Skip to main content

Shilajit “bergzweet” – 420 Dutch Highlife

Shilajit “bergzweet” Wat is dat in 2023?

Onze “Shilajit” is een natuurlijke substantie die gevormd wordt door de geleidelijke afbraak van plantaardig materiaal gedurende eeuwen. Het is een kleverige, teerachtige substantie die voorkomt in de Himalaya-regio. En wordt gebruikt in de traditionele Ayurvedische geneeskunde vanwege de verschillende gezondheidsvoordelen. In Nederland noemen sommige mensen het ook Bergzweet, Bergdrop of Muijo. In Rusland is het al erkend als een medicijn anno 2023.

420 Dutch Highlife heeft de medicinale versie in haar assortiment. De beste kwaliteit Shilajit “bergzweet” vind je bij ons. De zwarte versie die je makkelijk oplost in warm water is de medicinale versie. Onze Shilajit komt uit het Himalaya gebied. Wilt u direct Shilajit kopen? Klik dan hier

 

Wat zijn de voordelen van Shilajit?

Shilajit wordt in de traditionele Ayurvedische geneeskunde gebruikt vanwege de vele gezondheidsvoordelen die het biedt. Hieronder staan enkele van de voordelen van Shilajit:

 1. Verhoogt energie en uithoudingsvermogen: Mumijo bevat natuurlijke mineralen en verbindingen die het energieniveau verhogen en het uithoudingsvermogen verbeteren.
 2. Verbetert de cognitieve functie: Shilajit kan helpen bij het verbeteren van de hersenfunctie, het geheugen en de focus.
 3. Versterkt het immuunsysteem: De antioxidanten en mineralen in Mumijo kunnen het immuunsysteem ondersteunen en de weerstand tegen ziekten en infecties verhogen.
 4. Verlaagt stress en angst: Shilajit kan helpen bij het verminderen van stress en angst doordat het de balans van neurotransmitters in de hersenen verbetert.
 5. Verbetert de spijsvertering: Mumijo kan de spijsvertering verbeteren en de opname van voedingsstoffen bevorderen. Wat kan leiden tot een betere algehele gezondheid.
 6. Verbetert de bloedsuikerspiegel: Shilajit kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en kan daarom gunstig zijn voor mensen met diabetes.

Het is belangrijk op te merken dat er beperkt wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de effecten van shilajit bergzweet bij mensen. En dat het gebruik van Shilajit voor eigen risico is!

 

Het kan ook voor sommige enkele nadelen hebben:

 1. Allergische reacties: sommige mensen kunnen allergisch zijn voor Shilajit, wat kan leiden tot huiduitslag, jeuk, ademhalingsproblemen en andere symptomen.
 2. Interacties met medicijnen: Shilajit kan interageren met bepaalde medicijnen, waaronder bloeddrukverlagende medicijnen, bloedverdunners en diuretica.
 3. Risico op loodvergiftiging: sommige Shilajit-supplementen kunnen hoge niveaus van lood bevatten als gevolg van verontreiniging in het milieu. Het is daarom belangrijk om Shilajit-supplementen alleen te kopen van gerenommeerde fabrikanten en leveranciers.
 4. Mogelijke bijwerkingen: hoewel Shilajit over het algemeen als veilig wordt beschouwd, kunnen sommige mensen bijwerkingen ervaren, waaronder maagklachten, misselijkheid, duizeligheid en diarree.

Het is belangrijk op te merken dat er beperkt wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de effecten van Shilajit bij mensen. Shilajit word steeds populairder en word steeds meer onderzocht. Wist je dat Mumijo wel meer dan 84 Mineralen bezit. Shilajit bergzweet 25 gram kopen?

 

Hoe word Shilajit gemaakt?

 

Shilajit is een natuurlijk voorkomende substantie. Die wordt gevormd door de geleidelijke afbraak van plantenmateriaal in de bergen van de Himalaya. Het proces van Shilajit-vorming is een langzaam en complex proces dat honderden of zelfs duizenden jaren kan duren.

In de zomer smelt de sneeuw in de bergen en sijpelt het water door scheuren en spleten in de rotsen. Het water komt in contact met de lagen van mineralen en plantenresten die zich in de rotsen bevinden en stroomt uiteindelijk naar beneden, waar het wordt opgevangen in rotsachtige grotten en spleten. Na verloop van tijd droogt het water op en blijft er een harsachtige, teerachtige substantie over, dat we Shilajit noemen.

Shilajit kan verschillende kleuren hebben, waaronder zwart, bruin, rood of wit. En de samenstelling varieert afhankelijk van de locatie en de omstandigheden waarin het wordt gevonden. In de Ayurvedische geneeskunde wordt Shilajit beschouwd als een van de meest waardevolle kruidensupplementen. Vanwege de vele gezondheidsvoordelen die het biedt.

 

Welke kwaliteit is de beste?

 

Er zijn verschillende kwaliteitsgraden van Mumijo beschikbaar op de markt en de kwaliteit kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Zoals de locatie waar het is gewonnen, de zuiverheid van de grondstoffen en de productiemethode. Over het algemeen wordt Shilajit van hogere kwaliteit beschouwd als het aan de volgende criteria voldoet:

 1. Zuiverheid: hoogwaardige Shilajit moet zuiver zijn en vrij zijn van verontreinigingen zoals zware metalen, pesticiden en andere giftige stoffen.
 2. Samenstelling: Shilajit moet een breed spectrum aan mineralen, sporenelementen, fulvine- en humuszuren bevatten, die allemaal bijdragen aan de gezondheidsvoordelen van Shilajit.
 3. Productiemethode: het proces van het extraheren en zuiveren van Mumijo moet zorgvuldig worden uitgevoerd om de kwaliteit en potentie van de Shilajit te behouden.
 4. Oorsprong: Shilajit van bepaalde locaties, zoals de bergen van de Himalaya, wordt vaak beschouwd als van hogere kwaliteit vanwege de unieke samenstelling van mineralen en sporenelementen die het bevat. 420 Dutch Highlife shilajit bergzweet komt met regel maat geleverd uit het o zo mooie Himalaya gebied.

Het is belangrijk om Shilajit alleen te kopen van gerenommeerde fabrikanten en leveranciers die de kwaliteit van hun producten garanderen. En die volledige transparantie bieden over de oorsprong en productiemethode van hun Shilajit. Shilajit bergzweet van 420 Dutch Highlife bevat wel 50% Fulvinezuur. Shilajit bergzweet 40 gram kopen?

 

Wat is fulvinezuur en wat voor voordelen heeft dit?

 

Fulvinezuur is een organische verbinding die van nature voorkomt in bodems, humus en bepaalde gesteenten zoals Mumijo voorkomt. Het wordt geproduceerd door micro-organismen die betrokken zijn bij de afbraak van organisch materiaal in de bodem.

Fulvinezuur heeft verschillende potentiële voordelen voor de gezondheid, waaronder:

 1. Verbeterde opname van voedingsstoffen: Fulvinezuur kan helpen bij het oplossen en afbreken van voedingsstoffen in voedingsmiddelen, waardoor het lichaam deze gemakkelijker kan opnemen en gebruiken. Dit kan leiden tot een betere opname van mineralen zoals zink, ijzer en calcium.
 2. Ontgifting: Fulvinezuur kan helpen bij het binden en verwijderen van giftige stoffen zoals zware metalen en pesticiden uit het lichaam.
 3. Versterking van het immuunsysteem: Fulvinezuur kan helpen bij het stimuleren van het immuunsysteem door de productie van witte bloedcellen te bevorderen.
 4. Antioxidanteigenschappen: Fulvinezuur heeft krachtige antioxidanteigenschappen, wat betekent dat het kan helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en het verminderen van oxidatieve stress in het lichaam.
 5. Ontstekingsremmende werking: Fulvinezuur heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

Hoewel fulvinezuur een potentieel nuttige voedingsstof kan zijn. Is er nog beperkt onderzoek gedaan naar de effecten ervan bij mensen. Het is belangrijk om te onthouden dat fulvinezuur voornamelijk wordt gevonden in natuurlijke voedingsmiddelen en supplementen. En het is altijd het beste om uw arts of een gekwalificeerde zorgverlener te raadplegen voordat u een nieuw voedingssupplement gaat gebruiken.

 

Shilajit bergzweet, Was dit het geheim van Bruce Lee?

 

Er zijn verhalen en geruchten dat Bruce Lee, de beroemde martial arts-meester en acteur, Shilajit gebruikte als onderdeel van zijn training en gezondheidsregime. Hoewel er geen hard bewijs is dat hij Shilajit bergzweet gebruikte, wordt het wel gezegd dat hij geïnteresseerd was in traditionele Chinese en Indiase geneeswijzen en natuurlijke supplementen.

Shilajit heeft verschillende mogelijke voordelen voor de gezondheid en kan helpen bij het verbeteren van de fysieke prestaties, het verminderen van stress en het verbeteren van de algehele gezondheid en vitaliteit. Als Bruce Lee inderdaad Shilajit heeft gebruikt, kan dit hebben bijgedragen aan zijn indrukwekkende fysieke kracht en uithoudingsvermogen.

Het is echter belangrijk om op te merken dat shilajit bergzweet geen wondermiddel is. En dat er meer onderzoek nodig is om de potentiële voordelen ervan volledig te begrijpen. Als u overweegt Shilajit te gebruiken, is het altijd het beste om uw arts of een gekwalificeerde zorgverlener te raadplegen om te zien of het geschikt is voor uw individuele gezondheidsbehoeften en om eventuele risico’s of bijwerkingen te bespreken.

 

 

 

Waarom is Elon Musk fan van Shilajit?

 

Er zijn directe verklaringen online van Elon Musk dat hij fan is van Shilajit. Er zijn echter geruchten en onbevestigde rapporten dat hij Shilajit gebruikt als onderdeel van zijn gezondheidsregime.

Elon Musk heeft in het verleden openlijk gesproken op tik tok over het belang van gezondheid en welzijn, en heeft verschillende benaderingen geprobeerd om zijn eigen fysieke en mentale prestaties te verbeteren. Het is mogelijk dat hij Shilajit als een van de vele natuurlijke supplementen en gezondheidspraktijken gebruikt om zijn algehele welzijn te verbeteren.

Shilajit wordt vaak geprezen om zijn mogelijke voordelen voor de gezondheid. Waaronder het verbeteren van de fysieke prestaties, het verminderen van stress en het verhogen van de vitaliteit. Het is echter belangrijk om op te merken dat meer onderzoek nodig is om de effecten en veiligheid van Shilajit volledig te begrijpen.

 

Wat kan Mumijo bergzweet beteken voor de vechtsport?

 

Shilajit kan mogelijk een aantal voordelen bieden op natuurlijke wijzen 100% vegan voor mensen die actief zijn in vechtsporten. Hier zijn enkele manieren waarop Shilajit van invloed kan zijn op de prestaties van een vechtsporter:

 1. Verbetering van de fysieke prestaties: Mumijo bergzweet kan helpen de energie, uithoudingsvermogen en kracht te verhogen. Waardoor vechtsporters langer en intensiever kunnen trainen. Dit kan ook leiden tot betere prestaties tijdens wedstrijden.
 2. Versterking van de botten en spieren: Mumijo bevat verschillende mineralen en antioxidanten. Die kunnen helpen bij het herstellen en versterken van botten en spieren na intensieve trainingen en wedstrijden.
 3. Vermindering van stress en angst: Shilajit kan mogelijk helpen bij het verminderen van stress en angst. Wat vooral belangrijk kan zijn voor vechtsporters die onder hoge druk staan.
 4. Versnelling van wondgenezing: Mumijo kan mogelijk helpen bij het versnellen van de wondgenezing en het verminderen van ontstekingen, wat belangrijk kan zijn voor vechtsporters die regelmatig blessures oplopen.

Het is echter belangrijk om op te merken dat Shilajit geen wondermiddel is en dat er meer onderzoek nodig is om de potentiële voordelen ervan voor vechtsporters volledig te begrijpen. Als u overweegt Shilajit te gebruiken, is het altijd het beste om uw arts of een gekwalificeerde zorgverlener te raadplegen om te zien of het geschikt is voor uw individuele gezondheidsbehoeften en om eventuele risico’s of bijwerkingen te bespreken.

 

 

Wat doet shilajit met je testosteron level?

 

Er is enig onderzoek dat suggereert dat Mumijo de testosteronspiegel bij mannen kan verhogen. Testosteron is een hormoon dat van nature in het lichaam wordt geproduceerd en een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van mannelijke geslachtsorganen en -kenmerken. Evenals bij de regulering van spiermassa, botdichtheid en seksuele functie.

Een onderzoek uit 2010, gepubliceerd in het tijdschrift Andrologia, toonde aan dat mannen die 250 mg shilajit per dag gedurende 90 dagen innamen. Een significante toename van de totale testosteronspiegel en vrije testosteronspiegel vertoonden in vergelijking met de placebogroep.

Een andere studie uit 2016, gepubliceerd in het tijdschrift Journal of Medicinal Food. Toonde ook aan dat Mumijo-suppletie bij mannen resulteerde in een verhoogde testosteronspiegel en een verbetering van de spermakwaliteit.

Het is echter belangrijk om op te merken dat deze studies relatief klein waren. En meer onderzoek nodig is om de effecten van Shilajit op de testosteronspiegel bij mannen volledig te begrijpen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat het verhogen van de testosteronspiegel niet altijd positief is en dat het gebruik van Shilajit. Of andere supplementen soms ook nadelen kan hebben.

 

Shilajit kopen in Nederland 2023?

Wil je Mumijo bestellen klik dan door naar: 420 Dutch Highlife Mumijo Kopen

Of wil je graag eens een met andere mensen in contact we hebben ook een community: 420 Dutch Highlife Community, 420 Dutch Highlife Tik Tok, 420 Dutch Highlife Youtube, 420 Dutch Highlife Instagram 

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt ? Je mag ook altijd nog eventjes een kijkje nemen in onze : 420 Dutch Highlife Blogs

Shilajit “Bergzweet” kopen bij 420 Dutch Highlife, Kwaliteit is een keuze!

%d bloggers liken dit: