Wietzaden

Waarom is je pH- waarden zo belangrijk?

Cannabis legalisierung deutchland

Waarom is je pH- waarden zo belangrijk?

De exacte pH- waarden van je substraat is of wat voor omgeving je wortels ook in zitten. Je pH- waarden is een van de belangrijkste factoren die er zijn. Heel simpel gezegd bij een prefect pH- waarden, kunnen je wietplanten alle voeding stoffen goed opnemen. Wanneer je pH- een rommeltje is word je eind product ook een rommeltje. Jan de timmerman zou zeggen METEN = WETEN. Wanneer je pH- rondom je worstelstel niet goed is zal dit resulteren in een overschot aan voeding of in te korten. Dit is iets wat je absoluut niet wil zorg dus dat je 100% zeker bent van je zaak en dat je substraat de perfecte pH- waarden heeft. Let op hiermee bedoelen we niet je voedingswater, maar je substraat!

Wat gebeurt er  wanneer je pH- waarden niet goed zijn?

Wanneer je pH- niet goed is in je substraat zal je al snel afwijkingen gaan zien aan je plant, Of je nou op aarde teelt of kweekt op hydro alle substraten hebben een perfecte pH-waarden nodig! Wanneer je problemen ondervind check dan altijd eerst de pH- waarden van je substraat, voor je een oordeel geeft over wat je problemen zijn. Bij hydro cultuur zullen je planten heel snel een te kort aan geven van bepaalde stoffen. Wanneer je pH- waarden niet goed is neemt je plant geen voeding op ook al geef je dit wel mee in je water. Je voeding is dan wel aanwezig in je substraat alleen je plant neemt je voeding niet op omdat je pH- niet goed is. Daarom is meten zo belangrijk kan het je niet vaak genoeg zeggen, METEN = WETEN !!

De pH- waarden is niet alleen voor een wietplant belangrijk, maar ook voor vijvers, zwembaden, mensenlijklichaam en zo nog meer. Regen water heeft de perfect pH- voor aarde, Hydro zou je zelf water moeten af zuren naar de juiste pH- waarden. Je pH- is voor aarde net zo belangrijk als voor andere substraten.

Wat is nou pH- waarden?

De pH- waarden geeft zoals je misschien nog niet wist geeft dit de zuurtegraad aan van een oplossing. Op eens schaal van 1 : 14 waarbij iedere stap omlaag 10 x zuurder word. Een pH- Waarden van 5.0 is 10 keer zo zuur dan een pH- waarden van 6.0. Op aarde kunnen kun je het beste een Ph- waarden hebben van 6.2 / 6.4 , op hydro substraat zorg je dat je substraat 5.5 / 5.7 is voor de perfect voeding opnamen. Beginnende kwekers onderschatten hoe belangrijk je pH- waarden is. Leer je zelf van dag een aan, METEN = WETEN.

Hydro kwekers controleren de pH- waarden veel vaker dan aarde kwekers, je zult altijd schommelingen hebben dit is niet zo ramp probeer zo goed mogelijk je best te doen om de schommelingen te beperken. recirculerende systemen worden de waarden vaak beinvloed door opnamen uit, en de afgifte van stoffen in het water. Gebruik een voeding computer wanneer je het niet onder de knie krijgt. Zorg ten allertijden dat je eerst het kraanwater filtert en met schoonwater begint, voeg hier alles aan toe wat op je verlanglijstje staat. Zorg dat je basis goed is en begin daar vandaan te bouwen met stoffen. Vergeet niet dat bepaalde stoffen er niet voor zijn om bij elkaar te komen ze zitten ten slotte niet voor niks apart in een jerrycan, fles.

pH- waarden aanpassen.

Het is zeer verstandig en zeer belangrijk om als kweker de zuurgraad van het voeding water ter perfectioneren voor je dit aan je wietplanten geeft. Dit kun je doen organisch zuren zoals citroen zuur, azijnzuur maar dit is niet aan te raden. Dit zijn zwakke zuren en verlagen je zuurtegraad maar tijdelijk. Ze brengen ook koolstof in de oplossing, en daar houden zowel de goede en slechte microbes van. Hierdoor stimuleer je organische zuren juist iets wat je niet wilt een afname van de hoeveelheid opgelost zuurstof in het water.

pH- aanpassen doe je het best met daar voor ontwikkelde producten zoals een pH- min of pH- plus. dit is te koop in iedere goede growshop of online webshops. Eerst voeg je plantvoeding toe tot je water tot je de juiste EC bereikt hebt. Zorg dat je water goed gemixt is en stel dan je pH- waarde af, en laat dit 24 uur rusten. Na 24 uur je water te circuleren met een pomp is je water stabiel en gemixt, check dan nog een keer voor de zekerheid of je pH- en je EC stabiel zijn gebleven. Zo niet pas deze nog een klein beetje aan voor je gaat pompen, zodat je zeker weet dat je de perfecte pH- en EC waarden aan je substraat toevoegt.

pH- waarden testen?

Je heb verschillende soorten pH- meters, Koop  een goeie die zuiver is en tegen een stootje kan. En die je goed kan schoonmaken en netjes kan eiken. Een pH- meter ijk je elke week met ijkvloeistof ( pH-4 en pH-7) om hem nauwkeurig te houden. Het is slim om daarnaast een pH- test kit te hebben zodat je snel je pH- meter kan checken. Je wilt immers natuurlijk dat je planten geen pH- problemen krijgen, want dan is je oogst al snel verkloot. Dat is nou net niet de bedoeling toch? Records moeten behaald worden keer op keer!! Vergeet niet je sensor dagelijks goed schoon te maken, na maten de tijd verstrijkt word een pH- meter minder nauwkeurig vervang dan je meter of wanneer je een goeie gekocht heb je sensor.

Wil je hier nog eens gezellig over discuseren neem dan toch eens een kijkje in onze gezellige community: 420 Dutch Highlife a Cannabis Community

Of wil je nog even verder lezen wat cannabinoiden zijn? Klik dan HIER op de link.

 

 

 

 

Logo 420 Dutch HighLife

WIJ STAAN ALTIJD VOOR JOU KLAAR

Vicarialaan 17

3401 AP IJsselstein
Nederland

KVK: 66213126
BTW-Nummer: NL001233601B90

Onze klanten zeggen Uitstekend
4.5/5

4.8 uit 5 op basis van onze klanten recenies.

%d bloggers liken dit: