fbpx Skip to main content

Wietplant problemen in 2023?

cannabis planten zijn gevoelig en niet immuun voor plagen en ziektes. Wietplant problemen hebben Jammer genoeg beginnende kwekers vaak, moeite hebben met het zien van aankomende problemen, zoals tekorten aan voeding stoffen, spoor elementen of problemen met te veel of te weinig water. Dat maakt het voor vele heel lastig, gelukkig is alles te leren anno 2023. Er kan zoveel fout gaan door invloed van 3e je moet overal aan denken!

Waar kan je wietplanten niet tegen?

Dit is het grootste gevaar voor wietplanten:

Mensen zijn het grootste gevaar wat op de loer licht. Nachtvorst is voor wietplanten een killer. Regen kan je wietplanten verzuipen. Ongedierte zal je wietplanten op eten. Tekorten of overschotten zorgen voor problemen in het groei proces. Stuifmeel zal je toppen bevruchten en vol kwakken met zaad. Schimmels doden een wietplant. Ondanks er ook goede schimmels zijn voor je planten.

Wat zeggen de bladeren van mijn cannabisplant?

Je kan zien aan een wietplant welke, wietplant problemen je hebt. Een gezond blad is fris groen van kleur vaak wat aan de kant van wat donkerder groen. Hoe meer voeding de plant heeft, hoe donkerder het groen.

Wanner je wietplant wat te weinig mest bevat, dit zal het blad steeds lichter van kleur worden en helaas uiteindelijk vergelen (stikstof te kort vaak). Wanneer je echt veel teveel voeding geeft dan zullen de wortels verbranden en dus de bladeren beginnend bij de bladpunten geel / bruin worden en verbranden.

Hangende wietplanten in 2023?

Wanneer je blad van je wietplanten slap hangen komt dit vaak doordat er te weinig water aanwezig is bij de wortels. Om je wietplant normaal verder te laten groeien dien je dit probleem acuut op gelost te worden voor ze langzaam dood gaan. Bij te veel voeding verbrand je vaak je wietplant en kan het zo zijn dat wietplant minder goed groeit.

Hoe zie je dat je het goed gaat met mijn wietplant?

Een wiet plant hoort netjes mooi egaal groen te zijn, wanneer je haar alles netjes geeft wat zij vraagt zal ze shine als een rock star en werken als een paard. Een wietplant vraagt allemaal kleine dingetjes die zo perfect mogelijk geregeld moeten worden voor haar. Om zo snel mogelijk en zo veel mogelijk te oogsten. Hoe minder punten er in orde zijn hoe minder je zal oogsten en hoe langer het duurt.

Minder wietplant problemen?

Wietplanten vinden het fijn met rust gelaten te worden, Ze van de juiste soort schimmels. Ten tweede houden van de juiste hoeveel water en voeding denk aan de juiste Ph & de juiste Ec, niet te weinig niet te veel. ten derde houden van een lekkere warme temperatuur en bakken graag in de zon. Ze vinden Co2 erg fijn. Spoor elementen lusten ze ook wel pap van. De juiste ongedierte zodat je niet hoeft te spuiten vinden ze helemaal een top idee. Dit is ook voor je zelf de beste manier want laten we eerlijk wezen niemand word beter van een dosis gif!

Wanneer je substraat goed is met de juiste Ec en de juiste Ph waarde kan je wietplant maximaal voeding opnemen, Wanneer de andere omstandig heden ook perfect na gestimuleerd zijn van moedertje natuur.

Waarom  blad problemen bij je wietplanten?

Je wietplant kan aan een voedingstekort of overschot hebben. Je wietplanten staat te dicht op je lamp, dus dan verbrand  je blad. Wanner een plant aan het einde van hem of haar cyclus is dan heb je geel blad voornamelijk aan de onderkant van je cannabis planten, dit halen wij ook altijd netjes weg wanneer het er afvalt.

Het water dat je geeft moet de goede PH waarde (zuurgraad) hebben anders neemt het geen voeding stoffen genoeg op. Je wietplanten kunnen door te weinig voeding hele maal geel worden. Of wanneer ze stress krijgen wanneer de mens de planten niet met rust laat!

Het kan ook gebeuren dat je te fanatiek bent en dat je te veel voeding geeft dan verbrand je weer je wortels en beschadig langzaam je wietplant. Geef je te veel water kun je ook weer gele bladeren krijgen er kan van alles fout gaan merk je het?

Wanneer er niet genoeg Co2 aanwezig is vinden je planten het ook niet fijn, Over matig Co2 gebruik is ook weer niet goed je cannabis planten hebben het immers graag goed gereld! Hou je hier aan is echt de tip van de dag!

Je luchtvochtigheid mag hoog in het begin zijn dan is het goed, maar hoe verder je naar het eind gaat hoe verder je moet afbouwen met je luchtvochtigheid. Anders liggen er nare problemen op de loer. Meer informatie en specifieker gaan we in een volgde blog alle onder werpen behandelen!

#Wietplant problemen

beste kwaliteit wietzaden kopen?

Check dan nu bij ons in het assortiment: 420 Dutch Highlife Wietzaden

Of wanneer je gezellig met 1000e andere stoners wil kletsen in onze: 420 Dutch Highlife a Cannabis Community

Leave a Reply