fbpx Skip to main content
Food for thought

Shilajit Ontcijferd: De Verborgen Kracht van deze Bergelixir

By August 9, 2023December 24th, 2023No Comments

Ontdek de Kracht van Shilajit: Een Oeroude Natuurlijke Schat

 

Shilajit, ook bekend als ‘Mumijo’, is geen gewone bergsubstantie. In de Ayurvedische geneeskunde wordt het beschouwd als een ‘rasayana’ of verjongingsmiddel. Deze kleverige substantie zit boordevol fulvinezuur, humuszuur en meer dan 85 mineralen in ionische vorm, die samenwerken om een breed scala aan gezondheidsvoordelen te bieden.

 

De Betovering van de Winter 2023

De winter is niet alleen het seizoen van vallende sneeuw en koude lucht; het is ook een tijd van reflectie, voorbereiding en aanpassing aan een nieuw ritme. Met de verminderde zonlichturen kan ons welzijn soms wankelen. Hier kan Shilajit een oplossing bieden.

 

Uitgebreide Voordelen van Shilajit tijdens de Wintermaanden van 2023Shilajit, CBD tinctuur, winter deal

1. Cognitieve Boost: Er zijn aanwijzingen dat Shilajit kan helpen bij het verbeteren van cognitieve functies. Voor degenen die zich in de winter wat ‘mistig’ voelen, kan dit een welkome hulp zijn.

2. Antioxidant Bescherming: De anti oxidatieve eigenschappen van Shilajit kunnen helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen, wat bijdraagt aan cel bescherming.

3. Gewrichtsgezondheid: De koudere maanden kunnen soms zwaar zijn voor de gewrichten. Shilajit kan bijdragen aan het welzijn van de gewrichten dankzij zijn ontstekingsremmende eigenschappen.

4. Verbeterde Slaapkwaliteit: De overgang naar de winter kan soms onze slaapritmes verstoren. Mumijo kan helpen bij het reguleren en verbeteren van de slaap.

Wil je graag gebruik maken van onze leuke winter deal? Klik hier  Wees dan snel OP=OP

 

Nadelen en Voorzorgsmaatregelen

1. Mogelijke Allergische Reacties: Hoewel zeldzaam, kunnen sommige mensen allergisch zijn voor bestanddelen in Shilajit. Het is belangrijk om te beginnen met een kleine dosis om de reactie van het lichaam te observeren.

2. Zware Metalen: Omdat Shilajit uit de bergen wordt geëxtraheerd, kan het sporen van zware metalen bevatten. Het is dus van cruciaal belang om voor een gezuiverde variant te kiezen. Wij vragen altijd wanneer we ons product in kopen een test rapport er bij.

 

Hoe Shilajit te Gebruiken

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het uitproberen van Shilajit deze winter van 2023, begin met een kleine hoeveelheid, bij voorkeur op een lege maag. Het kan worden opgelost in lauw of koud water of melk. Zoals altijd is het raadzaam om een gezondheidsdeskundige te raadplegen voor persoonlijk advies. Ik zelf neem het 2 keer per dag Shilajit met: Water, zakje thee naar keuze, limoen & honing. Wel echte honing bij een imker vandaan en niet de aangemengde van een supermarkt.

 

Hoe Gebruik Je Mumijo?

Shilajit komt meestal voor als een dikke, teerachtige substantie, maar is ook verkrijgbaar in poedervorm of als supplement. Om het te gebruiken:

Resin/Pasta: Neem een kleine hoeveelheid (ter grootte van een rijstkorrel of erwt) en los dit op in warm water of melk. Drink dit mengsel op een lege maag.

Poeder: Meng een kwart tot een halve theelepel met warm water of je favoriete drankje.

Capsule: Volg de aanbevolen dosering op het etiket.

 

Hoeveel Shilajit Kan Je Nemen?

De ideale dosering varieert per persoon en hangt af van de zuiverheid en kwaliteit van het product. Begin altijd met een kleine dosering en observeer de reactie van je lichaam. Over het algemeen wordt aanbevolen om tussen de 250 mg en 500 mg per dag te nemen.  Grote mannen nemen vaak net wat meer licht aan je gewicht en lengte. Maar het is cruciaal om de instructies van de fabrikant en eventueel advies van een gezondheidsdeskundige op te volgen.

 

Lichamelijke Reacties op Shilajit

1. Energieboost: Veel gebruikers melden een toename van energie en vitaliteit.

2. Verbeterde Cognitie: Sommigen ervaren een helderdere geest en verbeterde concentratie.

3. Kalmerend Effect: Shilajit kan een balancerend effect hebben op het zenuwstelsel, wat kan leiden tot verminderde stress en angst.

 

advantages of shilajit, mumijo. Shilajit

Mumijo en Testosteron

Mumijo wordt vaak geassocieerd met een toename van het testosterongehalte bij mannen. Een hoger testosteronniveau kan leiden tot:

1. Toename van Spiermassa: Testosteron speelt een sleutelrol bij de ontwikkeling van spierweefsel.

2. Verhoogd Libido: Een stijging in testosteron kan ook het libido of de seks drive verhogen.

3. Verbetering van de Stemming: Testosteron heeft ook invloed op onze gemoedstoestand en welzijn.

Wil je graag eens een voordeel potje proberen? Klik dan hier 

 

Shilajit als Natuurlijke Remedie tegen Impotentie

Impotentie of erectiele dysfunctie kan verschillende oorzaken hebben, waaronder hormonale onevenwichtigheden. Shilajit, met zijn vermogen om het testosteronniveau te verhogen, kan een natuurlijke oplossing bieden:

1. Bloedcirculatie: Shilajit kan de bloedstroom bevorderen, wat essentieel is voor het behouden van een erectie.

2. Hormonaal Evenwicht: Door het testosteronniveau te reguleren, kan Shilajit de onderliggende hormonale oorzaken van impotentie aanpakken.

3. Vermindering van Stress: Aangezien stress een belangrijke factor kan zijn bij impotentie, kan het kalmerende effect van Shilajit hierbij ook van pas komen.

 

 

De Diepte van Shilajit’s Verborgen Schatten

Hoewel we al veel hebben ontdekt over Shilajit en zijn voordelen, zijn er nog steeds enkele vergeten of minder bekende facetten die de moeite waard zijn om te verkennen. Laten we een duik nemen in de verborgen diepten van deze mysterieuze substantie.

 

De Oorsprong van Shilajit

Shilajit is niet zomaar een product uit de bergen van de Himalaya. Het is het resultaat van eeuwenlange afbraak van planten- en micro-organisch materiaal. Deze langzame transformatie geeft Shilajit zijn unieke samenstelling vol mineralen en bioactieve stoffen.

 

De Spirituele Kant van Mumijo Anno 2023

In sommige culturen wordt Shilajit niet alleen gezien als een fysiek elixer maar ook als een spiritueel tonicum. Men gelooft dat het:

1. Verbinding Herstelt: Tussen het lichaam en de aarde, wat leidt tot een dieper gevoel van gronding.

2. Mentale Helderheid: Mediteerders gebruiken soms Shilajit om hun focus te verscherpen en hun geest te zuiveren.

 

Shilajit en Vrouwen

Hoewel veel voordelen van Shilajit gericht zijn op mannen, heeft het ook voordelen voor vrouwen:

1.  Energie en Vitaliteit: Vrouwen kunnen ook profiteren van de energie bevorderende effecten van Mumijo, vooral tijdens menstruatie of menopauze.

2. Hormonaal Evenwicht: Shilajit kan helpen bij het reguleren en in balans brengen van hormonen, wat kan bijdragen aan het algemeen welzijn.

 

Opslag en HoudbaarheidShilajit Leipzig, Shilajit Berlin. Shilajit Bremen, Wat is shilajit

Koele, Donkere Plaats: Shilajit moet worden bewaard op een koele, droge en donkere plek om zijn potentie te behouden.

Houdbaarheid: Hoewel Shilajit lang houdbaar is, is het raadzaam om het binnen twee jaar na aankoop te gebruiken voor optimale effectiviteit.

 

Mogelijke Interacties met Andere Supplementen

Terwijl Shilajit op zichzelf krachtig is, kan het in combinatie met andere supplementen de effectiviteit verhogen of soms beïnvloeden. Het is dus belangrijk om voorzichtig te zijn bij het combineren van Shilajit met andere supplementen, en waar mogelijk deskundig advies in te winnen. We zien vaak dan mensen Shilajit bestellen samen met: NMN Premium, Canna Blend 3 – Anti Aging, Cordyceps er word steeds meer gecombineerd maar kijk alsjeblieft uit! Wil je zien welke gezondheid producten we nog meer hebben? Klik dan hier

 

Shilajit: Wanneer Voorzichtigheid Geboden Is

 

Shilajit en Contra-indicaties: Wat Je Moet Weten

Hoewel Shilajit bekend staat om zijn indrukwekkende reeks gezondheidsvoordelen, zijn er situaties waarin voorzichtigheid geboden is. Hieronder verkennen we de omstandigheden waarin het gebruik van Shilajit mogelijk niet raadzaam is.

 

Zwangerschap en Borstvoeding

Hoewel er beperkte wetenschappelijke gegevens beschikbaar zijn, wordt vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven over het algemeen geadviseerd om Shilajit te vermijden. Dit komt omdat de effecten ervan op de foetus of zuigeling nog niet uitgebreid zijn onderzocht. We hebben een artikel zitten lezen over een vrouw die dit wel deed. De baby was erg groot en sterk bij de geboorte. Onderzoek het zelf maar is!

 

Gecombineerd met Bepaalde Medicijnen

Als je medicijnen gebruikt, met name voor diabetes of hoge bloeddruk, moet je voorzichtig zijn met Mumijo. De substantie kan de effecten van deze medicijnen versterken, wat kan leiden tot ongewenste bijwerkingen.

 

Allergische Reacties

Hoewel zeldzaam, zijn er meldingen geweest van individuen die allergische reacties hebben ervaren na het gebruik van Shilajit. Symptomen kunnen zijn:

1. Jeuk of huiduitslag
2. Zwelling van gezicht, lippen, tong of keel
3. Moeilijk ademhalen
4. Duizeligheid

Als je een van deze symptomen ervaart na het innemen van Shilajit, stop dan onmiddellijk met het gebruik en raadpleeg een arts.

 

Premium Shilajit Capsules, testosteron booster, shilajit, 420 dutch highlifeOverdosering

Hoewel Mumijo over het algemeen veilig is in aanbevolen doseringen, is het mogelijk om er te veel van te nemen. Overdosering kan leiden tot:

1. Buikklachten
2. Verhoogde hartslag
3. Licht gevoel in het hoofd

Het is cruciaal om altijd de aanbevolen dosering te volgen en te luisteren naar de reactie van je lichaam.

 

Mensen met Nieraandoeningen

Aangezien Shilajit de urinestroom kan verhogen, is het raadzaam voor mensen met nieraandoeningen of problemen met de urinewegen om een arts te raadplegen voordat ze Shilajit gaan gebruiken.

 

Conclusie

De winter, met zijn unieke uitdagingen en schoonheden, kan worden verrijkt met de toevoeging van Mumijo aan je dagelijkse routine. Door je bewust te zijn van zowel de voordelen als de mogelijke nadelen, kun je een geïnformeerde keuze maken om deze herfst je welzijn te optimaliseren.

We hebben ook nog andere leuke blog klik er op om te lezen: CBD olie allergie, Elderberry, NMN Premium
Wil je graag verschillende video’s bekijken klik hier

Leave a Reply