoliepositie en de opkoopplicht van het BMC te herzien. Hiertoe zal de Opiumwet moeten worden gewijzigd.

Ook kijkt hij er niet van op dat medicinale cannabis maar door een beperkt aantal patiënten via de legale weg wordt verkregen. We gaan zien hoe dit af loopt wij hebben er weinig vertrouwen in dat het op korter termijn goed gaat komen.

Wie een beetje de politiek volgt in Nederland en een klein beetje boeren verstand heeft kan wel ruiken dat er genoeg problemen zijn in het land waar ze met alle al niet uit komen. De ene leugen naar de andere leugen word verspreid de bevolking moet zelf eerst goed onderzoek doen of deze mensen wel eerlijk zijn. Dus we hoeven er niet van uit te gaan dat het gaat versoepelen ze zien wiet liever verdwijnen lijkt het wel!

Rol verkleining een aanval van Kuipers?

Mocht de rol van B.M.C verkleind worden kunnen we die zien als wederom weer een aanval van de staat om de cannabis sector kapot te maken! Het lijkt wel of we van moedertje staat geen gezonde producten meer mogen nuttigen!

Wat ik me dan afvraag he is dat al deze cannabis strijders jaren lang onder vuur liggen en worden aangevallen door macht hebbe de partijen. Waar zijn al deze partijen voor kinderen die slachtoffer zijn van legaal alcohol gebruik?

Hopelijk ziet meneer kuipers in dat cannabis erg goed gebruikt kan worden in de wereld, en niet alleen voor de medische wereld maar  hennep heeft nog veel meer sectoren waar in zij verwerkt kan worden! En haar krachten kan tonen voor batterijen, olie, isolatie, auto’svliegtuigenpapier en nog veel meer!

Als meneer kuipers slim is en kijkt hoeveel mensen er met de corona tijd in de wacht rijen stonden te wachten op zijn of haar wietje! Kan hij mega veel stemmers winnen want we weten allemaal dat de cannabis sector een van de hardst groeiende sectoren is van de wereld!

En wat voor wetten of wat voor regels er ook voor gemaakt worden cannabis krijgen ze de wereld niet uit. Dit lukt niet met cocaine wat de mensheid sloopt laat staan met een product zoals cannabis wat levens kan redden!

Wij hopen van harte dat B.M.C haar rol niet word verkleind en juist meer betrokken word om de cannabis sector op rolletjes te begeleiden naar een degelijk cannabis beleid!

Al meer als 50 jaar lukt het Nederland niet om met een degelijk beleid te komen, Laat minister Ersnt Kuipers hopelijk hier nou verschil in gaan maken en zorgen dat we de wereld kunnen redden met hennep!

Wil je eens een kijkje nemen bij ons in onze webshop?

check: 420 Dutch Highlife Webshop

 

Groetjes ‘T 420 Dutch Highlife Team

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: