Skip to main content

Wietzaadjes 2023

Door zelf wietzaadjes te kopen, heb je de meeste controle over wat voor wiet je hebt. Er zijn veel mensen die wiet gebruiken, maar het doel is niet voor iedereen hetzelfde. Terwijl de een wiet rookt voor een opgewekte high, vindt een ander het juist prettiger om een stoned gevoel te hebben. Andere mensen gebruiken wiet weer om klachten als pijn tegen te gaan. De effecten zullen per wietsoort weer enigszins verschillen. Door de juiste wielzaadjes te kopen, kun je er vrijwel zeker van zijn dat de wiet het juiste effect geeft.

Waarom zelf wietzaadjes kopen?

Wiet kun je in Nederland ook gewoon in de coffeeshop kopen of bij de apotheek en sommigen mensen zijn afhankelijk van de straat helaas. Toch kan het prettig zijn om je eigen wietzaadjes te kopen. Als je zelf je wiet kweekt, heb je meer controle over wat voor wiet je krijgt. Om te beginnen kun je een soort aanschaffen met de gewenste effecten. Daarnaast heb je zelf alle controle over wat voor voeding je de planten geeft. Bij de commerciële kweek is men gericht op winst maken. Bovendien weet je niet snel of er bijvoorbeeld pesticiden gebruikt zijn bij het kweken van de wiet.

Met je eigen wietzaadjes ben je tevens ook goedkoper uit. Je zal de planten twee maanden lang goed moeten verzorgen, maar hierna kun je je eigen wiet oogsten. Hoeveel geld je bespaart met wietzaadjes, is afhankelijk van de wietsoort waarvoor je kiest. Zo staan de AK 47 wietzaadjes erom bekend een grote opbrengst te leveren.

Welke voordelen hebben wietzaadjes?

 

Wietzaden, ook wel cannabiszaden genoemd, hebben verschillende voordelen. Hier zijn er een paar:

  1. Zelfvoorziening: Met wietzaden kun je je eigen cannabisplanten kweken, wat betekent dat je zelfvoorzienend kunt zijn en niet afhankelijk hoeft te zijn van de aankoop van cannabis bij anderen.
  2. Diversiteit: Er zijn veel verschillende soorten wietzaden beschikbaar, elk met unieke eigenschappen en effecten. Dit betekent dat je de mogelijkheid hebt om een soort te kiezen die het beste past bij jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren.
  3. Gezondheid: Veel mensen gebruiken cannabis voor medicinale doeleinden, en het kweken van je eigen cannabisplanten met wietzaden kan ervoor zorgen dat je toegang hebt tot de specifieke soorten die jouw gezondheid het beste ondersteunen.
  4. Kostenbesparing: Door zelf cannabisplanten te kweken met wietzaden, kun je geld besparen ten opzichte van de aankoop van cannabisproducten.
  5. Hobby: Het kweken van cannabisplanten met wietzaden kan een leuke en interessante hobby zijn, waarbij je kunt experimenteren met verschillende soorten, groeimethoden en technieken om de beste resultaten te behalen.

Belangrijk om op te merken is dat het kweken van cannabis in veel landen illegaal is en daarom is het belangrijk om de lokale wetgeving te kennen en deze na te leven.

 

Je eigen wietplant verzorgen kan erg leuk zijn!

Nog een reden om wietzaadjes te kopen, is omdat het ontzettend leuk kan zijn om je eigen plant te zien groeien. Zeker als je graag wiet rookt of de plant op een andere manier gebruikt, is het mooi om dit proces mee te maken. Je leert door te kweken ook meer over de plant waar zoveel mensen veel baat bij hebben. De meeste mensen vinden het zo leuk om hun eigen wietplantje te zien opgroeien, dat ze besluiten om later nog eens te kweken.

Bekijk hier ons aanbod in wietzaadjes

Welke wietsoorten kunnen in Nederland groeien?

Wil je wietzaadjes kopen, zodat je een plantje in je achtertuin kunt laten groeien? Dan is het belangrijk dat je weet welke wietsoort goed in Nederland gedijt. Bepaalde soorten kunnen beter tegen het Nederlandse klimaat dan andere soorten. Wanneer je buiten kweekt, is het aan te raden om voor autoflower wietzaadjes te kiezen. Normaliter moet een wietplant genoeg uren licht krijgen om van de groeifase over te gaan op de bloeifase. Een autoflower zal echter automatisch gaan bloeien. Buiten heb je weinig invloed op hoeveel uren licht een plant krijgt, en is een autoflower dus een betere keuze. Zeker als je voor de eerste keer wilt kweken is een autoflower aan te raden. In Nederland kun je buiten kweken vanaf de tweede helft van mei.

Welke wietzaadjes neem jij?

Koop je wietzaadjes, dan is het aan te raden om je in de verschillende soorten te verdiepen. Niet alleen heeft iedere soort net iets andere effecten, maar ook kan de opbrengst in grammen per soort verschillen. Bovendien varieert ook de lengte van de plant per soort. Wil je voorkomen dat jouw wietplanten boven de schutting uit komen, dan kun je beter voor een kleinere soort kiezen.

Welke manier ontkiem je het beste je wietzaadjes?

Er zijn verschillende manieren manieren om je wietzaadjes te ontkiemen. Het beste is de koffie filter methode , Al werkt het ook om ze in een kommetje met water te gooien of om ze gewoon in de grond te stoppen. Houd er dan wel rekening mee dat soms niet alle zaden op kunnen komen en b.v. een jaar later zo maar in je tuin beginnen te groeien.

Wil je meer weten over wietzaadjes ontkiemen neem dan een kijkje in onze volgende blog of in onze UBER gezellige facebook groep: 420 Dutch Highlife a Cannabis Community

%d bloggers liken dit: