fbpx Skip to main content
Edibles

Shilajit: Een Duik in de Geschiedenis van dit Ayurvedische Geheim

By December 28, 2023No Comments

Shilajit: Een Eeuwenoud Geheim voor Gezondheid en Vitaliteit

 

Inleiding, Shilajit Geschiedenis

 

Shilajit – Mumijo, een uniek natuurlijk harsachtig materiaal dat in de bergen van Azië wordt gevonden, is al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de traditionele geneeskunde in de Himalaya-regio en andere delen van Centraal-Azië. Dit mysterieuze substantie staat bekend om zijn brede scala aan gezondheidsvoordelen en wordt vaak beschouwd als een wondermiddel in de Ayurvedische geneeskunde. In dit artikel zullen we de rijke geschiedenis van Shilajit verkennen, zijn oorsprong, traditioneel gebruik en moderne toepassingen. Wil je graag eens een potje shilajit proberen met 50 % fulvinezuur? Klik hier OP=OP

 

De Oorsprong van ShilajitShilajit,

 

De oorsprong van Shilajit is nauw verbonden met de geologische processen die zich miljoenen jaren geleden in de bergen van de Himalaya en andere bergketens hebben voorgedaan. Het is een complex mengsel van mineralen, organische stoffen en andere verbindingen dat ontstaat door de afbraak van plantenmateriaal dat eeuwenlang onder extreme druk en temperaturen is gemineraliseerd. Shilajit komt meestal voor in de spleten van rotsen en wordt geoogst op hoogtes variërend van 1000 tot 5000 meter boven zeeniveau.

 

Historisch Gebruik in de Ayurvedische Geneeskunde

 

Shilajit heeft een rijke geschiedenis in de traditionele geneeskunde, met name in de Ayurvedische praktijk, die meer dan 3000 jaar teruggaat. In oude Ayurvedische teksten wordt Shilajit beschreven als een “wonderbaarlijke substantie” met het vermogen om het lichaam in balans te brengen en te verjongen. Het werd vaak voorgeschreven als een tonicum voor algemene gezondheid en welzijn en als behandeling voor een breed scala aan aandoeningen, variërend van spijsverteringsproblemen tot mentale vermoeidheid. Lijkt dit je wel wat? En wil je een voordeel potje shilajit proberen met 50% fulvinezuur, klik hier OP=OP

 

Moderne Toepassingen en Onderzoek van Shilajit

 

Hoewel Shilajit eeuwenlang in traditionele geneeskundepraktijken werd gebruikt, heeft het de laatste decennia ook de aandacht van moderne wetenschappers getrokken. Verschillende studies hebben de potentiële voordelen van Shilajit voor de gezondheid onderzocht en hebben interessante resultaten opgeleverd. Enkele van de gemelde voordelen zijn onder andere:

  1. Verbeterde energie en uithoudingsvermogen.
  2. Ondersteuning van het immuunsysteem.
  3. Ontsteking remmende eigenschappen.
  4. Verbeterde cognitieve functie.
  5. Libido kan verhoogd worden.

Shilajit Leipzig, Shilajit Berlin. Shilajit Bremen, Wat is shilajitAntioxidanten werking.

Hoewel verder onderzoek nog nodig is om sommige van deze effecten te bevestigen en om de exacte werkingsmechanismen te begrijpen, blijft Shilajit een intrigerend natuurlijk middel met potentieel voor een breed scala aan toepassingen.

 

De Chemische Samenstelling van Shilajit

 

Shilajit is een complex mengsel van organische stoffen en mineralen, en het bevat meer dan 85 verschillende mineralen in geïoniseerde vorm. Deze mineralen omvatten magnesium, kalium, calcium, je niet alleen  ijzer, zink en vele anderen, wat Shilajit tot een waardevolle bron van voedingsstoffen maakt. Het bevat ook fulvinezuur, een organische verbinding die de opname van mineralen in het lichaam kan verbeteren.

 

Anti verouderingseigenschappen

 

Een van de opmerkelijke eigenschappen van Shilajit is het potentieel om het verouderingsproces te vertragen. Het wordt beschouwd als een adaptogeen, wat betekent dat het het lichaam kan helpen zich aan te passen aan stress en spanning. Shilajit heeft antioxidanten eigenschappen en kan helpen bij het bestrijden van vrije radicalen, die veroudering en cel beschadiging kunnen versnellen. Zou je graag een potje shilajit willen proberen met 82% fulvinezuur? Klik dan hier

 

Verbeterde Seksuele Gezondheid

 

Shilajit wordt ook al lange tijd gebruikt als een afrodisiacum en om de seksuele gezondheid te verbeteren. Het wordt verondersteld het libido te verhogen en de vruchtbaarheid te verbeteren. Bovendien kan Shilajit de testosteronspiegel bij mannen verhogen, wat kan leiden tot verbeterde seksuele prestaties.

 

Mogelijke Bijwerkingen en Voorzorgsmaatregelen

 

Hoewel Shilajit tal van voordelen biedt, is het belangrijk om op te merken dat niet iedereen het kan gebruiken. Mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals nier problemen, moeten voorzichtig zijn bij het gebruik van Shilajit, omdat het een hoog mineraalgehalte heeft. Het is altijd raadzaam om voor gebruik met een arts te overleggen, vooral als je bestaande medische aandoeningen hebt of medicijnen gebruikt. Wie graag een voordeel verpakking wil proberen met 82% fulvinezuur, klik dan hier

 

Over de Andes tot de Altaj-gebergtenShilajit, Mumijo

 

Shilajit is niet beperkt tot de Himalaya-regio. In de Andes-gebergten van Zuid-Amerika wordt een vergelijkbare substantie, bekend als “Shilajit van de Andes,” gevonden. Deze variant staat bekend als “Lipi” of “Lipa” en wordt gebruikt door inheemse volkeren in Peru en Bolivia. Het wordt vaak genomen om de algehele gezondheid te ondersteunen, energie te verhogen en de vitaliteit te verbeteren.

Onze Shilajit komt uit het Himalaya gebergte en heeft de beste kwaliteit van de wereld. Hou je niet van een aardse smaak, of ga je veel op reis en wil je toch shilajit gebruiken. Wij hebben daar aan gedacht en hebben ook Capsules met 500 mg per stuk. Wil je dit graag eens proberen? klik dan hier

 

Shilajit in de Altaj-gebergten

 

De Altaj-gebergten in Centraal-Azië herbergen ook een verscheidenheid aan Shilajit die wordt gebruikt door lokale gemeenschappen. In deze regio staat Shilajit bekend als “Mumijo” en wordt het traditioneel gebruikt als een tonicum en versterkend middel. De inwoners van de Altaj beschouwen Mumijo als een waardevol geschenk van de natuur dat hen helpt om te gaan met de uitdagende levensomstandigheden in de bergen.

 

Rusland is het bekend als Mumijo:

  1. Historische Gebruikssporen: Het gebruik van Shilajit, of Mumijo zoals het in Rusland bekend is, dateert al enkele eeuwen terug. De oorsprong van deze traditie ligt in de Altaj-gebergten, waar Shilajit van nature voorkomt. Het werd oorspronkelijk gewonnen en gebruikt door lokale stammen in Siberië en Centraal-Azië.
  2. Rusland en de Gezondheidsvoordelen: In Rusland wordt Mumijo beschouwd als een bron van levenskracht en gezondheid. Het wordt vaak gebruikt als een algemeen tonicum om de algehele gezondheid te verbeteren, energie te verhogen en de vitaliteit te versterken. Het staat bekend om zijn adaptogene eigenschappen, wat betekent dat het het lichaam kan helpen omgaan met stress en zich aanpassen aan veranderende omstandigheden.
  3. Toepassingen en Preparaten: Mumijo wordt in verschillende vormen gebruikt, waaronder poeder, capsules en smeersels. Het wordt vaak ingenomen als voedingssupplement. Sommige mensen gebruiken het ook topisch als een huidverzorgingsmiddel vanwege de veronderstelde geneeskrachtige eigenschappen.
  4. Culturele Betekenis: In de Russische cultuur wordt Mumijo vaak geassocieerd met gezondheid en levensduur. Het heeft zijn plaats gevonden in Russische folklore en traditionele geneeskunde, en er zijn talloze verhalen en legendes over de heilzame eigenschappen van Mumijo.

 

Conclusie

 

Shilajit is een fascinerend natuurlijk product met een rijke geschiedenis en veelbelovende moderne toepassingen. Al eeuwenlang wordt het gewaardeerd in traditionele geneeskundepraktijken vanwege zijn brede scala aan gezondheidsvoordelen. Terwijl de wetenschap voortgaat met het ontrafelen van de geheimen van Shilajit, blijft het een intrigerende stof die de aandacht verdient van diegenen die streven naar een gezonder, vitaler leven. Of je nu geïnteresseerd bent in traditionele geneeskunde of moderne gezondheidszorg, Shilajit biedt een boeiende kijk op de kracht van de natuur om ons welzijn te bevorderen.

 

Wie graag een shilajit informatie video wilt bekijken, klik hier

 

Zou je liever direct met ons in contact komen? Stuur ons dan rustig een e-mail: Info@420dutchhighlife.com

Leave a Reply