fbpx Skip to main content
Edibles

Shilajit Lopik

By October 1, 2023May 12th, 2024No Comments

Shilajit: Het Oeroude Superfood uit de Himalaya nu ook in Lopik

Gepubliceerd door 420 Dutch Highlife op [01-10-2023]

Shilajit, vaak aangeduid als ‘het zwarte goud van de Himalaya‘, is een krachtig natuurlijk hars dat al eeuwenlang in de traditionele Ayurvedische geneeskunde wordt gebruikt. Hoewel het misschien nieuw is voor veel inwoners van Lopik, is Shilajit eigenlijk een van de oudste super foods ter wereld. In dit artikel verkennen we de herkomst, voordelen en waarom het steeds populairder wordt in Lopik en daarbuiten.

 

Wat is Shilajit?Shilajit Montfoort, Shilajit Düsseldorf. Shilajit Lopik

Shilajit is een organisch harsachtig materiaal dat uit rotsen in de Himalaya wordt gewonnen. Het is rijk aan fulvinezuur, Mineralen en tal van andere bioactieve stoffen. De naam ‘Shilajit’ komt van het Sanskriet en betekent letterlijk ‘overwinnaar van de bergen en vernietiger van zwakheid’.

 

Waar komt het vandaan?

Terwijl de meest bekende bron van Shilajit de Himalaya is, kan het ook worden gevonden in andere bergketens over de hele wereld, zoals de Altai, de Caucasus en de Andes. De samenstelling kan variëren afhankelijk van de regio, maar de therapeutische eigenschappen blijven consistent. Wil je graag eens een potje proberen? Wees dan snel en klik hier

 

Gezondheidsvoordelen van Shilajit

Energieboost: Shilajit staat bekend om zijn vermogen om de energieproductie op cellulair niveau te stimuleren, wat resulteert in een natuurlijke energie boost zonder de pieken en dalen van cafeïne.

Cognitieve ondersteuning: Studies suggereren dat Shilajit kan helpen bij het verbeteren van het geheugen en het vermogen om informatie te verwerken, wat het een geweldig supplement maakt voor zowel studenten als professionals.

Anti-veroudering: Dankzij zijn rijke mineralen en antioxidanten heeft Shilajit anti-verouderingseigenschappen die kunnen helpen om de huid te verjongen en de effecten van vrije radicalen te bestrijden.

Ontgifting: Shilajit wordt ook geprezen om zijn vermogen om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en het immuunsysteem te versterken.

 

Shilajit en Testosteron: Een Blik op Libido, Geschiedenis en Erkenning als Medicijn

 

Shilajit staat niet alleen bekend als een energieversterker, maar wordt ook geassocieerd met de mannelijke hormoonspiegel, in het bijzonder testosteron. In dit artikel duiken we in de relatie tussen Shilajit, testosteron en libido, verkennen we de fascinerende geschiedenis van dit hars, en kijken we naar welke landen het erkennen als medicijn.

 

The Achterlandse WindmillShilajit en Testosteron: Wat is het verband?

De traditionele gebruikers van Shilajit geloofden al dat het een positieve invloed had op de mannelijke kracht en viriliteit. Recentelijk hebben wetenschappelijke studies aangetoond dat Shilajit inderdaad kan bijdragen aan een verhoogde testosteronspiegel bij mannen. Hiermee wordt de link tussen Shilajit en verbeterde libido en vruchtbaarheid verder versterkt.

 

De Geschiedenis van Shilajit

De oorsprong van Shilajit gaat duizenden jaren terug. Gebruikt in oude beschavingen, waaronder die van de Indusvallei, werd het beschouwd als een elixer voor kracht en gezondheid. De oude teksten van Ayurveda prezen Shilajit voor zijn vermogen om evenwicht en vitaliteit te herstellen. Het werd ook vaak gebruikt als afrodisiacum, wat verder wijst op zijn connectie met libido en mannelijke potentie.

 

Landen die Shilajit Erkennen als Medicijn

De erkenning van Shilajit varieert sterk van land tot land. Enkele van de landen die het als medicijn erkennen, omvatten:

India: Gezien de diepe wortels van Shilajit in de Ayurvedische traditie, erkent India het officieel voor zijn medicinale kwaliteiten.

Nepal: Gelegen in de uitlopers van de Himalaya, waar Shilajit rijkelijk aanwezig is, heeft Nepal het ook erkend als een waardevol natuurlijk medicijn.

Bhutan: Geïnspireerd door zijn buren en gelijkaardige bergachtige omgeving, heeft ook Bhutan Shilajit een plaats gegeven in zijn traditionele geneeskunde.

Het is belangrijk op te merken dat de status van Shilajit als medicijn of supplement kan variëren afhankelijk van de regelgeving en perceptie in elk land. Voordat u het als medicijn beschouwt, is het essentieel om lokale richtlijnen en wetten te raadplegen. In  Nederland word het verkocht als een supplement.

 

Shilajit in Lopik

De vraag naar natuurlijke super foods en supplementen op Lopik is aan het stijgen, en Shilajit is daarop geen uitzondering. Steeds meer lokale gezondheidswinkels en online retailers hebben Shilajit in hun assortiment opgenomen.

Wanneer u besluit Shilajit te proberen, zorg dan altijd dat u kiest voor een puur en authentiek product. Zoals met alle supplementen, is het belangrijk om een vertrouwde leverancier te kiezen. Wil je de beste kwaliteit shilajit? Klik dan hier

 

ConclusieShilajit. top kwaliteit shilajit, shilajit ijsselstein, online shilajit kopen

Shilajit, met zijn rijke geschiedenis en vermeende voordelen voor testosteron en libido, blijft fascineren en aantrekken. Terwijl de wetenschappelijke gemeenschap nog steeds onderzoek doet naar al zijn voordelen, is één ding zeker: de aantrekkingskracht van dit oude hars blijft onbetwistbaar.

 

Afsluiting

Van de hoge bergtoppen van de Himalaya tot de gezellige straten van Lopik, Shilajit heeft een lange reis afgelegd. Of u nu op zoek bent naar een natuurlijke energieboost, uw cognitieve vaardigheden wilt verbeteren, of gewoon uw welzijn wilt optimaliseren, dit oeroude superfood heeft veel te bieden. Wil je graag een video bekijken over shilajit? Klik dan hier

Disclaimer: Raadpleeg altijd een arts of zorgprofessional voordat u een nieuw supplement aan uw dieet toevoegt.

© 2023 420 Dutch Highlife. Alle rechten voorbehouden.

Leave a Reply