Skip to main content

Maximaal wiet oogsten, Leren van 420 Dutch Highlife?

Je hebt niet perse de duurste van de duurste apparatuur nodig om maximaal wiet te  oogsten, Als je een beetje na denkt en vooral een beetje aan oma haar tips denkt. We komen uit een land waar we mega veel kweken niet alleen wiet maar denk is aan de tomaten, komkommers Enzo.

Nederland heeft heel veel geld gestopt in het onderzoek naar planten. Er zijn tal van manieren om te kunnen kweken. Nou is wiet een onkruid en doet het dus op van alles.

 

Hoe kan ik nou het beste met me ruimte omgaan?

 

Zorg dat je elk centimeter van je kweekruimte gebruiken. Zelf zou ik een net spannen en dan zorgen dat in elk vakje een topje zou komen om een grote toppen zee te bouwen!

Veel van de kwekers kunnen veel meer resultaat behalen dan ze zelf denken en kunnen. je ruimte blijven proberen te optimaliseren. Je zult zien wanneer je alleen je voeding en je water goed hebt en je ppm’s van je co2 zijn goed. lucht vochtigheid is goed. De tempratuur is goed je nog steeds verder kan optimaliseren.

Waarom denk je dat druiven gediefd worden? Waarom denk je dat je bij tomaten blad weg haalt?

Zo zijn er verschillende technieken die je toe kan passen om van elke centimeter in je ruimte gebruik te maken en te zorgen dat al je toppen volop in het zonnetje staan!

 

Het wortelstelsel op orde hebben zal je helpen maximaal wiet te oogsten!

 

Niet alleen je toppen doe je optimaliseren, vergeet je wortel stelsel niet. Zorg er voor dat je substraat dat je gebruikt maximaal benut hoe meer ruimte voor substraat hoe groter je plant word.
Hoe beter wortelstelsel hoe zwaarder je toppen zullen zijn

als je een wiet plant in de volle grond zal zetten, dan is een plant onder de grond onderhand net zo groot als de plant boven de grond.

Een wietplant is om te beginnen onder de grond even groot als boven de grond. Dat wil zeggen dat de wortels samen ongeveer evenveel volume innemen als alle groene bladeren en vertakkingen samen. Hoe meer ruimte je een wietplant geeft dus onder de grond geeft. Hoe groter de plant ook boven de grond kan worden. Wanneer je bijvoorbeeld een kweekoppervlak van één vierkante meter met toppen wil vullen. Zou je die vierkante meter ook onder de grond moeten benutten. Als je voor een maximale oogst gaat althans… zou ik zelf op een m2 zoveel mogelijk 11 liter potten zetten.

 

Hoe meer wortels hoe meer product?

die vierkante meter nu met één plant in SCROG of een heleboel planten in een Sea Of Green kweekt maakt niet reet uit. In een Sea Of Green met bijvoorbeeld 25 vierkante potten van 20 x 20 centimeter, wordt de hele pot oppervlakte ook zeker door veel wortels goed benut. Kweek je slechts één plant of een stuk of wat. Maak dan ook gebruik van de maximale ruimte voor de wortels. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen hoe beter wortelstelsel hoe beter je plant het doet. Bijvoorbeeld met vier grote vierkante potten van een liter of 35. Je zult zien dat je scrog rek eerder vol gegroeid is, en dat de toppen groter worden.

Sea Of Green is de snelste versie en voor de professionele kwekers, het hele vloeroppervlak wordt benut. Met zoveel mogelijk stammen op een vierkante meter.

 

Uit de lengte én uit de breedte?

In de breedte kun je niet alleen efficiënter kweken door iedere vierkante centimeter te benutten. Ook in de hoogte betekent opletten geblazen te laag is wat maar te hoog is ook wat. Kijk nog maar eens goed naar je planten wanneer ze net te laag zijn. En wanneer je planten te hoog zijn verbranden ze
De planten op die te hoog worden. De lange stammen zorgen ervoor dat de kweeklampen veel hoger moeten hangen dan nodig is. Verder moet de sapstroom naar boven en naar beneden een lange weg afleggen. Dit is verspilde energie en zorgt ervoor dat de opbrengst minder is dan je gewend zou kunnen zijn.

Wil je maximaal oogsten? zorg er dan voor dat wietplanten laag blijven en op de juiste hoogte blijven! Hoe korter je plant hoe minder energie die nodig heb om de sappen naar de toppen te brengen. Mijn favoriete zijn korte sterke planten!

 

Westlandse kweek tips

In de kassen in het Westland zie je altijd een mooie groene zee met allerlei planten die even hoog zijn. Zorg dat je net als in de kassen een vlak gewas heb met planten die allemaal even hoog zijn.

Bij veel zaken moet efficiëntie uit de lengte óf uit de breedte komen. De opbrengst van wietplanten maximaliseer je echter door niet alleen in de hoogte maar ook in de breedte alle ruimte te benutten.
We hebben allemaal geleerd van omatjie hoe je maximaal je kleding kast kan gebruiken als je alles netjes opvouwt en op de juiste plek houd. Een wiet plant is ook graag netjes verwerkt door een netje en vind het fijn om soms wat hulp te krijgen en getraind te worden.

100 toppen per m2?

Zogezegd geldt dat voor de wortels onder de grond, maar helemaal voor het bladerdek boven de grond. Er passen ongeveer 100 toppen op een vierkante meter dus iedere top die je minder kweekt betekent dat je ruimte verspilt.

Er zijn meerdere kweek methoden om ongeveer 100 toppen per vierkante meter te krijgen en maximaal wiet te oogsten of monster oogsten te behalen

Sea of green is de snelste vorm, Scroggen en super srog zijn veel tijd rovende. Je kan pas praten over een goeie scrog wanneer je zolang voor gegroeid heb dat je elk vakje van je net gevuld hebt met een vertakking wat een top word!

Om geen licht te verspillen doen we zelf altijd een beetje snoeien en een beetje begeleiden. Waar je toppen wilt hebben in je veld. Zelf ben ik hier vrij secuur in ik wil elke top volop in het licht!

Wat voor licht je ook gebruikt zo spannend is het allemaal niet het zijn allemaal hps lampen of led lampen of cms lampen en zo komen er steeds meer technologieën. Zorg eerst dat je efficiënt werkt en dan is kijkt naar dure spullen. 400 watt 600 watt en 1000 watt zijn de meest gebruikte wattages. De 1000 watt hps geeft je oud en vertrouwd altijd een mega oogst!

Wanneer je met te veel licht werkt in je ruimte dan is het handig om Co2 te gaan gebruiken in een later verhaal zullen wij eens proberen te vertellen waarom Co2 niet mag ontbreken in je ruimte!

Heb je al eens bij ons in onze facebook groep gekeken? 420 Dutch Highlife a Cannabis Community

Of wanneer je nog even verder wilt lezen 420 Dutch Highlife Blogs

Leave a Reply