fbpx Skip to main content
Edibles

Shilajit Kopen en Bewaren

By December 31, 2023No Comments

Shilajit Kopen en Bewaren: Alles wat je moet weten

Shilajit – Mumijo, ook wel bekend als “de veroveraar van bergen” of “de walm van de bergen“. Is een natuurlijk voorkomende substantie die wordt gewaardeerd vanwege zijn veronderstelde gezondheidsvoordelen. Het wordt vaak gebruikt in traditionele geneeskunde, met name in Ayurveda. En wordt verondersteld te helpen bij verschillende aandoeningen, zoals vermoeidheid, ontstekingen en immuniteitsversterking. Als je overweegt om shilajit te kopen en te gebruiken, is het belangrijk om te weten hoe je het moet kopen en bewaren om de potentie en effectiviteit te behouden.

 

Shilajit KopenShilajit Montfoort, Shilajit Düsseldorf. Shilajit Lopik

Bij het kopen van Mumijo, is het van essentieel belang om op de kwaliteit en herkomst te letten. Hier zijn enkele tips om te overwegen:

Kies betrouwbare verkopers: Koop shilajit alleen bij gerenommeerde verkopers zoals 420 Dutch Highlife. Bij voorkeur die met een goede reputatie in de markt. Dit minimaliseert het risico op het kopen van nagemaakte of verontreinigde producten. Wij vragen bij elke bestelling een test rapport er bij zodat we zeker weten dat we top kwaliteit hebben. Als een van de weinige hebben we Shilajit met 82% fulvinezuur!

Kijk naar de herkomst: Shilajit komt voor in verschillende delen van de wereld, maar de meest gewaardeerde varianten worden vaak gevonden in de bergen van de Himalaya, Altaj, Kaukasus en andere bergachtige regio’s. Producten uit deze regio’s worden over het algemeen als van hoge kwaliteit beschouwd.

Kies het juiste type: Er zijn verschillende soorten shilajit, waaronder harsachtige, poedervormige en gecomprimeerde tabletten. Kies het type dat het beste bij je past en volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

Wil je graag een bakje bestellen? Met 50% fulvinezuur klik dan hier. Wil je graag een bakje met 82% fulvinezuur, klik dan hier. Wil je graag een zakje met 500 Mg capsules proberen? Klik dan hier

Voordelen van Mumijo:

hier zijn 10 mogelijke voordelen van shilajit, hoewel het belangrijk is om te onthouden dat de wetenschappelijke ondersteuning voor sommige van deze voordelen nog beperkt is en verder onderzoek nodig is om hun effectiviteit te bevestigen:

Verhoogt energieniveaus:

Shilajit wordt vaak gebruikt om vermoeidheid te verminderen en de energieproductie in het lichaam te verhogen, wat kan helpen bij het verhogen van vitaliteit en uithoudingsvermogen.

Verbetering van het immuunsysteem:

Het wordt verondersteld het immuunsysteem te versterken en het lichaam te helpen beter bestand te zijn tegen ziekten en infecties.

Ontstekingsremmende eigenschappen:

Shilajit bevat stoffen met ontstekingsremmende eigenschappen, die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam en het verlichten van pijnlijke aandoeningen.

Antioxiderende werking:

De antioxidanten in shilajit kunnen helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen, waardoor cellulaire schade wordt verminderd en het verouderingsproces wordt vertraagd.

Verbetering van het geheugen en de cognitieve functie:

Sommige onderzoeken suggereren dat shilajit het geheugen en de cognitieve functie kan verbeteren, mogelijk door het bevorderen van een gezonde hersen functie.

Balans in hormonen:

Shilajit kan helpen bij het reguleren van hormonale onevenwichtigheden, vooral bij mannen, door het verhogen van de testosteron spiegels en het bevorderen van een gezonde reproductieve functie.

Ondersteunt de cardiovasculaire gezondheid:

Het kan helpen bij het verlagen van het cholesterol gehalte in het bloed en het bevorderen van een gezonde bloeddruk, wat de cardiovasculaire gezondheid kan verbeteren.

Verbetert de spijsvertering:

Shilajit kan de spijsvertering bevorderen en helpen bij de opname van voedingsstoffen, wat kan leiden tot een betere algehele gezondheid.

Verhoogt de mineralenabsorptie:

Het kan de opname van essentiële mineralen zoals calcium, magnesium en zink verbeteren, wat bijdraagt aan sterke botten en een gezond metabolisme.

Stressvermindering:

Shilajit wordt soms gebruikt om stress en angst te verminderen, omdat het adaptogene eigenschappen heeft die het vermogen van het lichaam om met stress om te gaan kunnen verbeteren.

We hebben ook een voordeel bakje met 50% fulvinezuur wil je die bestellen klik hier. Wil je graag een voordeel bakje met 82% fulvinezuur, klik dan hier.

Buy shilajit onlineHoe doen Je het Bewaren

Om de potentie en kwaliteit van shilajit te behouden, is de juiste opslag cruciaal:

Houd het koel en droog: Bewaar shilajit op een koele en droge plaats, bij voorkeur in een luchtdichte container. Hitte en vocht kunnen de kwaliteit van de shilajit aantasten.

Bescherm tegen direct zonlicht: Vermijd direct zonlicht, aangezien UV-stralen de actieve componenten van shilajit kunnen afbreken.

Bewaar in de originele verpakking: Als de shilajit is verpakt in een luchtdichte container of pot, houd het dan in die verpakking om blootstelling aan lucht te minimaliseren.

Raadpleeg de gebruiksaanwijzing: Lees en volg altijd de bewaar  en gebruiksinstructies op de verpakking van het shilajit-product dat je hebt gekocht.

 

In conclusie, shilajit is een waardevol natuurlijk supplement dat veel potentieel kan bieden voor je gezondheid en welzijn. Het kopen van kwaliteitsproducten en het zorgvuldig bewaren ervan zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat je de maximale voordelen haalt uit deze bijzondere substantie. Raadpleeg altijd een gezondheidsspecialist voordat je shilajit aan je dieet toevoegt, vooral als je onderliggende gezondheidsproblemen hebt of medicijnen gebruikt.

 

Wie graag eens een informatie video bekijkt? Klikt hier

Zou je liever direct met ons in contact komen? Stuur ons dan een e-mail: Info@420dutchhighlife.com

Leave a Reply