Wietzaden

Wiet & Hasj wat moet je weten?

Cannabis legalisierung deutchland

Wiet & Hasj wat je moet weten?

Hasj en wiet komen beide van een vrouwelijke cannabisplant en worden ook weleens cannabis of marijuana genoemd. Wiet is een gedroogde bloem van een wietplant en hasj is de samengeperste hars van die bloem.

Vaak rook je hasj of wiet vaak samen met tabak in een lang vloeitje (joint / spliff). Maar het kan ook puur genuttigd worden, bijvoorbeeld in een pijpje, bong zo heb je steeds meer tools die je kan gebruiken. Een andere manier is het verdampen in een speciale vaporizer. Het roken van de hasj of wiet gebeurt vaak met vrienden of thuis openbaar mag er bijna nergens meer lekker geblowd worden. Maar soms worden hasj of wiet ook verwerkt in eten dit noemen ze edibles.

De effecten van cannabis

De gevoelens die hasj en wiet  je geven lijken heel erg op elkaar zeggen ze zelf ervaar ik dit heel anders wiet houd met scherp en energiek en hasj maakt me lui en slaperig.

Ze maken maken iemand high of stoned. Dit betekent dat de gebruiker zich meer kan ontspannen, Zich rustig en sloom voelt. De spieren ontspannen zich en iemand kan een lachkick krijgen. Je kunt ook last krijgen van een overheerlijke vreetkick.

Maar van hasj en wiet kun je ook angstig of paniekerig worden als je het slecht treft. Dit gebeurt sneller als iemand al angstig is van zich zelf, te veel wilt gebruiken of onervaren is. De kans op angst en paniek is ook groter als iemand wiet rookt dan wanneer hij of zij hasj rookt.

Je merkt de effecten van hasj en wiet roken al na enkele minuten en houden 2 tot 4 uur aan. Licht aan de soort wiet die je gebruikt. Als iemand hasj of wiet eet kunnen de effecten langer duren. Namelijk 4 tot 6 uur. Ook kan het soms wel 1 tot 2 uur duren voordat gegeten wiet of hasj begint te werken.

Hoe lang werkt cannabis nou eigenlijk?

Wanneer iemand hasj of wiet heeft gerookt kunnen de effecten ongeveer 2-4 uur duren. Maar als iemand hasj of wiet eet duren de effecten soms veel langer en sterker. Iemand kan dan 4-6 uur stoned zijn. Als iemand erg veel eet kunnen de effecten nog wel veel langer duren. Dit hangt af van je spijsvertering. Bij mij zelf duurt het vrij lang voor het gaat werken en vind ik dit niet fijn.

Wat zijn de risico’s hennep?

Sommige mensen gaan dagelijks cannabis gebruiken. De kans op problemen door dagelijks gebruik wordt dan groot. Hoe jonger iemand begint met blowen, des te groter de kans is dat die persoon dagelijks blijft gebruiken. Soms hebben mensen dan moeite met sociale contacten te onderhouden, ze gaan te veel blowen en krijgen geldproblemen of in het ergste geval problemen met de politie.

Ook hebben hasj en wiet invloed op het geheugen en het verwerken van emoties. Dit kan leiden tot verminderde schoolprestaties en psychische problemen. Of het je helpen traumatische ervaringen vergeten. Wiet heeft meer kanten dan alleen stonend worden verdiep je maar is in cannabis.

De wet

Hasj en wiet staan op Lijst 2 van de Opiumwet.
Dit betekent dat het softdrugs zijn. In Nederland word cannabis gedoogd te bizar verhaal helaas maar het is nou eenmaal zo. Dit betekent dat de producten illegaal zijn, maar dat de gebruiker en coffeeshop niet worden bestraft als zij zich aan bepaalde regels houden.

Medisch gebruik van cannabis

Op het internet staan veel verhalen over cannabis als medicijn. Maar er zijn maar een paar ziektes waarbij er voldoende bewijs is dat marijuana goed werken. Als het voor een ziekte werkt krijgt een patiënt het pas als andere medicijnen niet of onvoldoende werken helaas. Hopelijk komt hier snel verandering in en gaat het stigma eindelijk van wiet af!

Onder de bevolking weten we onderhand wel dat wiet meer kan betekenen voor het menselijk lichaam dan onze bemoei poppetjes beweren in den haag!

Prijs van hasj of wiet

Een gram  kost gemiddeld ongeveer 10 euro. Voor de standaard soorten 12,50 tot ,,,,
Wanneer je opzoek bent naar speciale soorten met kleuren of speciale smaken.

Wil je een kijkje nemen in onze webshop klik dan hier: 420 Dutch Highlife Webshop

Of jeukt het je om in contact te komen met andere cannabis gebruikers? Neem dan gerust een kijkje bij ons in onze facebook groep: 420 Dutch Highlife a Cannabis Community

Logo 420 Dutch HighLife

WIJ STAAN ALTIJD VOOR JOU KLAAR

Vicarialaan 17

3401 AP IJsselstein
Nederland

KVK: 66213126
BTW-Nummer: NL001233601B90

Onze klanten zeggen Uitstekend
4.5/5

4.8 uit 5 op basis van onze klanten recenies.

%d bloggers liken dit: