fbpx Skip to main content

Silicium gebruiken voor gezondere wietplanten.

Silicium en wiet hebben nog al een aparte verstandhouding. De planten hebben deze stof niet nodig als overleving behoefte . Maar wanneer je zorgt dat je planten hier gebruik van kunnen maken zal het hun complete gesteldheid verbeteren. Het helpt ze namelijk verontreinigde stoffen, plagen & ziekte. Terwijl het ook je fotosynthese stimuleert en je celwanden versterkt.

Neem voor de gein eens een kijkje in je ruimte, kas of buiten in je tuin de planten die je ziet zitten vol silicium . Zal het je nog gekker vertellen, Ze zit ram vol silicium. Meer dan de andere bekende N-P-K

Stikstof – Fosfor – Kalium

Een wietplant zonder de juiste N-P-K komt niet goed, Een Wiet plant zonder silicium komt wel goed. Een wietplant is namelijk niet afhankelijk van silicium. Maar waarom zou je dit dan geven?

Uit onderzoek blijkt dat silicium een wietplant zeer goed van pas komt in de totaal cyclus. Het kan er voor zorgen dat je plant een stuk gezonder is en dat dit goed te merken is aan het eind resultaat.

Wat doet silicium nou precies?

In de meeste gevallen biedt silicium veel voordelen voor henneptelers of wiet kwekers hier onder een lijstje met de voordelen van silicium.

  • Helpt ongedierte af te weren
  • Verbeterd de opname van voedingstoffen
  • Verbeterd het plantmetabolisme
  • Beschermd planten tegen bodemverontreiniging
  • Beschermd planten tegen ziekten

 

Wat is Silicium?

Nou silicium dat kan je op de gekste plekken vinden op de wereld als je maar natuur heb, Denk bijvoorbeeld aan silica “ook wel Siliciumdioxide genaamd”

De wereld zou niet zonder kunnen namelijk na zuurstof is dan silicium een hoog scorend element wat veel te vinden is in de wereld. Wel grappig om te weten is dat silicium op nummer 8 staat van het meest vind baren element op de wereld. Het licht verspreid overal in ons land dagelijks hebben we er allemaal mee te maken onder de bestrating bevind zich zand. Laat zand en zuurstof samen nou silicium zijn dan kan je zelf wel invullen waar jij allemaal silicium kan vinden. En dat is niet alleen op het strand.

Voor het menselijk lichaam is het ook nog een belangrijk dingetje. Het molecuul speelt ook een fundamentele rol in jou lichaam. Het helpt je namelijk bij de vorming van collageen, dat weefsels vormt. Zoals kraakbeen, botten, pezen, tanden, haar en bloedvaten.

 

Maar waarom zou ik het nou gebruiken voor wietplanten?

Laten we hier onder eens kijken naar wat silicium doet voor aarde en voor hydro

Nou in feiten kun je voor de volgende redenen gebruik maken van silicium. Je afweer voor ziekte verwekkers en schimmels versterken en ongedierte afschrikken. Tenslotte kan het je oogst verbeteren wanneer je zit te klote met verontreinigde grond. We zullen eens proberen om hier onder een uitleg te geven voor aarde en voor hydro.

  • kweken op aarde

Wanneer je wietplanten kweekt op aarde , Kan silicium je extra ondersteunen om je planten te beschermen tegen externe bedreigingen en je wietplanten ondersteunen om extra productie te genereren. Aarde is een levend substraat en bevat een heel microleven. Hoe sommigen van deze beestjes gunstig kunnen zijn voor je wietplanten kunnen andere beestjes ongunstig zijn voor je wietplanten. Silicium kan je hierbij maximaal helpen! Dit element kan je zelfs helpen wanneer mensen de bodem verontreinig hebben door in het verleden gespoten te hebben met rare gifjes die voor mens dier en plant een no go zijn.

 

Het versterkt de celwanden van planten 

Silicium is een zeer gunstig element voor een plant om zijn cel wanden te verstevigen. Dit houd in dat de plant meer weerstand krijgt bij het ondervinden van stress b.v ” highstress / low stress ” of “mechanische / osmotische stress

We hebben allemaal wel eens gezien toch hoe je planten buiten vechten tegen de wind of dieren die je plant willen beschadigen. Door silicium aan je aarde toe te voegen , kun je streksterkte en veerkracht van je planten verbeteren waardoor je kan voorbereiden op het overleven van een harde wind storm zonder dat je takken los breken. Zeg nooit, nooit het kan natuurlijk altijd maar dit versterkt aanzienlijk je wietplant.

Silicium zorgt voor sterkere, dikkere celwanden hier door krijg je dikkere stelen, Waardoor je planten beter essentiële stoffen. Zoals water en voedingstoffen veel makkelijker door het weefsel verspreiden.

 

Het verbeteren van de opnamen van voedingstoffen

. Silicium helpt planten zeer essentiële voedingstoffen beter op te nemen. Het helpt niet alleen om maximaal uit te dijen in een gezonde grond, Maar helpt je wietplant ook te overleven in een mineraal arm substraat, Door silicium toe te voegen aan een mineraal arm kweekmedium, kunnen de wortels van je wietplant lage concentraties aanwezige voedingstoffen veel beter opnemen. Door dit je totale cyclus mee tee te geven gaat je plant veel meer voeding verbruiken wat zal resulteren in een grootere oogst. Hoe meer voeding je plant opneemt hoe meer resultaat.

Silicium speelt een zeer belangrijke rol bij de opnamen van 3 essentiële voedingstoffen

  • Stikstof – Wietplanten hebben een grote hoeveelheid stikstof nodig voor fotosynthese en voor de ontwikkeling van je bladeren.
  • Kalium –  Wietplanten hebben een grote hoeveelheid kalium nodig voor de structuur en je celwanden te behouden, Net als silicium beschermd dit je planten ook tegen mechanische stress en verwelken.
  • Magnesium – Wiet planten hebben dit nodig om zonlicht om te zetten in energie lage concentraties van dit leiden tot een matige oogst en groei achterstanden

Hoe beschermd silicium planten tegen bodemverontreiniging?

In de af gelopen eeuwen hebben wij mensen de wereld aardig impact gehad op de wereld en deze flink vervuild. Nederland is daar een mooi voorbeeld van 93% van de bodem in Nederland is vervuild. Hier is zelfs een speciale opleiding voor om dit te herkennen. Voor mijn werk kom ik dagelijks in aanraking met grond en heb ik een certificaat behaald voor: Deskundig leidinggevende projecten verontreinigde grond conform CROW 400. In de land bouw b.v. werd vroeger maar aan gespoten met producten die de bodem verontreinigde en later erosie veroorzaakte van de bovengrond.

Daar naast is Nederland wereld bekend om hun bloemen en planten groot deel van de bloemen en planten ter wereld worden via Nederland verkocht. Om de mooiste bloemen en planten te krijgen zijn er allerlei producten gebruikt die bevorderend waren voor jou oogst, maar wat ze niet wisten is dat ze de bodem zwaar aan het verontreinigen waren, waar ze vandaag de dag nog steeds last van hebben denk bijvoorbeeld aan zware metalen zoals, chroom, lood, aluminium, kwik zijn giftig voor planten zelfs bij lage concentraties.

 

Remmende fotosynthese?

Zo remmen ze onder meer de fotosynthese. Leiden ze tot vergeling van bladeren en voorkomen ze de opnamen van essentiële voedingstoffen en kunnen je planten zelfs dood gaan.

Gelukkig kan silicium je hier in ondersteunen je wietplanten tegen deze boosdoeners te beschermen. Voor de mensen die willen telen onder ideale omstandig heden vragen om een schone grond verklaring of testen hun grond zelf om zo te vermeiden om in vervuilde grond te kweken. Kom je pas in een later stadium achter dat je verontreinigde grond heb kan je silicium toevoegen om de schade te beperken.

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de effecten van silicium op de toxiciteit van zware metalen bij planten. Na meerdere experimenten kwamen ze tot de conclusie dat het biologisch beschikbaarheid van zware metalen in de bodem. En de opname ervan door planten vermindert.

 

Het verbeteren van het plantmetabolisme

Silicium kan je zeer goed helpen om het metabolisme van je planten te stimuleren. Dit geeft een efficiëntere energieproducten en dit lijdt dan uiteindelijk tot een snellere groei. Wanneer je een plant silicium geeft, maken ze namelijk meer chlorofyl aan. Hierdoor neemt de fotosynthese van de plant toe waar door de suiker productie versneld.

Het beschermd planten tegen ziekten

Gelukkig kan je wietplanten beschermen tegen nare ziekten zoals Phythium en echte meeldauw kunnen veel schade aanrichten. Gelukkig kan het geven van silicium je helpen om je planten tegen verwoestende plagen te beschermen tegen nare schimmel ziekte en parasieten. Een plant is in staat om zeer grote hoeveel heden silicium naar geïnfecteerde locaties te sturen. Om zo kwetsbare plekken te versterken tegen infecties.

Het helpt af te weren tegen ongedierte

Niet alleen het micro-organismen die een levensbedreiging kunnen zijn voor een wietplant. Er zijn namelijk ook heel veel insecten die gek zijn op wietbladeren en toppen. Silicium biedt ook hier tegen een uitstekende bescherming

Op de zelfde manier dat het je wietplant beschermd tegen micro-organismen. Beschermd het je wietplant ook tegen plantenetende insecten. Het element hoopt zich op in de celwanden van de bladeren en vormt daar een barrière. Dit voorkomt dat insecten aan de bladeren gaan knagen , erin bijten of er aan gaan zuigen .

  • kweken op hydro

Telers die voor een hydrocultuur hebben gekozen, kunnen ook van de voordelen van silicium ondervinden. Zonder aanwezigheid van aarde hangen de wortels in een mengsel van water en plantvoeding. Dit heeft als voordeel dat je wortels direct bij de mineralen kunnen die zei nodig heeft. Hier door groeien sommige soorten sneller let op niet alle soorten doen het goed op hydro! De soorten die sneller groeien op hydrocultuur zullen ook een grotere oogst geven. De soorten die minder goed doen op hydrocultuur zullen een mindere oogst geven!.

Door silicium toe te voegen aan je voedingswater kun je naast de voordelen omtrent het beschermen van je planten tegen ziekten, het verhogen van het chlorofylgehalte zal de groei van de plant versnellen.

Kan silicium je oogst vergroten?

Het toevoegen van silicium aan planten kan helpen om de opbrengst van gewassen te verhogen, maar het is afhankelijk van verschillende factoren. Zoals de specifieke plantensoort, de omgevingsomstandigheden en het type silicium dat wordt gebruikt.

Silicium is een natuurlijk voorkomend element en is het op één na meest voorkomende element op aarde. Het wordt door veel planten opgenomen en kan helpen bij het versterken van de celwanden van de planten. Waardoor ze beter bestand zijn tegen stressfactoren zoals droogte, hitte en ziekten. Door de versteviging van de celwanden kan ook de opbrengst van de plant toenemen.

Studies hebben aangetoond dat het toevoegen van silicium aan gewassen zoals rijst. Tarwe en maïs kan leiden tot een verhoging van de opbrengst en een verbetering van de kwaliteit van de oogst. Dit kan echter variëren afhankelijk van de omstandigheden en het type silicium dat wordt gebruikt.

Het is belangrijk op te merken dat het toevoegen van silicium alleen niet voldoende is om de opbrengst van gewassen te verhogen. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid en het juiste type silicium te gebruiken in combinatie met een gezonde en evenwichtige voeding en goede teeltpraktijken om de beste resultaten te behalen.

We raden je aan om te werken met een siliciumdioxide-concentratie van 8% voor het beste resultaat, De 3% variant is net te licht volgens de experts!

Voor verdere informatie wil ik je verwijzen naar onze live community : 420 Dutch Highlife a Cannabis Community

Ben jij benieuwd welke soorten wij allemaal hebben die je allemaal silicium zou kunnen geven? Check dan nu het 420 Dutch Highlife Wietzaden assortiment