fbpx Skip to main content
Uncategorized

Pure Shilajit | Resin | Himalaya | Alles over Shilajit!

By May 21, 2024No Comments

420 Dutch Highlife – Pure Shilajit – Himalaya

Welkom bij 420 Dutch Highlife, jouw vertrouwde bron voor hoogwaardige Pure Shilajit rechtstreeks uit de majestueuze Himalaya. In deze uitgebreide blog duiken we diep in de wereld van Shilajit. We bespreken wat Shilajit precies is, de gezondheid claims, het productieproces, de rol van fulvinezuur, de herkomst, en waarom je juist bij ons moet kopen. Laten we beginnen!

Wat is Pure Shilajit Eigenlijk?shilajit, shilagite

Shilajit, ook bekend als “Mumijo“, is een natuurlijk voorkomend, harsachtig exsudaat dat zich over duizenden jaren vormt door de geleidelijke afbraak van plantenmateriaal. Het wordt voornamelijk gevonden in de rotsachtige bergspleten van de Himalaya, maar komt ook voor in andere bergachtige regio’s zoals de Altaj, Kaukasus, en Tibet. Deze unieke substantie varieert in kleur van donkerbruin tot diepzwart en bevat een schat aan voedingsstoffen, waaronder meer dan 85 mineralen in ionische vorm, triterpeen, humuszuren, en het uiterst belangrijke fulvinezuur.

Wil je graag eens een bakje proberen? Klik dan op: Shilajit – 25 gram – 50% fulvinezuur of Shilajit – 25 gram – 82% fulvinezuur

Wat Zijn de Gezondheidsclaims Van Pure Shilajit?

Mumijo wordt al eeuwenlang gewaardeerd in de traditionele geneeskunde, met name in Ayurveda, om zijn brede scala aan gezondheidsvoordelen. Laten we enkele van de meest prominente gezondheidsclaims bekijken:

1. Energieboost

Een van de meest geprezen voordelen van Shilajit is zijn vermogen om de energieproductie in het lichaam te verhogen. Dit komt doordat Mumijo de mitochondriën – de energiecentrales van onze cellen – ondersteunt bij het efficiënter produceren van ATP (adenosinetrifosfaat), de primaire energiebron van ons lichaam.

2. Verbeterde Cognitie

Onderzoek suggereert dat Mumijo kan bijdragen aan een betere hersenfunctie, waaronder verbeterd geheugen en concentratie. De neuro protectieve eigenschappen van Shilajit worden toegeschreven aan de aanwezigheid van fulvinezuur en antioxidanten, die helpen om de hersencellen te beschermen tegen beschadiging.

3. Anti-Aging

Shilajit bevat krachtige antioxidanten die helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen, schadelijke moleculen die cel beschadiging en veroudering veroorzaken. Door het verminderen van oxidatieve stress kan Shilajit het verouderingsproces vertragen en bijdragen aan een jeugdig uiterlijk.

4. Ontstekingsremmend

De ontstekingsremmende eigenschappen van Mumijo maken het een nuttige remedie voor het verminderen van pijn en zwelling. Dit kan vooral voordelig zijn voor mensen met chronische ontstekingsaandoeningen zoals artritis.

5. Ondersteuning van het Immuunsysteem

Dankzij de rijke samenstelling van mineralen en voedingsstoffen, kan Mumijo helpen bij het versterken van het immuunsysteem. Dit maakt het lichaam beter bestand tegen ziekten en infecties.

Zou je graag eens een voordeel bakje proberen? Klik dan op: Shilajit – 40 gram – 50% fulvinezuur of Shilajit – 40 gram – 82% fulvinezuur

Hoe Wordt Pure Shilajit Gemaakt?

Het productieproces van Shilajit is een zorgvuldig en intensief proces dat bedoeld is om de zuiverheid en werkzaamheid van het eindproduct te waarborgen. Hier is een gedetailleerd overzicht van hoe onze pure Himalaya Shilajit wordt gemaakt:

Shilajit Nieuwegein, Shilajit In: 'T Groene HartOogsten

Mumijo wordt geoogst uit rotsachtige spleten op grote hoogtes in de Himalaya. De ruwe Shilajit wordt met de hand verzameld, vaak door lokale gemeenschappen die de traditie en kennis van generatie op generatie hebben doorgegeven.

Zuiveren

De ruwe Shilajit wordt vervolgens opgelost in zuiver water en meerdere keren gefilterd om onzuiverheden te verwijderen. Dit proces kan enkele weken duren en zorgt ervoor dat alleen de zuiverste Shilajit overblijft.

Verdampen

Het gefilterde mengsel wordt vervolgens ingedampt om overtollig water te verwijderen, waardoor een dikke, resinachtige substantie overblijft. Dit concentraat wordt nogmaals getest op zuiverheid voordat het verder wordt verwerkt.

Testen en Verpakken

Onze pure Shilajit ondergaat strenge kwaliteitscontroles en laboratoriumtests om de zuiverheid en potentie te garanderen. Na goedkeuring wordt de Shilajit zorgvuldig verpakt om de versheid en werkzaamheid te behouden.

Voor de mensen die liever capsules willen proberen? Klik dan op: Shilajit – capsules – 500 Mg – 60 stuks

De Werking van Pure Shilajit en Fulvinezuur

Fulvinezuur is een van de belangrijkste actieve componenten in Shilajit en speelt een cruciale rol in de vele gezondheidsvoordelen die Shilajit biedt. Hier zijn enkele manieren waarop fulvinezuur bijdraagt aan de werking van Mumijo:

Mineralen en Nutriënten Absorptie

Fulvinezuur helpt bij het transporteren van mineralen en andere voedingsstoffen door celmembranen, waardoor deze stoffen beter door het lichaam kunnen worden opgenomen en benut.

Antioxidanteigenschappen

Fulvinezuur heeft sterke antioxidanteigenschappen, wat betekent dat het helpt bij het neutraliseren van schadelijke vrije radicalen in het lichaam. Dit kan bijdragen aan het verminderen van oxidatieve stress en het bevorderen van cel gezondheid.

Ontgifting

Fulvinezuur ondersteunt het ontgiftingsproces door te binden aan toxines en zware metalen in het lichaam, waardoor deze effectiever kunnen worden uitgescheiden.

Verbeterde Darmgezondheid

Fulvinezuur kan helpen bij het bevorderen van een gezonde darmflora, wat essentieel is voor een goede spijsvertering en een sterk immuunsysteem.

Waar Komt Shilajit Vandaan?

Onze pure Shilajit komt uit de ongerepte hoogten van de Himalaya, een van de meest afgelegen en zuivere regio’s ter wereld. Dit gebied staat bekend om zijn schone lucht, ongerepte natuur en rijke biodiversiteit, wat bijdraagt aan de uitzonderlijke kwaliteit van onze Shilajit. De unieke geografische en klimatologische omstandigheden in de Himalaya zorgen voor een Mumijo met een bijzondere samenstelling en kracht, die moeilijk elders te vinden is.

Pure Shilajit: Goed om te Weten?Shilajit, Mumijo

Hier zijn enkele handige tips en informatie over het gebruik van Mumijo:

Dosering

Het is belangrijk om met een kleine hoeveelheid Shilajit te beginnen, vooral als je het voor de eerste keer gebruikt. Een dosering ter grootte van een rijstkorrel is een goede startpunt. Deze hoeveelheid kan geleidelijk worden verhoogd naarmate je lichaam eraan gewend raakt.

Opslag

Om de versheid en werkzaamheid van Shilajit te behouden, is het belangrijk om het op een koele, droge plaats te bewaren, uit de buurt van direct zonlicht.

Smaken

Pure Shilajit heeft een sterke, bittere smaak die voor sommige mensen onaangenaam kan zijn. Het kan worden opgelost in warm water, melk of honing om de smaak te verzachten en de opname te verbeteren.

Waarom Gebruiken ze het in de Ayurveda?

In de Ayurveda, een traditionele Indiase geneeskunde, wordt Shilajit beschouwd als een krachtig “Rasayana“, wat betekent dat het een verjongend middel is dat de levensduur kan verlengen en de algehele gezondheid kan verbeteren. Het wordt vaak gebruikt om de geestelijke en lichamelijke balans te herstellen, het immuunsysteem te versterken en het uithoudingsvermogen te vergroten. De rijke samenstelling van mineralen en bioactieve stoffen maakt het een geliefd supplement in de ayurvedische praktijk.

Ayurvedische Voordelen van Pure Shilajit

Balans van Dosha’s: Shilajit helpt bij het balanceren van de drie dosha’s (Vata, Pitta, Kapha) in het lichaam, wat essentieel is voor het behoud van gezondheid en welzijn volgens de Ayurvedische filosofie.
Versterking van de Ojas: Ojas wordt beschouwd als de essentie van vitaliteit en immuniteit in Ayurveda. Shilajit helpt bij het opbouwen en versterken van Ojas, wat resulteert in een verbeterde weerstand tegen ziekten.
Detoxificatie: Shilajit ondersteunt het natuurlijke ontgiftingsproces van het lichaam, wat helpt bij het verwijderen van toxines en het bevorderen van een betere gezondheid.

Waarom Pure Shilajit Kopen bij 420 Dutch Highlife?

Bij 420 Dutch Highlife zijn we trots op de kwaliteit en zuiverheid van onze Mumijo. Onze Shilajit is gecertificeerd, wat betekent dat het uitgebreid getest is op zuiverheid en werkzaamheid. Wanneer je bij ons koopt, kun je erop vertrouwen dat je een product van de hoogste kwaliteit ontvangt, rechtstreeks uit de Himalaya. Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten kiezen voor 420 Dutch Highlife:

Kwaliteit en Zuiverheid Van Pure Shilajit

Onze Shilajit wordt grondig getest om te garanderen dat het vrij is van schadelijke verontreinigingen en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. We werken rechtstreeks met de lokale gemeenschappen in de Himalaya om ervoor te zorgen dat onze Shilajit op een ethische en duurzame manier wordt geoogst.

Certificering

We hebben een certificaat voor onze Shilajit, wat betekent dat het voldoet aan strenge kwaliteits- en veiligheidsnormen. Dit certificaat geeft je de zekerheid dat je een authentiek en zuiver product krijgt.

Expertise

Bij 420 Dutch Highlife hebben we uitgebreide kennis en ervaring met Mumijo en andere natuurlijke gezondheidsproducten. Ons team staat klaar om je te adviseren en te ondersteunen bij het vinden van de juiste producten voor jouw behoeften.

Wie graag gebruik maakt van een aanbieding? Klik dan op: Lente Deal, Zomer Deal of Winter Deal

Shilajit Montfoort, Shilajit Düsseldorf. Shilajit LopikKlanttevredenheid

We streven naar de hoogste klanttevredenheid door hoogwaardige producten en uitstekende klantenservice te bieden. Onze tevreden klanten zijn het bewijs van onze toewijding aan kwaliteit en betrouwbaarheid.

Gebruiksgemak

Onze pure Shilajit wordt geleverd in een gebruiksvriendelijke verpakking, zodat je het gemakkelijk kunt doseren en gebruiken in je dagelijkse routine. Of je het nu oplost in water, melk of honing, onze Mumijo is eenvoudig in gebruik en effectief. Zelf doe ik het in lauw water met thee naar keuze, limoen en honing!

Conclusie, Pure Shilajit

Mumijo is een opmerkelijk natuurlijk supplement met een breed scala aan gezondheidsvoordelen. Of je nu je energie wilt verhogen, je cognitieve functie wilt verbeteren, of gewoon je algehele gezondheid wilt ondersteunen, Shilajit kan een waardevolle toevoeging zijn aan je dagelijkse routine. Bij 420 Dutch Highlife zijn we toegewijd aan het leveren van de hoogste kwaliteit Shilajit, rechtstreeks uit de Himalaya, om je te helpen optimaal te profiteren van deze unieke natuurlijke substantie.

Leave a Reply