fbpx Skip to main content

Voordelen CBG (Cannabigerol) in 2023?

 

CBG-olie staat voor cannabigerol-olie en wordt geproduceerd uit de cannabigerol-cannabinoïde. Die wordt gewonnen uit de hennepplant. Hieronder staan enkele potentiële voordelen van CBG-olie:

 1. Pijnverlichting: CBG-olie kan helpen bij het verminderen van pijn en ontsteking door interactie met het endocannabinoïdesysteem in het lichaam. Dit systeem regelt onder andere de pijnbeleving.
 2. Angst en stress verminderen: CBG-olie kan een positieve invloed hebben op het verminderen van angst- en stressniveaus en het bevorderen van ontspanning.
 3. Ondersteuning van gezonde slaap: CBG-olie kan helpen bij het bevorderen van gezonde slaap. Door het reguleren van slaap-waak cycli en het verminderen van stress.
 4. Neuroprotectie: CBG-olie heeft de potentie om neuroprotectieve effecten te hebben. Waardoor het bescherming kan bieden aan de hersenen en het zenuwstelsel tegen schade door oxidatieve stress en ontsteking.
 5. Mogelijke antikanker effecten: CBG-olie kan een rol spelen bij de behandeling van kanker door het remmen van de groei van kankercellen en het bevorderen van apoptose (geprogrammeerde celdood).

Het is belangrijk op te merken dat er nog steeds onderzoek gaande is. Naar de effecten van CBG-olie en dat het gebruik ervan moet worden besproken met een arts of cannabis specialist. Voordat het wordt ingezet als behandeling voor een aandoening.

 

Hoe gebruik je CBG, Voor voordelen CBG?

Cannabigerol (CBG) is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals CBG-olie, capsules, kristallen, extracten en tincturen. Hieronder staan enkele manieren waarop voordelen CBG gebruikt kan worden:

 1. CBG-olie: CBG-olie wordt vaak gebruikt door het onder de tong te druppelen. En het daar een paar minuten te laten voordat het wordt doorgeslikt. Dit zorgt voor een snelle opname van de cannabinoïde in het systeem. De dosering kan variëren afhankelijk van de persoon en de reden voor gebruik, dus het is belangrijk om te beginnen met een lage dosis en deze langzaam op te bouwen.
 2. Capsules: Cannabigerol capsules zijn een handige manier om de cannabinoïde in te nemen. Omdat ze een exacte dosis bevatten en gemakkelijk te slikken zijn. Ze worden doorgeslikt met water en de dosering kan worden aangepast afhankelijk van de behoeften van de gebruiker.
 3. Topische toepassing: Cannabigerol kan ook worden gebruikt in de vorm van crèmes. Zalven en lotions die op de huid worden aangebracht. Dit kan helpen bij het verminderen van ontstekingen, pijn en andere huidaandoeningen.
 4. Inhalatie: CBG kan worden geïnhaleerd in de vorm van dampen of roken van bloemen met een hoog CBG-gehalte. Het is echter belangrijk op te merken dat het roken van cannabis gezondheidsrisico’s met zich meebrengt en niet aanbevolen wordt als gezonde manier van inname.

Het is belangrijk om te onthouden dat de juiste dosering afhankelijk is van verschillende factoren. Zoals leeftijd, lichaamsgewicht, geslacht en de aandoening die wordt behandeld. Het is daarom belangrijk om de dosering te bespreken met een cannabis specialist of gezondheidsdeskundige voordat u CBG gebruikt.

 

Nadelen van CBG gebruik?

Hoewel de voordelen  CBG als relatief veilig wordt beschouwd en er weinig bijwerkingen bekend zijn. Zijn er enkele mogelijke nadelen en risico’s verbonden aan het gebruik van CBG. Hieronder staan enkele aandachtspunten:

 1. Mogelijke interactie met medicatie: Cannabigerol kan interageren met bepaalde medicijnen, zoals bloedverdunners. Het is daarom belangrijk om met een arts te overleggen voordat CBG wordt gebruikt in combinatie met andere medicijnen.
 2. Mogelijke bijwerkingen: Hoewel er weinig bekend is over de bijwerkingen van CBG. Kunnen sommige gebruikers last hebben van bijwerkingen zoals droge mond, slaperigheid, duizeligheid en misselijkheid.
 3. Mogelijke psychoactieve effecten: Hoewel Cannabigerol niet psychoactief is. Kan het nog steeds een gevoel van verandering teweegbrengen bij sommige gebruikers. Het is daarom belangrijk om de dosering langzaam op te bouwen en te overleggen met een cannabis specialist of gezondheidsdeskundige.
 4. Kwaliteit van het product: Niet alle Cannabigerol-producten zijn van dezelfde kwaliteit en zuiverheid. Het is daarom belangrijk om CBG-producten te kopen van gerenommeerde fabrikanten en om te zoeken naar producten die zijn getest door onafhankelijke laboratoria om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn en aan de juiste kwaliteitseisen voldoen. Wij van 420 Dutch Highlife zijn zelf medicinaal cannabis patiënt. We gebruiken het zelf elke dag en streven naar de beste kwaliteit.
 5. Onbekendheid: Omdat Cannabigerol een relatief nieuwe cannabinoïde is, is er nog veel onbekend over de lange termijn effecten van het gebruik ervan. Het is daarom belangrijk om het gebruik van Cannabigerol te bespreken met een arts of gezondheidsdeskundige om te bepalen of het geschikt is voor uw specifieke behoeften en situatie.

Waarvan word CBG gemaakt?

CBG wordt geproduceerd door de cannabisplant en wordt vaak aangeduid als een “moeder” cannabinoïde, omdat het een belangrijke bouwsteen is voor andere cannabinoïden, zoals THC en CBD. Onze CBG vind je gevormd in de jonge bloemknoppen en bladeren van de cannabisplant en wordt geproduceerd door de cannabinoïde-zure synthase enzymen in de plant.

CBG komt voor in relatief kleine hoeveelheden in de meeste cannabissoorten, omdat het tijdens het groeiproces van de plant snel wordt omgezet in andere cannabinoïden. Om CBG in grotere hoeveelheden te verkrijgen, moeten cannabissoorten worden gekweekt die van nature een hoger CBG-gehalte hebben of moeten speciale kweek- en extractiemethoden worden gebruikt om het te isoleren.

Tegenwoordig wordt CBG vaak gewonnen uit industriële hennep. Een cannabissoort die van nature een hoger CBG-gehalte heeft en die legaal kan worden gekweekt  om de voordelen CBG te kunnen nuttigen. Vanwege de lage THC-gehaltes. Het extractieproces van CBG uit hennep gebeurt vaak met behulp van oplosmiddelen zoals CO2 of ethanol, waarna het wordt gezuiverd tot een zuivere CBG-olie of andere vormen van CBG-producten.

 

Wij voegen onze CBG samen met olijf olie als een basis. ik hoor je denken is olijf olie gezond?

Ja, olijfolie staat bekend om zijn gezonde eigenschappen en wordt al duizenden jaren gebruikt in de Mediterrane keuken vanwege zijn smaak en gezondheidsvoordelen. Olijfolie is rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten, vitamine E en antioxidanten.

Enkelvoudig onverzadigde vetten hebben een positief effect op de gezondheid van het hart doordat ze het LDL-cholesterolgehalte in het bloed verlagen en het HDL-cholesterolgehalte verhogen. Dit kan het risico op hart- en vaatziekten verlagen. Daarnaast kan olijfolie helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Het verminderen van ontstekingen in het lichaam en het verbeteren van de gezondheid van de hersenen.

Het is wel belangrijk om te vermelden dat olijfolie een bron van calorieën is en dat overmatige consumptie kan leiden tot gewichtstoename. Het is daarom aan te raden om olijfolie in beperkte hoeveelheden te gebruiken. Als onderdeel van een gezond en gebalanceerd dieet. Ook is het belangrijk om te kiezen voor een goede kwaliteit olijfolie. Bij voorkeur original from mother nature. omdat deze minder bewerkt is en daardoor meer voedingsstoffen bevat.

Wij laten olijf olie gebruiken die in een donkeren fles zit. Zodat de olijfolie haar krachten niet verliest. En het licht geen invloed kan hebben op het product.

Wat vind je van de voordelen CBG? Laat het ons weten A.U.B!

 

 

Hebben we je interesse gewekt met voordelen CBG in 2023?

Wil je graag verder lezen over cannabis check dan: 420 Dutch Highlife Blog420 Dutch Highlife Webshop

Wanneer je graag met andere cannabis gebruikers in contact komt: 420 Dutch Highlife  a Cannabis Community420 Dutch Highlife Tik Tok

Je kan natuurlijk ook een kijkje komen nemen in een van onze winkels: Lifestyle 030: Kanaalstraat 68 te Utrecht of bij Smiley Moment: Kamp 84 te Amersfoort

Leave a Reply