fbpx Skip to main content

Shilajit of Mumijo is een natuurlijk materiaal dat voornamelijk in de Himalaya wordt gevonden. Gevormd door de geleidelijke afbraak van bepaalde planten door de actie van micro-organismen. Het is een potent en zeer veilig voedingssupplement dat de energetische balans herstelt en potentieel in staat is om verschillende ziekten te voorkomen. Na het bestuderen van Shilajit wetenschappelijk onderzoek hebben wij een blog gemaakt speciaal voor jullie!

 

Shilajit wordt al vele jaren gebruikt voor een breed scala aan ziekten en aandoeningen.

 

Er zijn relatief weinig goed gecontroleerde menselijke studies uitgevoerd naar de effecten van shilajit, maar er zijn de laatste jaren steeds meer studies gepubliceerd waarbij dierlijke en in-vitro systemen betrokken zijn. De veiligheid van shilajit is goed gedocumenteerd op basis van dierlijke en menselijke studies. Verschillende onderzoeken geven aan dat shilajit antioxidante, ontstekingsremmende, adaptogene, immunomodulerende en anti-dyslipidemische eigenschappen vertoont. Dierlijke en menselijke studies geven aan dat shilajit de spermatogenese verhoogt. Verder ondersteunen dierlijke en menselijke gegevens het gebruik ervan als ‘revitalizer’. Het verbeteren van fysieke prestaties en het verlichten van vermoeidheid met verbeterde productie van ATP. De belangrijkste bestanddelen in shilajit die verantwoordelijk zijn voor deze effecten lijken dibenzo-α-pyronen en fulvinezuur en hun derivaten te zijn.

Een studie merkte op dat fulvinezuur, een van de belangrijkste verbindingen in shilajit, fungeert als een antioxidant en ontstekingsremmend middel. Hierdoor kan het helpen om vrije radicalen en cellulaire schade in het lichaam te verminderen, wat twee belangrijke factoren zijn van mumijo bij veroudering. Dagelijkse suppletie van shilajit kan bij sommige mensen bijdragen aan de algehele vitaliteit en een langzamer verouderingsproces. Sta je te trappelen en kan je niet meer wachten en wil je shilajit kopen? klik hier

 

Shilajit, shilajit kopen, mumijo, himalaya

 

shilajit wetenschappelijk onderzoek ? Er is ook onderzoek dat suggereert dat shilajit een positieve invloed kan hebben op botgezondheid. Het lijkt de productie van ontstekingsbevorderende cytokines zoals IL-6 te verminderen, wat kan bijdragen aan botresorptie. Bovendien is er een positieve relatie waargenomen tussen IL-6 en oxidatieve stress, en shilajit-behandeling lijkt deze te verminderen. Dit suggereert dat shilajit ook wel mumijo genoemd. mogelijk nuttig kan zijn bij aandoeningen zoals osteoporose en artritis. Het onderzoek toont ook aan dat shilajit de ontstekingsreactie kan verminderen, wat suggereert dat het kan helpen bij het verbeteren van de gezondheid van de lever en de nieren bij ratten met osteosarcoom.

 

Wat betreft de cognitieve effecten

recent onderzoek suggereert dat shilajit een interessante medische toepassing kan hebben bij de controle van cognitieve stoornissen geassocieerd met veroudering, en cognitieve stimulatie. Fulvinezuur, het belangrijkste actieve bestanddeel, blokkeert tau-zelfaggregatie. Wat een nieuwe richting opent voor de studie van de therapie van Alzheimer ‘s. In wezen is dit een nutraceutisch product met aangetoonde voordelen voor de menselijke gezondheid. Gezien de verwachte impact van het gebruik van shilajit in het medische veld, met name in de neurologische wetenschappen, zijn meer onderzoeken op het basis biologische niveau nodig, evenals klinische proeven om te begrijpen hoe organische moleculen van shilajit en met name fulvinezuur op zowel moleculair als cellulair niveau en in het hele organisme werken.

Mumijo is een complexe organische stof die ontstaat door de langzame ontbinding van planten door micro-organismen. Het is een rijke bron van mineralen. Fulvinezuur en dibenzo-α-pyronen, die gezondheid bevorderende eigenschappen hebben. shilajit wetenschappelijk onderzoek zou er meer onderzoek gedaan worden?

 

Antioxidant en ontstekingsremmend:

Shilajit bevat fulvinezuur, dat krachtige antioxidant– en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Antioxidanten zijn stoffen die vrije radicalen in het lichaam verminderen. Vrije radicalen zijn onstabiele moleculen die cel beschadiging kunnen veroorzaken en bijdragen aan veroudering en ziektes zoals hartziekten en kanker. Ontstekingsremmende stoffen kunnen de ontsteking in het lichaam verminderen. Wat ook kan bijdragen aan een breed scala van gezondheidsproblemen zoals hartziekten, diabetes, kanker en auto-immuunziekten​​.

Adaptogeen en immunomodulerend: Shilajit wordt beschouwd als een adaptogeen, een stof die helpt om de reactie van het lichaam op stress te beheren. Het heeft ook immunomodulerende eigenschappen, wat betekent dat het kan helpen om het immuunsysteem te reguleren en te versterken​​.

Verbetering van de fysieke prestaties en vermindering van vermoeidheid: Shilajit zou de productie van adenosinetrifosfaat (ATP) in het lichaam kunnen stimuleren. ATP is de primaire energiebron voor cellen, en een verhoogde productie kan fysieke prestaties verbeteren en vermoeidheid verminderen​. Mumijo a day keeps the doctor a way!

Cognitieve voordelen: Fulvinezuur, een actief bestanddeel van shilajit, wordt onderzocht voor zijn potentieel om cognitieve stoornissen te verminderen die geassocieerd zijn met veroudering, zoals de ziekte van Alzheimer. Het is aangetoond dat het tau-eiwitaggregatie blokkeert, een proces dat een rol speelt bij de ontwikkeling van Alzheimer​.

 

Shilajit is een natuurlijke stof die voornamelijk in de Himalaya wordt gevonden.

Shilajit powerful heath supplement, shilajit, mumijo, bergzweet,

 

Het is een potentieel veilig voedingssupplement dat het energetisch evenwicht herstelt en mogelijk verschillende ziekten kan voorkomen. Het bevat voornamelijk fulvinezuur, dat een antioxidant en ontstekingsremmend effect heeft. Dagelijkse suppletie met shilajit kan bijdragen aan de algehele vitaliteit en een langzamer verouderingsproces bij sommige mensen. Het heeft ook adaptogene, immunomodulerende en anti-dyslipidemische eigenschappen​ in mumijo.

Studies hebben aangetoond dat shilajit de spermatogenese kan verhogen en fysieke prestaties kan verbeteren door de productie van ATP te verhogen. Het is ook gebruikt als een ‘revitalizer’, wat helpt bij het verminderen van vermoeidheid​.

Er zijn enkele aanwijzingen dat shilajit gunstige effecten kan hebben op de botgezondheid. Een studie toonde aan dat shilajit de botregeneratie versnelt, ontstekingen vermindert en het botgenezing verbetert. Bovendien verbeterde het de pathologische veranderingen die werden waargenomen in de lever en de nieren van ratten met osteosarcoom​​.

Recente onderzoeken wijzen op een interessante medische toepassing richting de controle van cognitieve stoornissen die verband houden met veroudering en cognitieve stimulatie. Fulvinezuur, het belangrijkste actieve bestanddeel. Blokkeert tau zelf-aggregatie, wat een mogelijkheid biedt voor de studie van Alzheimer ‘s therapie​​.

Het is belangrijk op te merken dat, hoewel de veiligheid van shilajit goed gedocumenteerd is op basis van dier- en mensenstudies, er relatief weinig goed gecontroleerde menselijke studies zijn uitgevoerd. Er zijn meer onderzoeken nodig om de effecten en voordelen van shilajit volledig te begrijpen. Wil je graag onze video over shilajit kijken, klik dan hier

 

Wat is cannabinol? Klik hier

 

Shilajit, ook bekend als mumijo, mumie of moomiyo

is een natuurlijke stof die voornamelijk wordt gevonden in de Himalaya. Het wordt gevormd door de geleidelijke afbraak van bepaalde planten door de werking van micro-organismen over vele eeuwen. Traditioneel is het gebruikt voor een breed scala aan ziekten en aandoeningen. Er zijn echter relatief weinig goed gecontroleerde menselijke studies naar de effecten van shilajit uitgevoerd, hoewel er in de afgelopen jaren steeds meer studies zijn gepubliceerd, waarbij dier- en in-vitrosystemen zijn betrokken.

De veiligheid van shilajit is goed gedocumenteerd op basis van dier- en mensstudies. Onderzoek wijst uit dat shilajit antioxiderende, ontstekingsremmende, adaptogene, immunomodulerende en antidyslipidemische eigenschappen vertoont. Dier- en mensstudies geven aan dat shilajit spermatogenese (sperma productie) verbetert. Verder ondersteunen dier- en mensgegevens het gebruik ervan als een ‘revitalisator’, die de fysieke prestaties verbetert en vermoeidheid verlicht door de verhoogde productie van ATP (adenosinetrifosfaat), een molecuul dat energie in het lichaam transporteert.

 

Eén studie merkte op dat fulvinezuur

een van de belangrijkste verbindingen in shilajit, werkt als een antioxidant en ontstekingsremmend middel. Daardoor kan het helpen om vrije radicalen en cellulaire schade in het lichaam te verminderen, wat twee sleutelfactoren zijn in het verouderingsproces. Dagelijkse suppletie met shilajit kan bij sommige mensen bijdragen aan de algehele vitaliteit en een trager verouderingsproces.

Er zijn ook enkele onderzoeken die de voordelen van shilajit voor botgezondheid aantonen. Pro-inflammatoire cytokines (zoals IL-6) zijn bekend om osteoclastvoorlopers en osteoclastactiviteit te differentiëren, wat leidt tot botresorptie. Een studie toonde aan dat shilajit therapie leidde tot een versnelling van de botregeneratie, een vermindering van de ontsteking en een verbetering van de botgenezing.

Daarnaast wijzen recente onderzoeken op een interessante medische toepassing van shilajit voor de beheersing van cognitieve stoornissen die verband houden met veroudering en cognitieve stimulatie. Fulvinezuur, het belangrijkste actieve principe, blokkeert de zelfaggregatie van tau-eiwitten, wat een nieuw onderzoeksgebied opent naar de therapie van de ziekte van Alzheimer.  Shilajit wetenschappelijk onderzoek hopelijk weten we snel meer!

E-Mail: Info@420DutchHighlife.com

Leave a Reply