fbpx Skip to main content
Edibles

Shilajit: Wie Wil Dit Nou niet?

By November 24, 2023May 12th, 2024No Comments

Shilajit: Het Eeuwenoude Superfood uit de Bergen – Ontdek de Kracht van Natuurlijke Vitaliteit

Wat is Shilajit?

Shilajit / Mumijo is een kleverige substantie die voornamelijk wordt aangetroffen in de rotsen van de Himalaya, Altai, en Kaukasus bergen. Het ontstaat door een langzaam proces van plantaardige ontbinding over eeuwen.

Samenstelling Mumijo:

Deze organische verbinding is rijk aan mineralen en bevat belangrijke elementen zoals fulvinezuur, humuszuur, en vele anderen. Deze mineralen en zuren zijn cruciaal voor de therapeutische eigenschappen van Mumijo. ijzer, zink, magnesium, kalium zullen niet ontbreken er zijn er nog vele meer. Wil je graag eens een potje proberen? Klik dan hier

Gezondheidsvoordelen voor Mensen:Shilajit Montfoort, Shilajit Düsseldorf. Shilajit Lopik

Energie en Vitaliteit: Gebruikers rapporteren vaak een toename in energie en algemene vitaliteit.
Cognitieve Functies: Shilajit kan de hersenfunctie verbeteren en wordt geassocieerd met betere concentratie en geheugen.
Antioxidanten Werking: De anti oxidatieve eigenschappen helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen en oxidatieve stress.
Hartgezondheid: Er is enig bewijs dat suggereert dat shilajit de hartgezondheid kan ondersteunen.
Immuunsysteem: Het kan ook het immuunsysteem versterken door zijn rijke minerale inhoud en anti-inflammatoire eigenschappen.

Mumijo, Toepassing bij Dieren:

Bij dieren wordt aangenomen dat shilajit vergelijkbare voordelen biedt als bij mensen, maar het gebruik ervan bij dieren is minder gedocumenteerd.

De Smaak van Shilajit

Shilajit heeft een zeer kenmerkende smaak, die vaak wordt omschreven als bitter en rokerig, soms met een lichte bitumineuze (teerachtige) hint. De intensiteit van de smaak kan variëren afhankelijk van de zuiverheid en de bron van de shilajit. Sommige mensen vinden de smaak aanvankelijk onaangenaam, maar raken er geleidelijk aan gewend. We hebben ook capsules die zijn smaak loos speciaal voor de mensen die de smaak niet lekker vinden. Wij doen het met (Lauw) water, thee zakje, limoen schijfje, wat honing en een kloddertje shilajit.

Dosering: Hoeveel Shilajit Moet Ik Nemen?

De juiste dosering van shilajit kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals leeftijd, geslacht, gezondheidstoestand en de specifieke redenen voor het gebruik ervan. Een algemene richtlijn is om te beginnen met een zeer kleine hoeveelheid, ongeveer de grootte van een rijstkorrel (ongeveer 100 mg) eenmaal per dag. Dit kan geleidelijk worden verhoogd tot een erwtgrootte (ongeveer 300/600 mg) per dag. Het is raadzaam om advies in te winnen van een gezondheidsdeskundige, vooral bij het gebruik van shilajit voor specifieke gezondheidsdoeleinden.

Wanneer Moet Ik Shilajit Nemen?

Er is geen vastgestelde tijd die als het beste moment voor iedereen wordt beschouwd om shilajit in te nemen, aangezien dit afhankelijk kan zijn van individuele levensstijl en behoeften.

Over het algemeen zijn er twee gebruikelijke tijdstippen:

‘s Ochtends: Veel mensen nemen shilajit in de ochtend om van zijn energie bevorderende eigenschappen te profiteren gedurende de dag.
Voor of na de maaltijd: Sommigen geven de voorkeur aan het innemen van shilajit op een lege maag voor maximale absorptie, terwijl anderen het na de maaltijd innemen om maagklachten te voorkomen.

Gebruik en Dosering:

Mumijo wordt gewoonlijk geconsumeerd in een opgeloste vorm, gemengd met water, melk of een andere vloeistof. De dosering kan variëren. Wil je graag een voordeel potje proberen? Klik dan hier

advantages of shilajit, mumijo. Shilajit

Geschiedenis en Culturele Relevantie:

Shilajit heeft een rijke geschiedenis, vooral in Ayurvedische tradities, waar het werd gebruikt als een natuurlijk geneesmiddel voor diverse kwalen.

Winning en Oogst:

De traditionele winning van shilajit is arbeidsintensief. Het wordt handmatig verzameld uit rotsachtige spleten tijdens de warmere maanden.

Testosteron en Mannelijke Gezondheid:

Studies suggereren dat shilajit een rol kan spelen bij het verhogen van testosteron niveaus bij mannen, wat kan bijdragen aan verbeterde spiermassa, kracht en seksuele gezondheid.

Kwaliteit en Soorten:

De kwaliteit van Mumijo kan aanzienlijk variëren. De beste kwaliteit wordt verondersteld afkomstig te zijn uit de Himalaya. Wij hebben gekozen voor de zwarte versie die gelijk oplost in water, meer dan 84 mineralen en 50% fulvinezuur.

Voorzorgsmaatregelen en Contra-indicaties:

Hoewel shilajit over het algemeen als veilig wordt beschouwd, is het belangrijk om rekening te houden met mogelijke interacties met andere medicijnen. Mensen met bepaalde gezondheidsaandoeningen moeten voorzichtig zijn met het gebruik ervan. Wij hebben ook shilajit capsules, wil je deze proberen? Klik dan hier

We hebben speciaal voor jullie een informatie video gemaakt over shilajit, wil je deze bekijken klik dan hier

Wil je graag contact met ons opnemen: In**@42**************.com

Wil je graag een verder lezen over verschillende soorten Cannabis Olie, Klik hier: CBC Olie, CBD Olie, CBN Olie, CBG Olie

Leave a Reply