fbpx Skip to main content
Edibles

Shilajit : Hoe Gebruiken We Het?

By April 25, 2024May 13th, 2024No Comments

Shilajit: Hoe gebruiken we het? Bij 420 Dutch Highlife

Als liefhebber van gezondheid en welzijn ben je wellicht al op zoek geweest naar natuurlijke supplementen om je vitaliteit te verhogen. Een van de meest intrigerende opties is Shilajit – Mumijo, een eeuwenoud natuurlijk hars dat afkomstig is uit de bergen van Azië. In dit artikel gaan we dieper in op wat Shilajit is, hoe je het kunt gebruiken. En wat de mogelijke voordelen ervan zijn.

Wat is Shilajit?Shilajit Nieuwegein, Shilajit In: 'T Groene Hart

Shilajit – Mumijo, ook wel bekend als “de steen van de eeuwigheid” of “veroveraar van bergen en slopende ziekten“. Is een natuurlijk harsachtig materiaal dat ontstaat uit de decompositie van plantenresten in bergachtige regio’s. Voornamelijk in de Himalaya, Altaj en Kaukasus. Gedurende duizenden jaren heeft Shilajit een speciale plaats ingenomen in de traditionele geneeskunde. Met een rijke geschiedenis van gebruik in Ayurveda en andere oude gezondheidssystemen.

Wie graag een bakje wilt proberen klik dan op: 25 gram Shilajit – 50% fulvinezuur of 25 gram Shilajit – 82% fulvinezuur

De Voordelen van Shilajit

Shilajit wordt al lang geassocieerd met talloze gezondheidsvoordelen. Hier zijn enkele van de meest opvallende:

Verhoogde Energie: Shilajit staat bekend om zijn vermogen om energie en vitaliteit te stimuleren. Het kan helpen bij vermoeidheid en uitputting, waardoor je je energieker voelt gedurende de dag.

Antioxidanten Eigenschappen: Het bevat natuurlijke antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en het vertragen van het verouderingsproces.

Verbeterde Mentale Scherpte: Shilajit wordt soms gebruikt om de cognitieve functie te verbeteren en de mentale helderheid te verhogen.

Ondersteuning voor het Immuunsysteem: Het kan je immuunsysteem versterken en je lichaam helpen zichzelf te verdedigen tegen ziekteverwekkers.

Mineralen en Sporenelementen: Shilajit bevat een verscheidenheid aan mineralen en sporenelementen die essentieel zijn voor een goede gezondheid.

Libido Boost: Eeuwenlang is Shilajit erkend als een krachtig afrodisiacum dat de zintuigen prikkelt en de passie aanwakkert. Maar het gaat verder dan alleen maar een verhoogde zin in intimiteit. Shilajit heeft het vermogen om de productie van testosteron te stimuleren, het mannelijke hormoon dat een cruciale rol speelt in het libido

Zou je graag een voordeel bakje willen proberen klik dan op: 40 gram Shilajit – 50% fulvinezuur of 40 gram Shilajit – 82% fulvinezuur

Hoe gebruik je Shilajit?

Het juiste gebruik van Shilajit is van cruciaal belang om ervan te kunnen profiteren. Hier zijn enkele richtlijnen:

Dosering: Een veelvoorkomende dosering is 250-500 mg per dag, verdeeld over twee doses. Je kunt Shilajit innemen met water, thee, melk, koffie of sap.

Tijdstip van Inname: Neem Shilajit bij voorkeur op een lege maag in de ochtend en vóór het avondeten. Dit kan helpen om de absorptie te verbeteren.

Consistentie is Belangrijk: Shilajit heeft tijd nodig om zijn volledige potentieel te onthullen. Het is raadzaam om het regelmatig in te nemen gedurende ten minste enkele weken om de effecten te ervaren.

Raadpleeg een Professional: Als je gezondheidsproblemen hebt of medicijnen gebruikt, overleg dan met een gezondheidsprofessional voordat je Shilajit toevoegt aan je dagelijkse routine.

We hebben ook de Zomer Deal, Nieuwsgierig wat dit is? Klik dan op: Zomer Deal

Boost voor Vruchtbaarheid

Wat Shilajit – Mumijo nog interessanter maakt, is het feit dat het niet alleen je verlangen vergroot. Maar ook je kansen op vaderschap kan verbeteren. Door de hormonale balans te verbeteren en de productie van gezonde sperma te stimuleren, kan Shilajit de vruchtbaarheid van mannen positief beïnvloeden. Het kan zelfs helpen bij het verbeteren van de mobiliteit en morfologie van sperma, wat cruciaal is voor het bereiken van een gezonde zwangerschap.

Shilajit: Stress en Angst Verlichten

Een ander opmerkelijk voordeel van Shilajit – Mumijo is de stres verlichtende eigenschap. In een wereld vol drukte en zorgen, kan deze natuurlijke substantie een kalmerend effect hebben op je zenuwstelsel. Minder stress en angst kunnen op hun beurt bijdragen aan een gezonder libido en een betere prestatie in de slaapkamer. Het is een cirkel van welzijn die de moeite van het verkennen waard is.

Viriliteit en Uithoudingsvermogen

Naast het verhogen van de vruchtbaarheid en het verminderen van stress. Kan Shilajit ook je viriliteit en uithoudingsvermogen vergroten. Het geeft je de energie en het doorzettingsvermogen om niet alleen te genieten van meer bevredigende intieme momenten, maar ook om je dagelijkse uitdagingen met zelfvertrouwen aan te gaan.

Verbeterde Sperma Kwaliteit

Shilajit – Mumijo, een krachtig natuurlijk supplement. Bevat fulvinezuur, een stof die de opname van voedingsstoffen in cellen kan verbeteren. Deze verbetering kan leiden tot een verhoogde kwaliteit van sperma, wat de kansen op bevruchting kan vergroten. Bovendien kan Shilajit helpen bij het verminderen van DNA schade aan sperma, wat van cruciaal belang is voor een gezonde voortplanting.

Verjonging en Celregeneratie

In de wereld van Ayurveda staat Shilajit bekend als een verjongend middel. Het ondersteunt celregeneratie en kan helpen de zichtbare tekenen van veroudering te verminderen. Dit is te danken aan het hoge gehalte aan antioxidanten en mineralen die de cellen beschermen tegen schade door vrije radicalen.

Adaptogene Eigenschappen

Shilajit wordt erkend als een adaptogeen, wat betekent dat het het lichaam kan helpen omgaan met stress en het natuurlijke evenwicht kan herstellen. Dit kan niet alleen leiden tot een betere mentale gezondheid, maar ook tot een verbeterd libido en uithoudingsvermogen, aangezien stress een belangrijke factor is bij seksuele problemen.

Verhoogde Voedingsstoffenabsorptieshilajit, shilagite

Naast fulvinezuur bevat ons product diverse andere bioactieve stoffen die de opname van voedingsstoffen uit voedsel kunnen verbeteren. Dit draagt bij aan een betere algehele gezondheid en vitaliteit. Wie niet zo van de aardse smaak houd, wie precies wil doseren of veel aan het reizen is en toch gebruik wil maken van Shilajit.

Toepassingen in Ayurveda

In de traditionele Ayurvedische geneeskunde wordt het al eeuwenlang gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen, waaronder diabetes, ontstekingen en chronische vermoeidheid. Het wordt beschouwd als een versterkend en revitaliserend middel dat het lichaam in balans brengt.

Wij hebben speciaal voor jullie ook Capsules laten maken met 500mg. Wil je een zakje proberen klik dan hier

Conclusie

Biedt Shilajit – Mumijo een schat aan potentieel als een natuurlijk supplement voor het verbeteren van je algehele welzijn. Het is belangrijk om te onthouden dat de effecten van Shilajit van persoon tot persoon kunnen variëren, dus wees geduldig en consistent in je gebruik. Als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om je energie te verhogen en je gezondheid te verbeteren, overweeg dan Shilajit als een waardevolle toevoeging aan je dagelijkse routine. We zien steeds vaker dat mensen een combinatie bestellen shilajit met: Elderberry, Burdock, Cordyceps en andere gezondheid producten zoals Sea Moss of andere producten die wij aanbieden in ons assortiment

Wie graag eens een informatie video wilt zien? Klik dan hier. Wie nog graag eens verder leest in een andere blog:  Wat is CBG?

Zou je lieverd direct met ons in contact komen? Stuur ons dan een e-mail: Info@420dutchhighlife.com

Leave a Reply