fbpx Skip to main content

Wiet & Hasj wat je moet weten?

 

Hasj en wiet komen beide van een vrouwelijke cannabisplant en worden ook weleens cannabis of marijuana genoemd. Wiet is een gedroogde bloem van een wietplant en hasj is de samengeperste hars van die bloem.

Vaak rook je hasj of wiet vaak samen met tabak in een lang vloeitje (joint / spliff). Maar het kan ook puur genuttigd worden, bijvoorbeeld in een pijpje, bong zo heb je steeds meer tools die je kan gebruiken. Een andere manier is het verdampen in een speciale vaporizer. Het roken van de hasj of wiet gebeurt vaak met vrienden of thuis openbaar mag er bijna nergens meer lekker geblowd worden. Maar soms worden hasj of wiet ook verwerkt in eten dit noemen ze edibles.

 

De effecten van cannabis in 2023

 

De gevoelens die hasj en wiet  je geven lijken heel erg op elkaar zeggen ze zelf ervaar ik dit heel anders wiet houd met scherp en energiek en hasj maakt me lui en slaperig.

Ze maken maken iemand high of stoned. Dit betekent dat de gebruiker zich meer kan ontspannen, Zich rustig en sloom voelt. De spieren ontspannen zich en iemand kan een lachkick krijgen. Je kunt ook last krijgen van een overheerlijke vreetkick.

Maar van hasj en wiet kun je ook angstig of paniekerig worden als je het slecht treft. Dit gebeurt sneller als iemand al angstig is van zich zelf, te veel wilt gebruiken of onervaren is. De kans op angst en paniek is ook groter als iemand wiet rookt dan wanneer hij of zij hasj rookt.

Je merkt de effecten van hasj en wiet roken al na enkele minuten en houden 2 tot 4 uur aan. Licht aan de soort wiet die je gebruikt. Als iemand hasj of wiet eet kunnen de effecten langer duren. Namelijk 4 tot 6 uur. Ook kan het soms wel 1 tot 2 uur duren voordat gegeten wiet of hasj begint te werken.

 

Hoe lang werkt cannabis nou eigenlijk?

 

Wanneer iemand hasj of wiet heeft gerookt kunnen de effecten ongeveer 2-4 uur duren. Maar als iemand hasj of wiet eet duren de effecten soms veel langer en sterker. Iemand kan dan 4-6 uur stoned zijn. Als iemand erg veel eet kunnen de effecten nog wel veel langer duren. Dit hangt af van je spijsvertering. Bij mij zelf duurt het vrij lang voor het gaat werken en vind ik dit niet fijn.

 

Voordelen wiet?

Het is belangrijk om op te merken dat het gebruik van cannabis (wiet) niet voor iedereen geschikt is en dat er ook nadelen aan verbonden zijn. Het is belangrijk om altijd de risico’s en voordelen af te wegen voordat je besluit cannabis te gebruiken.

Dat gezegd hebbende, hier zijn enkele mogelijke voordelen van cannabis:

 1. Pijnverlichting: Cannabis kan helpen bij het verminderen van pijn bij aandoeningen zoals artritis, migraine en neuropathie.
 2. Vermindering van angst en depressie: Sommige mensen gebruiken cannabis als middel om hun angst en depressie te verminderen.
 3. Verlichting van misselijkheid en braken: Cannabis kan nuttig zijn bij het verminderen van misselijkheid en braken veroorzaakt door chemotherapie en andere behandelingen.
 4. Verbetering van slaap: Cannabis kan helpen bij het verbeteren van de slaap bij mensen die lijden aan slaapstoornissen zoals slapeloosheid.
 5. Verbetering van eetlust: Cannabis kan de eetlust verhogen en nuttig zijn voor mensen met eetstoornissen of die lijden aan cachexie.
 6. Ontstekingsremmende eigenschappen: Cannabinoïden, de actieve stoffen in cannabis, hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen nuttig zijn bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat deze voordelen niet voor iedereen gelden en dat het gebruik van cannabis ook risico’s met zich meebrengt, zoals verslaving, psychose, ademhalingsproblemen en andere gezondheidsproblemen.

 

Voordelen hasj?

Hasj is een geconcentreerde vorm van cannabis die wordt gemaakt door het verzamelen van de harsklieren van de cannabisplant en het samendrukken tot blokjes of ballen. Net als bij cannabis, is het belangrijk om op te merken dat het gebruik van hasj niet voor iedereen geschikt is en dat er ook nadelen aan verbonden zijn. Het is belangrijk om altijd de risico’s en voordelen af te wegen voordat je besluit hasj te gebruiken.

Hier zijn enkele mogelijke voordelen van hasj:

 1. Sterkere effecten: Hasj is geconcentreerder dan cannabis, wat betekent dat het sterkere effecten kan hebben. Voor sommige mensen kan dit nuttig zijn bij het verminderen van pijn, angst of slaapproblemen.
 2. Langere werking: Hasj kan langer werken dan cannabis omdat het geconcentreerder is. Hierdoor kan het nuttig zijn voor mensen die langdurige pijnverlichting nodig hebben.
 3. Minder roken: Omdat hasj geconcentreerder is, heb je minder nodig om hetzelfde effect te bereiken als cannabis. Dit betekent dat mensen minder hoeven te roken of te vapen om hetzelfde effect te bereiken, wat gunstig kan zijn voor de longgezondheid.
 4. Gemakkelijk te bewaren: Hasj is gemakkelijk te bewaren omdat het compact is en lang houdbaar is, wat handig kan zijn voor mensen die het voor medicinale doeleinden gebruiken.

Net als bij cannabis is het belangrijk om te onthouden dat de voordelen van hasj niet voor iedereen gelden en dat het gebruik ervan ook risico’s met zich meebrengt, zoals verslaving, psychose, ademhalingsproblemen en andere gezondheidsproblemen.

 

Wat zijn de risico’s van hennep?

 

Sommige mensen gaan dagelijks cannabis gebruiken. De kans op problemen door dagelijks gebruik wordt dan groot. Hoe jonger iemand begint met blowen, des te groter de kans is dat die persoon dagelijks blijft gebruiken. Soms hebben mensen dan moeite met sociale contacten te onderhouden, ze gaan te veel blowen en krijgen geldproblemen of in het ergste geval problemen met de politie.

Ook hebben hasj en wiet invloed op het geheugen en het verwerken van emoties. Dit kan leiden tot verminderde schoolprestaties en psychische problemen. Of het je helpen traumatische ervaringen vergeten. Wiet heeft meer kanten dan alleen stonend worden verdiep je maar is in cannabis.

 

De wet….

Hasj en wiet staan op Lijst 2 van de Opiumwet.
Dit betekent dat het softdrugs zijn. In Nederland word cannabis gedoogd te bizar verhaal helaas maar het is nou eenmaal zo. Dit betekent dat de producten illegaal zijn, maar dat de gebruiker en coffeeshop niet worden bestraft als zij zich aan bepaalde regels houden.

Medisch gebruik van cannabis

Op het internet staan veel verhalen over cannabis als medicijn. Maar er zijn maar een paar ziektes waarbij er voldoende bewijs is dat marijuana goed werken. Als het voor een ziekte werkt krijgt een patiënt het pas als andere medicijnen niet of onvoldoende werken helaas. Hopelijk komt hier snel verandering in en gaat het stigma eindelijk van wiet af!

Onder de bevolking weten we onderhand wel dat wiet meer kan betekenen voor het menselijk lichaam dan onze bemoei poppetjes beweren in den haag!

 

Kan je problemen krijgen van wiet of hasj?

 1. Verslaving: Net als bij andere drugs kan het gebruik van wiet of hasj leiden tot verslaving. Regelmatig gebruik kan de hersenchemie veranderen en het verlangen naar de drug vergroten.
 2. Psychose: Sommige onderzoeken suggereren dat het gebruik van wiet of hasj kan bijdragen aan het ontwikkelen van psychose of schizofrenie, vooral bij mensen die daarvoor gevoelig zijn.
 3. Ademhalingsproblemen: Roken van wiet of hasj kan leiden tot ademhalingsproblemen, zoals bronchitis of longontsteking. Dit komt doordat de rook irriterend kan zijn voor de longen.
 4. Verhoogde hartslag: Het gebruik van wiet of hasj kan leiden tot een verhoogde hartslag en kan problemen veroorzaken voor mensen met hartproblemen.
 5. Verstoorde cognitieve functies: Regelmatig gebruik van wiet of hasj kan leiden tot geheugenproblemen, concentratieproblemen en problemen met het vermogen om te leren en te denken.
 6. Negatieve effecten op de mentale gezondheid: Het gebruik van wiet of hasj kan ook de symptomen verergeren van angst, depressie, en andere geestelijke gezondheidsproblemen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van wiet of hasj niet zonder risico is en dat het belangrijk is om je te houden aan de wet en te overwegen of het wel geschikt is voor jouw persoonlijke situatie en gezondheid.

 

Prijs van hasj of wiet?

Een gram  kost gemiddeld ongeveer 10 euro per gram in de coffeeshop. Voor de slimmeriken die altijd alles goedkoop regelen 5 a 6 euro. Voor de sterkere soorten in de coffeshop 12,50 en de nieuwe soorten kunnen ze veel te dure prijzen voor vragen soms wel meer als 30 euro per gram!

Wanneer je opzoek bent naar speciale soorten met kleuren of speciale smaken.

Wil je een kijkje nemen in onze webshop klik dan hier: 420 Dutch Highlife Webshop

Of jeukt het je om in contact te komen met andere cannabis gebruikers? Neem dan gerust een kijkje bij ons in onze facebook groep: 420 Dutch Highlife a Cannabis Community

Leave a Reply