fbpx Skip to main content

Plant voeding?

Plantenvoeding voor wietplanten? plant voeding bied ondersteuning van de groei van een wietplant en geef je dus voornamelijk in het groei en bloei seizoen wanneer het licht op 18 – 6 of op 12 – 12 staat, wat voor de meeste wietplanten in de lente en de zomer is of in de herfst en de winter.

Cannabis planten kweek je het beste in een binnen tuin! Als je plant in de winter in een chill stand gaat denk er aan in Nederland overleeft een plant niet in de winter. Alleen met hulp zou je stekken kunnen laten overleven in de winter buiten. En deze in de lente te gebruiken. Extra bemesting is echt niet nodig klein beetje plant voeding is zat. Vanaf maart, als de dagen weer langer worden, kun je weer beginnen met voeding geven. Een cannabis plant voeden wij altijd al vanaf het begin in een binnentuin. Buiten hebben we hele andere omstandig heden.

Wees creatieve en denk als een boer hoe een boer ze gewassen zaait, of stekt en bemest om weer een volgend seizoen te starten een wietplant is onkruid je kan er zoveel mee proberen! Daag je zelf is uit en probeer van alles uit van stekken te overleven in de winter tot aan je wietplanten voeden met de resten van je eten.

Wat beïnvloed de groei van een wietplant?

Er zijn namelijk een kleine 6 factoren die de groei en bloei van uw gewas beïnvloeden: N-P-K, waterkwaliteit Ph / Ec, licht = je gewicht, Co2 laat je planten groeien als bodybuilders , zuurstof, temperatuur en luchtvochtigheid. Hoe meer je ruimte in top conditie is hoe harder je wietplanten als top sporters aan het werk gaan je toppen kunnen zo zwaar worden dat je zonder netten niet kan werken omdat alles omvalt en afscheurt!

Hoe meer je van deze punten op orde hebt in je ruimte hoe harder je planten werken voor je! Als je planten harder werken kan jij harder toppen oogsten. Je toppen moeten zo zwaar zijn dat ze verspreid in je netten vallen en hangen

Hebben kamer wietplanten voeding nodig?

Bijna alle wietplanten hebben plant voeding nodig om gezond te kunnen groeien & bloeien. Met alleen water en wat liefde komt je cannabisplant er niet. Een kamerplant haalt zijn voeding uit je substraat en op een gegeven moment is dat op en zal het aangevuld moeten worden. Over voeden zal simpel gezegd, je planten doden je wortels verbranden dan.

Welke voeding heeft een wietplant nodig?

De nutriënten zoals stikstof, fosfor en kalium zijn nodig in grote hoeveelheden. Zwavel, calcium en magnesium zijn nodig in matige hoeveelheden terwijl sporenelementen in kleine hoeveelheden beschikbaar moeten zijn voor wietplantje. Fosfor is een onderdeel van kerneiwitten en speelt een rol bij de ademhaling van je wietplant.

Welk Nutriënt bevordert de groei van mijn wietplant?

Stikstof (N) bevordert de groei van de plant en bevordert het fotosynthese proces. Het is een essentieel bouwelement voor eiwitten en DNA. Een stikstofgebrek of -overvoeding heeft vaak gevolgen voor de kwaliteit van het gewas. Het drooggewicht van een wietplant bestaat voor +- 1,5% uit stikstof.

Wat is goede plant voeding voor wietplanten?

Gebruik voor de bemesting van je cannabis planten een merk naar keuze wietplanten houden van N-P-K niet in eens van een stukje lekker gebak een plant eet natuurlijk geen gebak.

Probeer zo natuurlijk mogelijk te werken, En als de diesel bij pietje goed koper is dan bij jantje denk er aan diesel is diesel, je N-P-k is en blijft je N-P-K in wat voor sjiek duur flesje het ook zit.

Vloeibare plant voeding?

De vloeibare meststof voedt je wietplanten veel sneller en dieper dan andere samenstellingen, en kan je makkelijk toevoegen aan het af gezuurd water. Geef je wietplanten tijdens de groeiperiode elke keer per water beurt dat je planten voeding mee wilt geven. Dit zijn chemische stoffen kijk hier mee uit!

In een volgend artikel zullen we dieper in gaan op: Ph/Ec, N-P-K, Mineralen, Spoorelementen en nog veel meer! stapje voor stapje vertellen we alles wat we weten over plant voeding

Wil je eens kletsen met andere kwekers?

Wij hebben een community met 1000e cannabis fans check: 420 Dutch Highlife a Cannabis Community

Misschien wil je graag eens komen kijken in een van onze winkels : 420 Dutch Highlife Utrecht , 420 Dutch Highlife Amersfoort

Mocht je interesse hebben om wat te willen kopen we hebben ook nog een webshop: 420 Dutch Highlife Webshop!

Volg je ons ook al op tik tok?

Groetjes ‘t 420 Dutch Highlife Team!