Skip to main content

Hoe begon het allemaal 420?

De term 420 is ooit als eerst verzonnen door een groep school pubers van het San Rafael High School in California.
Deze groep kameraden noemen zichzelf The Waldos, dit is omdat ze vaak bij een muur rondhingen en daar van hun overheerlijke wiet genoten. De eerste bewijzen voor het gebruik van de term ‘420’ komen al uit medio 1970. Het verhaal gaat rond dat Gary Philip Newman. Een member van de US Coast Guard, een van de aanstichter was van het begin van een begrip. 420 Dutch Highlife heeft een kleine beetje gespiekt bij deze boys!

De Waldos hebben in medio +- jaren 70e jaren de kustwachter Gary Newman nooit ontmoet. Maar de jonge broers van Gary: Bill en Patrick McNulty, bezochten Gary regelmatig bij de vuurtoren op de kustwacht basis bij Pt. Reyes. Gary had een kleinschalige uit de kluit gegroeide monster kweek geplaatst op het terrein. Maar helaas op een gegeven moment werd Gary zenuwachtig ‘omdat zijn planten op gebied van de staat waren gelegen’.

Gespannen door de angst en tot ontdekking zou komen wat dan tot vervolging zou lijden, tekende hij een kaart van de monster kweek die ze gekweekt hadden. De andere broer Bill die de kaart aan de Waldos heeft gegeven die vervolgens besloten om op 4:20 daar te ontmoeten om samen te blowen en naar de wiet plantage te zoeken. Uiteindelijk gebruikten ze 420 als hun geheime code voor wiet gebruik voordat deze viraal ging anno 2023. De planten van Gary zijn uiteindelijk nooit gevonden helaas, maar het heeft er uiteindelijk wel voor gezorgd dat een van de dikste internationale feestdagen voor cannabis lief hebbers is vrij gekomen.

Wat is de betekenis van four twenty?

420 staat voor de tijd 4 uur 20 minuten en ook voor 4 april 20e dag van de maand, de datum 20 april in Noord Amerikaanse notatie. Amerikaanse gebruikers vieren deze dag als een feestdag voor de cannabiscultuur. Cannabis wordt op die dag open en bloot en publiekelijk gebruikt. Het begrip is ook een verwijzing naar het gebruik van cannabis in het algemeen. Iedereen vandaag de dag is bekend met 420 Dutch Highlife.

Wie heeft “420” bedacht?

Het Californische Senaatsvoorstel 420 is het wetsvoorstel waar medicinale cannabis legaal werd. Dit is feitelijk gezien waar, maar dit gebeurde pas in 2003. Decennia ‘s later nadat de uitdrukking 420 al langzaam populair begon te worden. Wij hebben natuurlijk ook een beetje bij gedragen aan dit geniale getal!

Er zijn in de loop der jaren door verschillende claims gemaakt voor het bedenken en opeisen van de term 420. maar gelukkig waren de Waldos tot nu toe de enigste die daar ook maar iets van concreet bewijs van konden aanleveren. Dit bewijs is geleverd in de vorm van oude brieven uit de jaren 70, de San Rafael High School schoolkrant en een dikke vette 420 banner die gemaakt was op school in de kunst en tekenklas op hun school van vroeger.

De Waldos waren werkelijk unieke en zeer creatieve en hilarische Noord Californische ras echte hippies. Ze waren niet alleen gemotiveerd maar, creatief, actief, gedreven, betrokken, bewust, intelligent, fit en hoog opgeleid. Eén van de leden van de groep was goed met cijfertjes en werd een accounting student, anderen waren erkende animatie film makers of schilders. Ironisch genoeg was 1 van de Waldos de zoon van het algemeen bekende hoofd van het NARC (narco handhaving) bij de politie afdeling van San Francisco, die de Waldos voor zag van de juiste inzichten in de zoek tochten naar wiet en het ontwijken van drugscontroles.

Wat voor dag is dat 4-20?

Four twenty staat voor 16 uur 20 minuten of 20 april in het Amerikaans is dat 420, de datum 20 april zoals in Amerika geschreven word. Wereldwijd feesten gebruikers van cannabis kei hard op bijeenkomsten en festivals deze dag eren als een feestdag van de cannabis cultuur. Op deze datum worden hasj en wiet of cannabis publiekelijk gebruikt halve steden komen onder rook te staan.

Waarom is four twenty grappig?

Een groepje rebelse strijders uit Californisch gebied die hard stoners die zichzelf de naam The Waldo’s gaven, bedachten de beste traditie ooit om elke dag om 16.20 uur “420” uit school the San Rafael High School
bij elkaar te komen om samen vele dikke jointjes te roken om vervolgens avontuur te beleven als jonge pubers in het wild.

420 Dutch Highlife

Vandaag de dag anno 2023 is de term 420 Dutch Highlife redelijk bekend geworden we zijn zelfs op de televisie bij RTL 4 geweest, We hebben in de Radio Veronica gids gestaan. Het is niet meer een geheime code woord zoals destijds gebruikt werd. 420 Dutch Highlife is een brand die niet meer weg te denken is uit de cannabis sector. Er staan een boel leuke nieuwe samen werkingen op het menu dus het zal niet de laatste keer zijn dat je van 420 Dutch Highlife gehoord hebt!

Ook dankzij de media is het een algemeen begrip geworden voor onze cannabis cultuur in Nederland. Toch blijft de term voornamelijk bij cannabis gebruikers goed in het geheugen. Tegenwoordig zijn er zo gigantisch veel producten te koop in 420 thema, denk aan T-shirts, Wietzaden en andere artikelen. Maar ook diverse wietsoorten of dabbing rigs die de naam dragen. Natuurlijk heeft 420 Dutch Highlife ook haar eigen merchandise. Neem maar eens een kijkje door onze webshop of gezellig in onze winkel. De grinders of lange vloei liggen op je te wachten.

Cannabis accessoires kopen bij 420 Dutch Highlife?

Heb je na het lezen over de beruchte Waldos en de betekenis van 420 zin gekregen om de cannabis cultuur eens op te snuiven?

Hier is een greep uit ons assortiment met ‘420 Dutch Highlife Brand’ De leukste gadgets. En neem een kijkje bij de 420 Dutch Highlife a Cannabis Community. Wanneer je vragen hebt over onze online headshop of wilt u advies over onze producten aarzel dan niet om gelijk contact met ons op te nemen. We zijn 7 dagen per week bereikbaar, of stuur ons een WhatsApp bericht. Een email sturen of het contact formulier invullen kan natuurlijk ook altijd

Je mag ook ten allertijden naar een van onze winkels komen: 420 Dutch Highlife Amersfoort, 420 Dutch Highlife Utrecht

Met vriendelijk groet

‘T 420 Dutch Highlife Team

Leave a Reply