fbpx Skip to main content
Edibles

Shilajit | Resin | Himalaya | Een Duik in de Geschiedenis

By May 5, 2024May 15th, 2024No Comments

Shilajit: Een Eeuwenoud Geheim voor Gezondheid en Vitaliteit

Introductie

Shilajit ook wel Mumijo genoemd. Welkom, In de nevelen van de Himalaya, waar de aarde zijn kostbaarste geheimen bewaart, ligt een zeldzame minerale substantie verborgen: Shilajit, ook wel bekend als Mumijo. Al eeuwenlang koesteren Ayurvedische beoefenaars deze “mineraal van onsterfelijkheid” omwille van zijn unieke eigenschappen en krachtige genezende werking. Shilajits rijke geschiedenis is verweven met legendes, mythen en ontelbare verhalen over de verbluffende effecten op gezondheid en vitaliteit.

Mijn persoonlijke reis met Shilajitshilajit, shilagite

Mijn eigen pad met Shilajit kruiste ik enkele jaren geleden, op zoek naar natuurlijke manieren om mijn gezondheid en welzijn te verbeteren. De verhalen over de wonderbaarlijke kracht van Shilajit prikkelden mijn nieuwsgierigheid, maar pas toen ik het zelf ervaarde, raakte ik diep onder de indruk. De transformatie was verbluffend. Meer energie, een scherpere focus en een algeheel gevoel van vitaliteit vulden mijn dagen. Shilajit bleek meer te zijn dan een mythe; het was een tastbare realiteit met een diepgaande impact op mijn leven. Toen ik dit ervaarde werd het tijd om de stoute schoenen aan te trekken en mijn reis naar de Himalaya begon. Na maanden zoeken en verschillende kwaliteiten getest te hebben kwam ik de beste kwaliteit van de wereld tegen. En heb dit in mijn assortiment gevoegd speciaal voor jullie!

Wil je graag eens een bakje proberen? Klik dan op: Shilajit – 25 gram – 50% fulvinezuur Of Shilajit – 25 gram – 82% fulvinezuur

De fascinerende oorsprong van Shilajit

De legende vertelt dat Shilajit ontstond uit de tranen van Rudra, een van de krachtigste Hindoeïstische goden. Wetenschappelijk gezien is Shilajit echter het resultaat van miljoenen jaren van natuurlijke processen in de Himalaya. Regenwater sijpelt diep door de rotsen, waar het mineralen en organische stoffen opneemt. Na eeuwenlange transformatie komt deze rijke substantie aan de oppervlakte, klaar om te worden gebruikt voor het welzijn van de mensheid.

De wetenschap onthult de kracht van Shilajit

Shilajits unieke kracht ligt in zijn complexe samenstelling. Meer dan 85 mineralen, sporenelementen en organische verbindingen werken in synergie om het lichaam op verschillende niveaus te ondersteunen. Van cellulaire regeneratie tot immuun functie, Shilajit stimuleert natuurlijke processen en bevordert algehele gezondheid en vitaliteit.

Wil je graag eens een voordeel bakje proberen? Klik dan op: Shilajit – 40 gram – 50% fulvinezuur Of Shilajit – 40 gram – 82% fulvinezuur

Moderne Toepassingen en Onderzoek van Shilajit

Hoewel Mumijo eeuwenlang in traditionele geneeskundepraktijken werd gebruikt, heeft het de laatste decennia ook de aandacht van moderne wetenschappers getrokken. Verschillende studies hebben de potentiële voordelen van Shilajit voor de gezondheid onderzocht en hebben interessante resultaten opgeleverd. Enkele van de gemelde voordelen zijn onder andere:

  1. Verbeterde energie en uithoudingsvermogen.
  2. Ondersteuning van het immuunsysteem.
  3. Ontsteking remmende eigenschappen.
  4. Verbeterde cognitieve functie.
  5. Libido kan verhoogd worden.

Shilajit Leipzig, Shilajit Berlin. Shilajit Bremen, Wat is shilajit, MumijoAntioxidanten werking.

Hoewel verder onderzoek nog nodig is om sommige van deze effecten te bevestigen en om de exacte werkingsmechanismen te begrijpen, blijft Shilajit een intrigerend natuurlijk middel met potentieel voor een breed scala aan toepassingen.

De Chemische Samenstelling van Shilajit

Shilajit is een complex mengsel van organische stoffen en mineralen, en het bevat meer dan 85 verschillende mineralen in geïoniseerde vorm. Deze mineralen omvatten magnesium, kalium, calcium, je niet alleen  ijzer, zink en vele anderen, wat Shilajit tot een waardevolle bron van voedingsstoffen maakt. Het bevat ook fulvinezuur, een organische verbinding die de opname van mineralen in het lichaam kan verbeteren.

Anti verouderingseigenschappen

Een van de opmerkelijke eigenschappen van Shilajit is het potentieel om het verouderingsproces te vertragen. Het wordt beschouwd als een adaptogeen, wat betekent dat het het lichaam kan helpen zich aan te passen aan stress en spanning. Shilajit heeft antioxidanten eigenschappen en kan helpen bij het bestrijden van vrije radicalen, die veroudering en cel beschadiging kunnen versnellen.

Zou je graag gebruik maken van een van onze slimme deals? Klik dan op: Lente Deal, Zomer Deal of Winter Deal 

Verbeterde Seksuele Gezondheid

Shilajit wordt ook al lange tijd gebruikt als een afrodisiacum en om de seksuele gezondheid te verbeteren. Het wordt verondersteld het libido te verhogen en de vruchtbaarheid te verbeteren. Bovendien kan Shilajit de testosteronspiegel bij mannen verhogen, wat kan leiden tot verbeterde seksuele prestaties.

Mogelijke Bijwerkingen en Voorzorgsmaatregelen

Hoewel Shilajit tal van voordelen biedt, is het belangrijk om op te merken dat niet iedereen het kan gebruiken. Mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals nier problemen, moeten voorzichtig zijn bij het gebruik van Shilajit, omdat het een hoog mineraalgehalte heeft. Het is altijd raadzaam om voor gebruik met een arts te overleggen, vooral als je bestaande medische aandoeningen hebt of medicijnen gebruikt.

Wij hebben  ook Capsules met 500 mg per stuk. Wil je dit graag eens proberen? klik dan hier

Rusland is het bekend als Mumijo:

  1. Historische Gebruikssporen: Het gebruik van Shilajit, of Mumijo zoals het in Rusland bekend is, dateert al enkele eeuwen terug. De oorsprong van deze traditie ligt in de Altaj-gebergten, waar Shilajitshilajit & cbd olie van nature voorkomt. Het werd oorspronkelijk gewonnen en gebruikt door lokale stammen in Siberië en Centraal-Azië.
  2. Rusland en de Gezondheidsvoordelen: In Rusland wordt Mumijo beschouwd als een bron van levenskracht en gezondheid. Het wordt vaak gebruikt als een algemeen tonicum om de algehele gezondheid te verbeteren, energie te verhogen en de vitaliteit te versterken. Het staat bekend om zijn adaptogene eigenschappen, wat betekent dat het het lichaam kan helpen omgaan met stress en zich aanpassen aan veranderende omstandigheden.
  3. Toepassingen en Preparaten: Mumijo wordt in verschillende vormen gebruikt, waaronder poeder, capsules en smeersels. Het wordt vaak ingenomen als voedingssupplement. Sommige mensen gebruiken het ook topisch als een huidverzorgingsmiddel vanwege de veronderstelde geneeskrachtige eigenschappen.
  4. Culturele Betekenis: In de Russische cultuur wordt Mumijo vaak geassocieerd met gezondheid en levensduur. Het heeft zijn plaats gevonden in Russische folklore en traditionele geneeskunde, en er zijn talloze verhalen en legendes over de heilzame eigenschappen van Mumijo.

Conclusie

Shilajit is een fascinerend natuurlijk product met een rijke geschiedenis en veelbelovende moderne toepassingen. Al eeuwenlang wordt het gewaardeerd in traditionele geneeskundepraktijken vanwege zijn brede scala aan gezondheidsvoordelen. Terwijl de wetenschap voortgaat met het ontrafelen van de geheimen van Shilajit, blijft het een intrigerende stof die de aandacht verdient van diegenen die streven naar een gezonder, vitaler leven. Of je nu geïnteresseerd bent in traditionele geneeskunde of moderne gezondheidszorg, Shilajit biedt een boeiende kijk op de kracht van de natuur om ons welzijn te bevorderen.

Zou je liever direct met ons in contact komen? Stuur ons dan rustig een e-mail: Info@420dutchhighlife.com

Leave a Reply