Wietzaden

Skunk, Haze en Kush: de basis van de hedendaagse cannabis

Skunk Haze En Kush De Basis Van De Hedendaagse Cannabis

Als wietliefhebber zullen Skunk, Haze en Kush geen vreemde namen voor je zijn. Dit zijn stuk voor stuk strains die veel invloed hebben gehad op de ontwikkeling van cannabis. De meeste soorten cannabis die we vandaag de dag gebruiken, zijn relevant aan Skunk, Haze of Kush. Ook worden deze soorten tegenwoordig ook nog veel gerookt. Ben je benieuwd naar de geschiedenis van deze drie cannabis strains? Lees dan verder!

De gelijkenissen en verschillen tussen Skunk, Haze en Kush

Wat Skunk, Haze en Kush gemeen hebben is dat ze veel THC bevatten. Deze strains verschillen echter ook in veel opzichten van elkaar. Als je de planten of de toppen van deze cannabissoorten naast elkaar zou leggen, zie je echter ook dat er veel verschillen zijn. Zo heeft Haze een lange bloeitijd en Kush juist vrij kort. Skunk heeft een bloeitijd die van gemiddelde duur is. Een Haze-plant kan ook vrij hoog worden, terwijl Kush vaak minder lang wordt. Een cannabisliefhebber zal ook de smaken en de geuren van deze soorten eenvoudig van elkaar kunnen onderscheiden.

Het ontstaan van Skunk, Haze en Kush (cannabis)

Kush is afkomstig van de Hindoekoesj. Dit is een gebergte dat in Pakistan en Afghanistan ligt. De oorspronkelijke Hindu Kush is ook naar dit gebergte vernoemd. In de jaren 70 van de vorige eeuw werd Hindu Kush meegenomen naar de Verenigde Staten. Inmiddels zijn er veel strains afkomstig van Hindu Kush, waaronder het zeer populaire OG Kush.

Haze is naar verluidt afkomstig uit Californië. Deze strain is in de jaren 60 van vorige eeuw ontstaan. Inmiddels zijn er veel verschillende soorten Haze. In Nederland zijn Haze-strains de meest populaire wietsoorten onder wietrokers.

Tegenwoordig zijn er ook ontzettend veel Skunk-strains. Skunk is net als Haze afkomstig uit Californië. Hier werd deze soort in de jaren 70 voor het eerst gekweekt. Skunk is ontstaan door een samenwerking tussen verschillende cannabisexperts. Een van hen was David “Sam the Skunkman” Watson. David Watson is in de jaren 80 verhuisd naar Nederland. Hij nam destijds ook een grote hoeveelheid zaden mee, waardoor Skunk in Nederland geïntroduceerd werd. De originele Skunk wordt nog steeds gekweekt, maar er zijn ook veel nieuwe strains ontstaan door Skunk met andere cannabisplanten te kruisen.

wietzaden
wietzaden

Koop hier jouw eigen wietzaden

Hoeveel invloed hebben Skunk, Haze en Kush gehad op de ontwikkeling van cannabis?

De oorspronkelijke Skunk, Haze en Kush zijn allemaal tussen 1960 en 1980 ontstaan. De soorten waren, en zijn nog steeds, stuk voor stuk zeer populair. Omdat deze soorten al tientallen jaren op de markt te verkrijgen zijn, is er ook veel mee gekweekt. Zo zijn er ook allerlei nieuwe kruisingen ontstaan. Twee voorbeelden van populaire strains zijn Amnesia Haze en OG Kush. Zo zijn er nog talloze andere strains te benoemen die ontstaan zijn uit Skunk, Haze en Kush.

Veel van de cannabis strains die vandaag de dag gekweekt worden, zijn afkomstig van de originele Skunk, Haze en Kush soorten. Deze wietsoorten hebben dus allen een zeer grote rol gehad in de ontwikkeling van cannabis.

Logo 420 Dutch HighLife

WIJ STAAN ALTIJD VOOR JOU KLAAR

Vicarialaan 17

3401 AP IJsselstein
Nederland

KVK: 66213126
BTW-Nummer: NL001233601B90

Onze klanten zeggen Uitstekend
4.5/5

4.8 uit 5 op basis van onze klanten recenies.

%d bloggers liken dit: