fbpx Skip to main content

Mensen vragen ook veel naar de betekenis van 420 Dutch Highlife

Wat is de betekenis van 420? Aangezien wij 420 Dutch Highlife als Merk naam hebben en Bedrijfsnaam!

 

Wietzaden

 

Nou voor de liefhebbers van wiet. Is 20 april of 4/20 zoals de Amerikanen dat vermelden niet zomaar een dag mensen. Het is bijzondere de dag waarop vooral in Noord-Amerika en Australië Weed Day wordt gevierd langzaaam begint dit bij ons in europa ook een feestelijke dag te worden!. Het is gebruikelijk dat stoners dan een jointje opsteken, bij voorkeur exact om 4.20 uur.

Wie heeft wiet roken uitgevonden?

Al 2500 jaar geleden rookten mensen in het huidige West-China cannabis. Volgens onderzoekers hoorde dat bij een begrafenisritueel. Hennep komt oorspronkelijk uit Oost-Azië. Daar werd de plant al in de oudheid gekweekt

De betekenis van het begrip 420 is een verwijzing naar het tijdstip 4:20 PM sprekend zeg je: four twenty. Maar ook de datum 4-20 of ter wijl 20 april omdat dit de twintigste dag van de vierde maand is, in de U.S.A Vandaag de dag wordt de term 420 gebruikt voor het nuttigen van cannabis en de cannabis cultuur in het algemeen kijk maar naar ons bedrijfs naam.

DE OORSPRONG VAN 4-20 EN DE MYTHE

De 420 hype is als eerst verzonnen door een groepje studenten van het San Rafael High School in California. Deze groep cannabis fans noemden zichzelf de Waldos omdat ze vaak bij een muur deden hangen en daar lekker cannabis gebruikten. De eerste echte bewijs voor het gebruik van de term ‘420’ stammen al uit 1970 in de hippie tijd. Het verhaal dat te ronden gaat is dat Gary Philip Newman, een lid van de US Coast Guard de aanstichter was van het ontstaan van het begrip.

#Every night is a perfect night to smoke weed!

De Waldos hebben in de jaren zeventig de kustwachter Gary Newman nooit ontmoet. Gary had een kleinschalige guerilla kweek geplaatst op het terrein. maar de jonge broers van Gary: Bill en Patrick McNulty, bezochten Gary regelmatig bij de vuurtoren op de kustwacht basis bij Pt . Reyes. Maar op een gegeven moment werd Gary zenuwachtig ‘omdat zijn planten op federaal gebied waren gelegen’. Gemotiveerd door de angst tot ontdekking en vervolging, tekende hij een kaart van de guerilla spot.

De andere broer Bill de kaart aan de Waldos die vervolgens besloten om op 4:20 te ontmoeten om te blowen en om naar de marijuana plantage te zoeken. Uiteindelijk gebruikten deden ze de term als hun geheime codewoord voor cannabis gebruiken voordat deze viraal ging. De planten van Gary zijn uiteindelijk nooit gevonden, maar het heeft er wel voor gezorgd dat er een internationale feestdag voor cannabis liefhebbers is gekomen.

San Rafael 420 High School California

420 Dutch Highlife logo

THE WALDOS, CREATIEVE HIPPIES HEBBEN DE TERM 420 BEDACHT

Er zijn in de loop der jaren veel claims gemaakt voor het bedenken van de term 420, maar de Waldos zijn tot nu toe de enige die daar concreet bewijs van konden leveren. Dit bewijs is geleverd in de vorm van brieven, de San Rafael High School schoolkrant en een 420 banner die gemaakt was in de kunst en tekenklas op de zelfde school.

# Cannabis doesn’t make a criminal. Bullshit laws do!!

De Waldos waren unieke creatieve en hilarische Noord-Californische hippies. Ze waren gemotiveerd, creatief, actief, gedreven, betrokken, bewust, intelligent, fit en opgeleid. Eén van de leden van de groep was een accounting student, anderen waren bekroonde animatiefilmmakers en schilders. Ironisch genoeg was één van de Waldos de zoon van het hoofd NARC (narkoticahandhaving) in de politieafdeling van San Francisco, die de Waldos inzicht gaf in de zoektochten naar drugs en het ontwijken van drugscontroles.

The Waldos

# Dont hate what you dont understand!

420 BEGON ALS ‘INSIDE JOKE’ MAAR IS UITGEGROEID TOT EEN RETE POPULAIR BEGRIP 

20 April is niet alleen hitler zijn verjaardag. Maar is wereldwijd de feestdag geworden om de wiet cultuur te vieren en te demonstreren tegen het represieve beleid wat nu al 30 jaar een dikke puinhoop is. Een van de grootste demonstraties is de “Million Marijuana March” wat afgeleid is van de “Million Man March” in 1995. In Nederland is er sinds 2009 de Cannabis Bevrijdingsdag waar je 420 Dutch Highlife ook kon vinden, een festival met optredens van diverse knallers van artiesten, pop-up stands, diverse bekende cannabis strijders en voorlichting en informatie voorziening.

DE TERM 420 IS EEN BEKEND BEGRIP ONDER VEEL WIET GEBRUIKERS

Vandaag de dag is de term 420 redelijk hip geworden. Het is niet meer de geheime code van vroeger het woord zoals het vroeger gebruikt werd. Ook dankzij  de media is het een algemeen begrip geworden voor de de gehele wiet cultuur. Toch is de term voornamelijk bij cannabis gebruikers goed ingeburgerd.

Tegenwoordig zijn er diverse producten te koop in 420 style, denk aan T-shirts, bongs, cannabis olie and many more . Maar ook diverse wietsoorten of wietzaadjes die de naam dragen. Natuurlijk heeft 420 Dutch Highlife ook zijn eigen merchandise. Neem maar eens een kijkje in onze 420 Dutch Highlife webshop

Heb je na het lezen over de Waldos en de betekenis van 420 zin gekregen om de cannabis cultuur te vieren?

Hier is een link om met een klink in ons assortiment met ‘420’ artikelen en tools te vinden. Neem een kijkje bij de diverse wietzaden of verschillende soorten cannabis olie. Wanneer je vragen hebt over onze online shop of onze producten twijfel niet om direct contact met ons op te nemen.

We zijn altijd telefonisch bereikbaar tenzij we druk zijn of liggen te slapen, of stuur ons 7 dagen per week 24 uur per dag een Whatsapp bericht. Een email sturen is ook mogelijk.

Wietzaden

Wil je mensen leren kennen die cannabis gebruiken? Neem dan een kijkje in onze gezellige facebook groep: 420 Dutch Highlife a cannabis community

Je kan ook ons heel simpel volgen op Instagram, Facebook, linkedin

Leave a Reply